RetailHunt: Gevelrestauratie Inno Antwerpen | RetailDetail

RetailHunt: Gevelrestauratie Inno Antwerpen

RetailHunt: Gevelrestauratie Inno Antwerpen

Op 11 december viert Redevco de voltooide restauratie van het Antwerpse Inno-gebouw. De iconische gevel van het warenhuis werd volledig in haar oude glorie hersteld, wat in de kijker gezet zal worden met een grote lichtshow.

archieffoto Inno Antwerpen

Het Inno-gebouw bestaat eigenlijk uit twee panden die begin 1900 gebouwd werden door de architecten W. Van Oenen en J. Hertogs. Het meest kenmerkende aan het gebouw is het beeld van "Elektra" dat op het dak geplaatst werd. Vooraleer het Warenhuis Inno er zijn intrek nam, was het al de locatie voor elektriciteitswinkel Moyson en de magazijnen Tietz.

 

Façade vanuit de hoek

Voor Redevco past de renovatie van de monumentale gevel in zijn Sustainability-strategie en is het een prestigeproject om de monumentale architectuur van het warenhuis in stand te houden.

 

inno renovatie

De gevelrenovatie duurde in totaal 18 maanden en kostte 4,2 miljoen euro. Dat bedrag werd bijeengebracht door Redevco, Inno en deels gesubsidieerd door de Vlaamse overheid, de provincie Antwerpen en de Stad Antwerpen.

 

Reclamepanelen op gevel

Tijdens de restauratiewerken vielen ook de reclamepanelen op.

 

Reclamepaneel met slogan "I could be adopting a panda. But I'm not."

Zo speelde biermerk Gordon's wel zeer actief in op de actualiteit.

 

inno8

Het resultaat van het project: de volledige gevel werd hersteld in haar oorspronkelijke staat.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


RetailHunt: Check Point Mol kiest voor spectaculaire kerstetalage

07/12/2017

Herenboetiek Check Point in het Kempische Mol maakt al jaren bijzonder veel werk van de etalages, in een poging om de consument op de straat te verbazen. Deze kerstperiode pakt de winkel uit met naar eigen zeggen de meest opzienbarende etalage ooit.

RetailHunt: foodhal De Smidse geopend in Leuven

23/11/2017

In Leuven heeft vorig weekend foodhal De Smidse de deuren geopend. De klemtoon ligt er op ambachtelijke en lokale voeding. 

Prada opent flagshipstore in Brussel

31/10/2017

Prada heeft op de Waterloolaan in Brussel zijn eerste Belgische boetiek geopend. De winkel van bijna 400 m² toont de ready-to-wearcollecties voor dames en heren en bovendien ook de accessoirelijnen en lederwaren van het luxemerk.

RetailHunt: Atelier Veritas conceptstore, Antwerpen

10/03/2017

Atelier Veritas, het nieuwe DIY-concept van Veritas, opende op 10 maart zijn allereerste conceptstore in de Nationalestraat in Antwerpen. Deze winkel wordt het mekka voor alle creatievelingen in de modebuurt.

RetailDetail lanceert co-creatieplatform Home of Retail

08/03/2017

Meer dan ooit hebben winkelbedrijven nood aan ondersteuning in een wereld die razendsnel verandert. In Home of Retail werken retailers, fabrikanten en toeleveranciers samen aan het winkelen van morgen.

YUN Berlin: Een bril op maat in 20 minuten

01/03/2017

Binnen de 20 minuten je aangepaste bril, het kan met het Koreaanse brillenmerk YUN. In hun Berlijnse winkel zet minimalisme de toon: op het vlak van tijd en van prijs, maar ook van design.