RetailHunt: Holy Food Market in Gent

RetailHunt: Holy Food Market in Gent

In de voormalige abdijkerk van Baudelo in Gent richt de jonge ondernemer Ladislas Leys een heuse food-kapel op: Holy Food Market. De voedingshal zal twaalf standjes tellen met een divers aanbod aan verse en consumptieklare voeding.

Situering Holy Food Market op kaart

De ‘foodie’ vindt in Gent vandaag al zijn gading op tal van wekelijkse markten rond de Vrijdagsmarkt en het St.-Jacobsplein. Niet toevallig opent Holy Food Market dan ook precies in die wijk.

 

Baudelo-kapel voor de renovatie

De opkomst van overdekte markthallen in het buitenland bracht Ladislas Leys op het idee om een Belgisch antwoord te formuleren. Bij het vinden van de oude kapel van de Boudelo-abdij schoven de puzzelstukjes ineen. “De locatie, de authentieke sfeer, de ziel van het gebouw en zelfs de oppervlakte zijn ideaal. Alles past erin.”

 

Foto 3

“Weet je trouwens dat Mozart hier ooit zijn eerste concert gespeeld heeft? Deze locatie is echt uniek: het is een heuse 16e-eeuwse kapel die wordt omgetoverd tot culinair mekka”, vertelt Ladislas Leys aan RetailDetail.

 

Foto 4

De culinaire kapel zal bestaan uit 12 standen: er komen acht standen van 20 m², een bar, een supermarkt en het altaar is goed voor twee standen van 35m² met een eigen terras.

 

Foto 5

Er zullen op de twaalf standjes van de Holy Food Market alleen bereide en consumptieklare gerechten worden aangeboden. De klemtoon ligt er op gezellig samen eten en proeven van uiteenlopende culturen.

 

Het altaar met terras in Holy Food Market

Centraal in de middenbeuk komen daarom lange houten tafels te staan, waar consumenten de maaltijden die ze op de standjes hebben gekocht ter plaatse kunnen opeten.

 

Foto 7

Om de consument een vernieuwend assortiment te bieden, coördineren initiatiefnemers Ladislas Leys en creatiebureau King George het aanbod zelf. “Er moet voor elk wat wils zijn. Je zal verschillende culturen kunnen proeven.”

 

Koffiebekers van Bastardo Coffee

Anders dan een klassieke markt, die meestal één dag per week plaatsvindt, zal de Holy Food Market altijd open zijn. Zeven dagen op zeven, en van 10 uur ’s morgens tot middernacht. De opening van de Holy Food Market is voorzien voor september 2015.

Tags: