RetailHunt: Holy Food Market in Gent | RetailDetail

RetailHunt: Holy Food Market in Gent

RetailHunt: Holy Food Market in Gent

In de voormalige abdijkerk van Baudelo in Gent richt de jonge ondernemer Ladislas Leys een heuse food-kapel op: Holy Food Market. De voedingshal zal twaalf standjes tellen met een divers aanbod aan verse en consumptieklare voeding.

Situering Holy Food Market op kaart

De ‘foodie’ vindt in Gent vandaag al zijn gading op tal van wekelijkse markten rond de Vrijdagsmarkt en het St.-Jacobsplein. Niet toevallig opent Holy Food Market dan ook precies in die wijk.

 

Baudelo-kapel voor de renovatie

De opkomst van overdekte markthallen in het buitenland bracht Ladislas Leys op het idee om een Belgisch antwoord te formuleren. Bij het vinden van de oude kapel van de Boudelo-abdij schoven de puzzelstukjes ineen. “De locatie, de authentieke sfeer, de ziel van het gebouw en zelfs de oppervlakte zijn ideaal. Alles past erin.”

 

Foto 3

“Weet je trouwens dat Mozart hier ooit zijn eerste concert gespeeld heeft? Deze locatie is echt uniek: het is een heuse 16e-eeuwse kapel die wordt omgetoverd tot culinair mekka”, vertelt Ladislas Leys aan RetailDetail.

 

Foto 4

De culinaire kapel zal bestaan uit 12 standen: er komen acht standen van 20 m², een bar, een supermarkt en het altaar is goed voor twee standen van 35m² met een eigen terras.

 

Foto 5

Er zullen op de twaalf standjes van de Holy Food Market alleen bereide en consumptieklare gerechten worden aangeboden. De klemtoon ligt er op gezellig samen eten en proeven van uiteenlopende culturen.

 

Het altaar met terras in Holy Food Market

Centraal in de middenbeuk komen daarom lange houten tafels te staan, waar consumenten de maaltijden die ze op de standjes hebben gekocht ter plaatse kunnen opeten.

 

Foto 7

Om de consument een vernieuwend assortiment te bieden, coördineren initiatiefnemers Ladislas Leys en creatiebureau King George het aanbod zelf. “Er moet voor elk wat wils zijn. Je zal verschillende culturen kunnen proeven.”

 

Koffiebekers van Bastardo Coffee

Anders dan een klassieke markt, die meestal één dag per week plaatsvindt, zal de Holy Food Market altijd open zijn. Zeven dagen op zeven, en van 10 uur ’s morgens tot middernacht. De opening van de Holy Food Market is voorzien voor september 2015.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


RetailHunt: Check Point Mol kiest voor spectaculaire kerstetalage

07/12/2017

Herenboetiek Check Point in het Kempische Mol maakt al jaren bijzonder veel werk van de etalages, in een poging om de consument op de straat te verbazen. Deze kerstperiode pakt de winkel uit met naar eigen zeggen de meest opzienbarende etalage ooit.

RetailHunt: foodhal De Smidse geopend in Leuven

23/11/2017

In Leuven heeft vorig weekend foodhal De Smidse de deuren geopend. De klemtoon ligt er op ambachtelijke en lokale voeding. 

Prada opent flagshipstore in Brussel

31/10/2017

Prada heeft op de Waterloolaan in Brussel zijn eerste Belgische boetiek geopend. De winkel van bijna 400 m² toont de ready-to-wearcollecties voor dames en heren en bovendien ook de accessoirelijnen en lederwaren van het luxemerk.

RetailHunt: Atelier Veritas conceptstore, Antwerpen

10/03/2017

Atelier Veritas, het nieuwe DIY-concept van Veritas, opende op 10 maart zijn allereerste conceptstore in de Nationalestraat in Antwerpen. Deze winkel wordt het mekka voor alle creatievelingen in de modebuurt.

RetailDetail lanceert co-creatieplatform Home of Retail

08/03/2017

Meer dan ooit hebben winkelbedrijven nood aan ondersteuning in een wereld die razendsnel verandert. In Home of Retail werken retailers, fabrikanten en toeleveranciers samen aan het winkelen van morgen.

YUN Berlin: Een bril op maat in 20 minuten

01/03/2017

Binnen de 20 minuten je aangepaste bril, het kan met het Koreaanse brillenmerk YUN. In hun Berlijnse winkel zet minimalisme de toon: op het vlak van tijd en van prijs, maar ook van design.