RetailHunt: Nieuwe showroom voor IKEA Delft

RetailHunt: Nieuwe showroom voor IKEA Delft

IKEA Delft heeft vandaag zijn vernieuwde showroom geopend. Die is 990 m² groter geworden en is afgestemd op de woonsituaties van inwoners van Delft en omstreken.

Ikea keuken en zithoek

Sinds de start van de verbouwing in april van dit jaar is in de showroom maar liefst 1,3 kilometer aan muren geplaatst, ligt er 3.000 m² nieuw laminaat en is er 1.700 m³ aan rekken gebruikt. De vernieuwde showroom van IKEA Delft heeft nu een totale oppervlakte van 6.345 m².

 

Serre met planten en keuken bij IKEA Delft

Het woonwarenhuis inspireert met 45 nieuwe kamerinrichtingen en 4 complete huizen.

 

Ingerichte woonst van 55m² in IKEA Delft

De nieuwe wooninspiratie is gebaseerd op een uitgebreid onderzoek dat IKEA Delft heeft gedaan naar de woonsituaties in de omgeving. Zo leven in en rond Delft veel singles en mensen met kinderen in betrekkelijk kleine ruimtes.

 

Eetkamer en balkon bij IKEA Delft

Veel huizen hebben een trap in de leefruimte en vaak is er een balkon in plaats van een tuin. De zolder wordt volop gebruikt als slaapkamer, kantoor of opslagruimte.

 

Slaapkamer en badkamer bij IKEA Delft

Uit huisbezoeken weet IKEA dat de meeste mensen in en rond Delft behoefte hebben aan meer ruimte, vooral om spullen op te bergen. In de vernieuwde showroom laat het woonwarenhuis diverse oplossingen en inspiratie zien voor deze uitdagingen.

 

Witte slaapkamer bij IKEA Delft

Jaarlijks bezoekt het woonwarenhuis duizenden huizen om inzicht te krijgen in de dromen, behoeftes en frustraties van mensen. Deze inzichten gebruikt IKEA om haar producten zo goed mogelijk af te stemmen op de lokale markt.

 

Ingericht appartement bij IKEA Delft

De festiviteiten rondom de vernieuwde showroom van IKEA Delft duren nog tot en met zondag 19 juli.

Tags: