70 extra jobs bij kringwinkel Opnieuw & Co

70 extra jobs bij kringwinkel Opnieuw & Co

De Antwerpse keten van kringwinkels Opnieuw & Co heeft met het OCMW van Antwerpen een samenwerkingsakkoord ondertekend dat zeventig extra jobs creëert voor mensen met een leefloon. Het aantal medewerkers stijgt zo van 350 naar 420.

Werkervaring opdoen, competenties verwerven

“Wij zijn ontzettend blij met de uitbreiding die het OCMW van Antwerpen voorziet. Ze zijn een erg belangrijke partner voor ons”, zegt directeur Koen Goemans: “De win-win situatie is duidelijk: het OCMW activeert leefloners en wij zorgen voor relevante werkervaring, wat de aansluiting op de klassieke arbeidsmarkt makkelijker maakt.”

 

De kringwinkelketen biedt een grote waaier aan jobs: van chauffeurs over kassiers, winkelbedienden (verkoop en klantendienst) en medewerkers infrastructuur tot magazijnmedewerkers, sorteerders, containerparkwachters of klusjesmannen. De leefloners doen er niet alleen werkervaring op, maar versterken ook competenties als op tijd leren komen of Nederlands leren op de werkvloer.

 

Opnieuw & Co ontstond meer dan twintig jaar geleden en was toen een pionier van het hergebruik en de kringloopgedachte. Vandaag runt het sociale bedrijf vijf kringwinkels: in Duffel, Kessel, Kontich, Lier en Mortsel. In Mortsel heeft de groep sinds vorige zomer ook nog een ‘outletshop’ (De Kilomeet). De keten verhandelt naar eigen zeggen jaarlijks bijna 32.500 meubels, 377.500 kledingstukken en een slordige 550.000 stuks huisraad.