RetailHunt: heropening Giks Mode in Kuurne

RetailHunt: heropening Giks Mode in Kuurne

Giks Mode opende zopas een vernieuwd filiaal in Kuurne. De wens om meer sfeer en een familiale beleving te bieden, werd door designstudio Pinkeye naar een totaalconcept vertaald. Het concept wordt meteen ook toegepast op een nieuw Giks-filiaal, dat volgende week de deuren opent in Sint-Denijs-Westrem.

GIKS Mode: overzichtsfoto

Voor elk gezinslid een eigen shoppingzone: al van in het design was het dan ook belangrijk dat het meteen zichtbaar was dat Giks iets te bieden heeft voor mannen, vrouwen én kinderen. Dit wordt duidelijk gemaakt door zones in verschillende onderscheidende materiaal- en kleurenpaletten, die elk een andere doelgroep aanspreken.

 

GIKS Mode: herenafdeling

De jonge heren krijgen betonnen wanden, zwart meubilair en denim blauwe accenten, de iets oudere heren blijven in een gelijkaardige maar meer mature sfeer met baksteen en donker houten meubilair.

 

GIKS Mode: bollen voor jongeren

De dames komen terecht in een universum van luxueuze behangpatronen en licht hout, gecombineerd met pasteltinten of accenten in goud. Voor de jongeren werd er gekozen voor felle en primaire kleuren in een opgewekt bollenpatroon.

 

GIKS Mode: luxe voor dames

Een tweede luik was het scheppen van warmte en gezelligheid, om het familiegevoel nog verder te ondersteunen. Bij een dergelijke grote winkel (Kuurne: 1600 m², St-Denijs-Westrem: 1300 m²) met een uitgebreid merkengamma was het de uitdaging om eenheid te creëren.

 

GIKS Mode

Er is dan ook een duidelijk onderscheid gemaakt tussen een centrale zone met opvallende paskamers met een hoog boetiek-gevoel, en de verschillende ingerichte corners rondom.

 

GIKS Mode

De gangpaden rondom de centrale, met gordijnen omgeven, paskamers tonen verschillende uitgelichte silhouetten op mannequins. Door deze layout is circulatie doorheen de winkel eenvoudig en efficiënt, waardoor een bezoekende klant gemakkelijk doorheen het hele assortiment kan wandelen.

 

GIKS Mode: paspoppen

Giks Mode vind je in Roeselare, Sint-Eloois-Vijve, Kuurne, Gavere, Wetteren en Sint-Denijs-Westrem.

Tags: