RetailHunt: LYFE Kitchen

RetailHunt: LYFE Kitchen

Twee vroegere topmannen van McDonald's besloten dat het tijd was om meer in te zetten op gezonde voeding en lanceerden LYFE Kitchen. We nemen u even mee naar het resultaat...

Van McDonald's naar gezond en vers

LYFE Kitchen ("Love Your Food Everyday") omschrijft zichzelf als een "Fresh Casual" concept. De keten heeft momenteel 12 vestigingen en er zijn plannen om er nog 250 extra te openen, verspreid over de komende vijf jaar.

 

Kruidenrekjes

Het interieur bestaat uit een mix van verschillende soorten stoelen, banken en tafels. Op de tafels zelf staan pepermolens en kleine potjes met kruiden.

 

Kruidenmuur

Centraal staat de kruidenmuur, waar alle verschillende kruiden groeien die in het menu verwerkt zitten - denk maar aan oregano en basilicum.

 

Krijtborden met dranksuggesties

Aan de kassa staan aanraakschermen opgesteld, waar klanten het volledige menu kunnen bekijken. Op de krijtborden staan de dranksuggesties.

 

Keuze uit alles, vegetarisch of glutenvrij

Het menu is erop gericht om te kunnen voldoen aan zo veel mogelijk soorten voedingsregimes, zoals glutenvrij of vegetarisch. Alle maaltijden bevatten ook minder dan 600 calorieën.

 

Bak met bestek

De klanten kunnen hun bestellingen meenemen of ter plekke consumeren.

 

Zelfbediening voor drie soorten water

Water wordt er gratis aangeboden aan een zelfbedieningstap.

 

gezellig buitenterras

Waar mogelijk, probeert de keten ook altijd een terrasruimte in te richten.

 

gegrilde kip met avocado

Een populair gerechtje is het broodje gegrilde kip met avocado.

 

Gezonde unfried chicken

Er is ook "unfried chicken", een tegenreactie op de meestal gefrituurde kip die vaak terugkomt in andere fastfoodketens.

 

Bron en volledig artikel: Business Insider

Tags: