Auping wil bedden aan klanten leasen

Auping wil bedden aan klanten leasen

Beddenverkoper Auping wil indien mogelijk dit jaar starten met een proefproject rond het leasen van bedden. Dat idee past in de filosofie van een bedrijf dat tegen 2020 enkel nog maar recycleerbare producten wil maken.

Eigenaar blijven van grondstoffen

"We werken volgens het zogenoemde cradle-to-cradlemodel. Al onze grondstoffen moeten worden hergebruikt. In 2017 hopen we daarin een stap te zetten door te sturen op gebruik in plaats van bezit. Het zou fantastisch zijn als we dit jaar kunnen gaan testen met het leasen van bedden”, zegt Aart Roos, CEO van Auping, aan Nu.nl. Door gebruik te maken van leasing blijft Auping immers eigenaar van zijn product en zo ook van de grondstoffen. Zodra een bed aan het einde van zijn levensduur komt, kan het worden opgehaald, waarna Auping zorgt voor de recyclage.

 

Leasing moet niet enkel werken bij de gewone consument, maar ook bij bedrijven. Daarvoor wil Auping samenwerken met een aantal partners, zoals het nu al doet met Landal GreenParks. Dat gebruikt Auping-boxprings in een deel van zijn vakantiebungalows, maar als de matrassen versleten zijn worden ze weer opgehaald en gerecycleerd. Landal is volgens Roos een van de bedrijven die inzien dat bezit niet per se nodig is, maar dat betalen voor het gebruik ook mogelijk is.

 

Het doel van Auping is om in 2020 volledig duurzaam te kunnen werken. Die filosofie werd al in 2010 op poten gezet en wordt nu stap voor stap uitgewerkt.