Cash Converters zoekt Vlaamse groei dankzij Torfs

Cash Converters zoekt Vlaamse groei dankzij Torfs

De Australische tweedehandsverkoper Cash Converters wil de komende jaren fors uitbreiden in Vlaanderen. Daarvoor zoekt het bedrijf hulp bij twee lokale retailexperts: Wouter Torfs en Herman Van Beveren (Decathlon).

Potentieel voor 25 extra winkels

Cash Converters België wil de komende jaren fors uitbreiden in Vlaanderen, zei de nieuwe general manager, Kurt Rens, gisteren bij de opening van een nieuwe vestiging in het Shopping Rooseveltcenter in Vilvoorde. Rens verdiende zijn strepen eerder bij C&A, Euro Shoe Unie en Veritas (waar hij bijna vier jaar sales en retail directeur was).

 

De nieuwe vestiging in Vilvoorde is de 27ste Cash Converters in ons land en de eerste volgens het vernieuwde concept. Vilvoorde is (na Drogenbos en Antwerpen) pas de derde winkel in Vlaanderen, maar als het van Rens afhangt komt daar snel verandering in: de nieuwe topman ziet in Vlaanderen potentieel voor 25 bijkomende vestigingen.

 

Ook in franchising

"Wij voorzien de komende jaren in de eerste plaats een verdere uitbouw van onze activiteiten in Vlaanderen met ongeveer vier winkels per jaar", zegt Rens. De topman mikt daarbij eerst op de grotere steden.

 

"Zoals in Vilvoorde gaat het in eerste instantie om winkels die we in eigen beheer uitbaten. Op termijn willen we de Vlaamse markt echter ook openstellen voor franchisewinkels", zegt Rens. "Voor de eigen retail hebben we de nieuwe exploitatievennootschap Cash Converters Corporate opgericht. Naast de uitbreiding in Vlaanderen werken we ook aan de verdere ontwikkeling van het netwerk in Brussel en Wallonië."

 

Met hulp van Wouter Torfs en Herman van Beveren

Om die verdere uitbreiding vorm te geven, werd de raad van bestuur alvast uitgebreid met twee externe bestuurders die pakken retailervaring meebrengen: schoenenkoning Wouter Torfs en Decathlon-baas Herman van Beveren.

 

In 2014 steeg de omzet van Cash Converters België met 6% tot ruim 50 miljoen euro. Daarmee lag de groei wel wat lager dan de +9,5% die de Belgische tak in 2013 nog liet optekenen. Rens wil via expansie dat groeitempo weer aanzwengelen. Wereldwijd is Cash Converters vandaag met 700 winkels actief in 21 landen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Opnieuw recordcijfers voor JYSK

01/12/2017

Het Deense JYSK heeft in het boekjaar 2016-2017 opnieuw recordcijfers opgetekend, met een omzet van 3,36 miljard euro. Wereldwijd beschikt de woonketen inmiddels over meer dan 2.500 filialen.

Ikea opent in 2019 twee Belgische hotels

01/12/2017

De Zweedse meubelketen Ikea gaat in 2019 hotels openen in Antwerpen en Gent. De hotelketen Moxy, die in samenwerking met Marriott is opgezet, is ook al te vinden in New York, Parijs, Tokio, Chicago en Londen.

Ikea wil investeren in meer stadswinkels

29/11/2017

Vanaf 2019 wil Ikea ook in stadscentra aanwezig zijn met kleinere winkels, die vooral mensen zonder auto moeten aantrekken. De Zweedse meubelgigant hoopt daarmee in te spelen op de snel oprukkende verstedelijking en digitalisering.

CASA rolt webshop verder uit

24/11/2017

Interieurwinkelketen CASA gaat verder met het uitrollen van zijn nieuwe webshops met ‘click & collect'. Eerder dit jaar werd het concept ingevoerd in België, Frankrijk en Luxemburg; nu is het de beurt aan Zwitserland, Spanje en Portugal.

Conforama lanceert nieuwe Maison Dépôt in Rijsel

23/11/2017

In de buurt van Rijsel stelt het Franse Conforama de jongste telg in de familie voor: Maison Dépôt. Met een scherp geprijsde mix van meubilair, decoratie en elektrotoestellen hoopt de nieuwe koopjesexpert ook Belgische dagjesmensen aan te trekken.

Nieuwe CEO Leen Bakker komt van bij Beter Bed

23/11/2017

Debbie Klein, tot nog toe algemeen directeur van Beter Bed Benelux, wordt op 1 februari de nieuwe CEO van Leen Bakker. Ze volgt er Rob van Noordt op, die sinds 2015 bij de retailer aan de slag was en eerder deze maand zijn vertrek aankondigde.

Back to top