70 extra jobs bij kringwinkel Opnieuw & Co

70 extra jobs bij kringwinkel Opnieuw & Co

70 extra jobs bij kringwinkel Opnieuw & Co

De Antwerpse keten van kringwinkels Opnieuw & Co heeft met het OCMW van Antwerpen een samenwerkingsakkoord ondertekend dat zeventig extra jobs creëert voor mensen met een leefloon. Het aantal medewerkers stijgt zo van 350 naar 420.

Werkervaring opdoen, competenties verwerven

“Wij zijn ontzettend blij met de uitbreiding die het OCMW van Antwerpen voorziet. Ze zijn een erg belangrijke partner voor ons”, zegt directeur Koen Goemans: “De win-win situatie is duidelijk: het OCMW activeert leefloners en wij zorgen voor relevante werkervaring, wat de aansluiting op de klassieke arbeidsmarkt makkelijker maakt.”

 

De kringwinkelketen biedt een grote waaier aan jobs: van chauffeurs over kassiers, winkelbedienden (verkoop en klantendienst) en medewerkers infrastructuur tot magazijnmedewerkers, sorteerders, containerparkwachters of klusjesmannen. De leefloners doen er niet alleen werkervaring op, maar versterken ook competenties als op tijd leren komen of Nederlands leren op de werkvloer.

 

Opnieuw & Co ontstond meer dan twintig jaar geleden en was toen een pionier van het hergebruik en de kringloopgedachte. Vandaag runt het sociale bedrijf vijf kringwinkels: in Duffel, Kessel, Kontich, Lier en Mortsel. In Mortsel heeft de groep sinds vorige zomer ook nog een ‘outletshop’ (De Kilomeet). De keten verhandelt naar eigen zeggen jaarlijks bijna 32.500 meubels, 377.500 kledingstukken en een slordige 550.000 stuks huisraad.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Iris Dierckx wordt nieuwe country manager Auping België

23/04/2018

Iris Dierckx wordt de nieuwe country manager van Auping België. Haar aanstelling volgt op het vertrek van Willem Stox, die de beddenspecialist in februari inruilde voor lingeriegroep Van de Velde

Jysk wil naar 100 winkels in België

23/04/2018

Het Deense Jysk opent dit jaar nog elf nieuwe woonwinkels in België, wat het totale aantal vestigingen op 17 zou brengen. Op termijn wil de woonketen, zowat de Deense tegenhanger van woongigant Ikea, een honderdtal winkels in ons land.

Antwerpen krijgt Belgische primeur Søstrene Grene

20/04/2018

In de Antwerpse Stadsfeestzaal opent op 18 mei de eerste Belgische winkel van Søstrene Grene de deuren. De Deense keten biedt allerhande hebbedingetjes en woonaccessoires aan.

Carpetright sluit 1 op 5 winkels in het VK

13/04/2018

Carpetright, dat het afgelopen jaar terechtkwam in een neerwaartse spiraal, moet een vijfde van zijn winkels in thuisland Groot-Brittannië sluiten om het hoofd boven water te houden. Zo’n 300 mensen verliezen hun job bij de tapijtwinkelketen.

Ikea plant stadswinkel in hartje Parijs

10/04/2018

Ikea maakt werk van zijn plannen om ook in de stadscentra wereldwijd aanwezig te zijn. De meubelketen zoekt momenteel naar locaties in Parijs, Kopenhagen, Londen en Zuidoost-Azië om er met kleinere winkels een breder publiek aan te trekken.

Meubelmerk Furnified opent pop-up in Brussel

05/04/2018

Van 28 april tot en met 28 juni kunnen liefhebbers van Furnified terecht in de Brusselse Sablon-wijk, waar de Belgische meubelketen een pop-upwinkel opent. Daarnaast heeft het merk ook twee vaste showrooms in Antwerpen en in Amsterdam.