RetailHunt: Nieuwe showroom voor IKEA Delft

RetailHunt: Nieuwe showroom voor IKEA Delft

IKEA Delft heeft vandaag zijn vernieuwde showroom geopend. Die is 990 m² groter geworden en is afgestemd op de woonsituaties van inwoners van Delft en omstreken.

Ikea keuken en zithoek

Sinds de start van de verbouwing in april van dit jaar is in de showroom maar liefst 1,3 kilometer aan muren geplaatst, ligt er 3.000 m² nieuw laminaat en is er 1.700 m³ aan rekken gebruikt. De vernieuwde showroom van IKEA Delft heeft nu een totale oppervlakte van 6.345 m².

 

Serre met planten en keuken bij IKEA Delft

Het woonwarenhuis inspireert met 45 nieuwe kamerinrichtingen en 4 complete huizen.

 

Ingerichte woonst van 55m² in IKEA Delft

De nieuwe wooninspiratie is gebaseerd op een uitgebreid onderzoek dat IKEA Delft heeft gedaan naar de woonsituaties in de omgeving. Zo leven in en rond Delft veel singles en mensen met kinderen in betrekkelijk kleine ruimtes.

 

Eetkamer en balkon bij IKEA Delft

Veel huizen hebben een trap in de leefruimte en vaak is er een balkon in plaats van een tuin. De zolder wordt volop gebruikt als slaapkamer, kantoor of opslagruimte.

 

Slaapkamer en badkamer bij IKEA Delft

Uit huisbezoeken weet IKEA dat de meeste mensen in en rond Delft behoefte hebben aan meer ruimte, vooral om spullen op te bergen. In de vernieuwde showroom laat het woonwarenhuis diverse oplossingen en inspiratie zien voor deze uitdagingen.

 

Witte slaapkamer bij IKEA Delft

Jaarlijks bezoekt het woonwarenhuis duizenden huizen om inzicht te krijgen in de dromen, behoeftes en frustraties van mensen. Deze inzichten gebruikt IKEA om haar producten zo goed mogelijk af te stemmen op de lokale markt.

 

Ingericht appartement bij IKEA Delft

De festiviteiten rondom de vernieuwde showroom van IKEA Delft duren nog tot en met zondag 19 juli.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


RetailHunt: Atelier Veritas conceptstore, Antwerpen

10/03/2017

Atelier Veritas, het nieuwe DIY-concept van Veritas, opende op 10 maart zijn allereerste conceptstore in de Nationalestraat in Antwerpen. Deze winkel wordt het mekka voor alle creatievelingen in de modebuurt.

RetailDetail lanceert co-creatieplatform Home of Retail

08/03/2017

Meer dan ooit hebben winkelbedrijven nood aan ondersteuning in een wereld die razendsnel verandert. In Home of Retail werken retailers, fabrikanten en toeleveranciers samen aan het winkelen van morgen.

YUN Berlin: Een bril op maat in 20 minuten

01/03/2017

Binnen de 20 minuten je aangepaste bril, het kan met het Koreaanse brillenmerk YUN. In hun Berlijnse winkel zet minimalisme de toon: op het vlak van tijd en van prijs, maar ook van design.

RetailHunt: Media Markt Digital Store in Barcelona

30/09/2016

In Barcelona experimenteert Media Markt met Digital Store, een uniek winkelconcept dat omnichannel, technologische snufjes en de beperkte ruimte in een stadswinkel ten volle benut. RetailDetail ging het voor u bekijken.

 

RetailHunt: Pop-upstore Blend it by Schoenen Torfs

05/09/2016

Schoenen Torfs opende op 27 augustus de pop-upwinkel Blend It, die naar eigen zeggen “helemaal in teken van diversiteit, fashion en vrouwen” staat. Een winkel voor jonge, modebewuste moslima’s dus, maar vooral ook een straf concept.

RetailHunt: showroom Dyson brengt technologie tot leven

13/07/2016

In hartje Londen opende Dyson vorige week een winkel waar consumenten het volledige productassortiment van het merk kunnen uitproberen. Opnieuw stapt een merk rechtstreeks naar de shopper. 

Back to top