70 extra jobs bij kringwinkel Opnieuw & Co

70 extra jobs bij kringwinkel Opnieuw & Co

70 extra jobs bij kringwinkel Opnieuw & Co

De Antwerpse keten van kringwinkels Opnieuw & Co heeft met het OCMW van Antwerpen een samenwerkingsakkoord ondertekend dat zeventig extra jobs creëert voor mensen met een leefloon. Het aantal medewerkers stijgt zo van 350 naar 420.

Werkervaring opdoen, competenties verwerven

“Wij zijn ontzettend blij met de uitbreiding die het OCMW van Antwerpen voorziet. Ze zijn een erg belangrijke partner voor ons”, zegt directeur Koen Goemans: “De win-win situatie is duidelijk: het OCMW activeert leefloners en wij zorgen voor relevante werkervaring, wat de aansluiting op de klassieke arbeidsmarkt makkelijker maakt.”

 

De kringwinkelketen biedt een grote waaier aan jobs: van chauffeurs over kassiers, winkelbedienden (verkoop en klantendienst) en medewerkers infrastructuur tot magazijnmedewerkers, sorteerders, containerparkwachters of klusjesmannen. De leefloners doen er niet alleen werkervaring op, maar versterken ook competenties als op tijd leren komen of Nederlands leren op de werkvloer.

 

Opnieuw & Co ontstond meer dan twintig jaar geleden en was toen een pionier van het hergebruik en de kringloopgedachte. Vandaag runt het sociale bedrijf vijf kringwinkels: in Duffel, Kessel, Kontich, Lier en Mortsel. In Mortsel heeft de groep sinds vorige zomer ook nog een ‘outletshop’ (De Kilomeet). De keten verhandelt naar eigen zeggen jaarlijks bijna 32.500 meubels, 377.500 kledingstukken en een slordige 550.000 stuks huisraad.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Steinhoff in de problemen - en in de uitverkoop?

05/07/2018

Steinhoff, na Ikea het grootste woonwinkelbedrijf ter wereld, heeft dringend geld nodig om een faillissement te vermijden. Een van de concrete pistes is de verkoop van zijn succesvolle keten van kleding en huishoudartikelen Pepco.

H&M breidt Home-collectie uit

03/07/2018

Modegroep H&M breidt het assortiment van H&M Home uit met onder meer meubelen en lampen. In steeds meer winkels komen ook shop-in-shops met het interieurgamma.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.