Cash Converters zoekt Vlaamse groei dankzij Torfs | RetailDetail

Cash Converters zoekt Vlaamse groei dankzij Torfs

Cash Converters zoekt Vlaamse groei dankzij Torfs

De Australische tweedehandsverkoper Cash Converters wil de komende jaren fors uitbreiden in Vlaanderen. Daarvoor zoekt het bedrijf hulp bij twee lokale retailexperts: Wouter Torfs en Herman Van Beveren (Decathlon).

Potentieel voor 25 extra winkels

Cash Converters België wil de komende jaren fors uitbreiden in Vlaanderen, zei de nieuwe general manager, Kurt Rens, gisteren bij de opening van een nieuwe vestiging in het Shopping Rooseveltcenter in Vilvoorde. Rens verdiende zijn strepen eerder bij C&A, Euro Shoe Unie en Veritas (waar hij bijna vier jaar sales en retail directeur was).

 

De nieuwe vestiging in Vilvoorde is de 27ste Cash Converters in ons land en de eerste volgens het vernieuwde concept. Vilvoorde is (na Drogenbos en Antwerpen) pas de derde winkel in Vlaanderen, maar als het van Rens afhangt komt daar snel verandering in: de nieuwe topman ziet in Vlaanderen potentieel voor 25 bijkomende vestigingen.

 

Ook in franchising

"Wij voorzien de komende jaren in de eerste plaats een verdere uitbouw van onze activiteiten in Vlaanderen met ongeveer vier winkels per jaar", zegt Rens. De topman mikt daarbij eerst op de grotere steden.

 

"Zoals in Vilvoorde gaat het in eerste instantie om winkels die we in eigen beheer uitbaten. Op termijn willen we de Vlaamse markt echter ook openstellen voor franchisewinkels", zegt Rens. "Voor de eigen retail hebben we de nieuwe exploitatievennootschap Cash Converters Corporate opgericht. Naast de uitbreiding in Vlaanderen werken we ook aan de verdere ontwikkeling van het netwerk in Brussel en Wallonië."

 

Met hulp van Wouter Torfs en Herman van Beveren

Om die verdere uitbreiding vorm te geven, werd de raad van bestuur alvast uitgebreid met twee externe bestuurders die pakken retailervaring meebrengen: schoenenkoning Wouter Torfs en Decathlon-baas Herman van Beveren.

 

In 2014 steeg de omzet van Cash Converters België met 6% tot ruim 50 miljoen euro. Daarmee lag de groei wel wat lager dan de +9,5% die de Belgische tak in 2013 nog liet optekenen. Rens wil via expansie dat groeitempo weer aanzwengelen. Wereldwijd is Cash Converters vandaag met 700 winkels actief in 21 landen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Wissel aan de top bij Blokker Holding

22/02/2018

Abel Slippens is op 6 februari teruggetreden als voorzitter en lid van de raad van commissarissen van Blokker Holding. Hij is opgevolgd door Michiel Witteveen, die flink wat retailervaring meebrengt.

Ikea denkt ook aan veganistische klanten

19/02/2018

Het Zweedse Ikea gaat nu ook veganistische producten maken: de primeur is voor de Veggie Dog, een veganistische versie van de hotdog. Het is wel nog wachten tot de zomer voor de hotdog ook hier te koop zal zijn.

Ikea levert vanaf vandaag aan huis

08/02/2018

Vanaf vandaag levert Ikea ook in België online bestellingen thuis af. Ikea België volgt zo het voorbeeld van onder andere Duitsland. De webshop levert 120 nieuwe banen op, en dat aantal moet binnenkort nog fors groeien.

Auping misleidde consument rond diervriendelijke dons

07/02/2018

Volgens de Nederlandse Reclame Code Commissie heeft beddenfabrikant Auping een misleidend beeld gecreëerd rond de diervriendelijkheid van de gebruikte dons. Dierenrechtenorganisatie Animal Rights, die het probleem aankaartte, reageert tevreden.

Ikea schrapt West-Vlaamse vestigingen van de planning

06/02/2018

De Zweedse woonketen Ikea heeft besloten om alle plannen voor een nieuwe vestiging in West-Vlaanderen de vuilnisbak in te kieperen. Normaal kwam er een woonwinkel in Wevelgem en er werd ook gesproken over Kortrijk.

Oh'Green steekt taalgrens over en opent in Aarschot

02/02/2018

Een jaar na de fusie met de tuincentra van Hubo opent de Waalse tuinketen Oh'Green voor het eerst een vestiging ten Noorden van de taalgrens. De winkel in Aarschot vervangt de huidige Intratuin.

Back to top