Christian Salez (ex-Delvaux) nieuwe topman Bulo

Christian Salez (ex-Delvaux) nieuwe topman Bulo

Christian Salez, tot deze zomer afgevaardigd-bestuurder van het Belgische luxehuis Delvaux, wordt dit najaar de nieuwe topman van de Mechelse (kantoor)meubelspecialist Bulo.

Luxe in de meubelsector

Meubelfabrikant Bulo, die in 2013 zijn vijftigste verjaardag viert, krijgt binnenkort een nieuwe CEO en afgevaardigd-bestuurder. Dat wordt de 46-jarige Christian Salez, de man die tot deze zomer aan het hoofd stond van  Delvaux. Die Belgische luxelederwarenfabrikant werd in 2011 overgenomen door het Chinese Fung Brands en de wegen van de nieuwe eigenaar en de topman scheidden eerder dit jaar.

 

Op het eerste gezicht kan de stap vreemd lijken, maar Bulo staat bekend om zijn 'high-end'-kantoormeubilair. Bovendien zette de groep de laatste jaren ook stappen richting meubels voor particulieren, met onder andere de nieuwe edities van de ontwerpen van Jules Wabbes. Bulo werkte eerder ook al samen met bekende ontwerpers als bOb Van Reeth, Ann Demeulemeester, Vincent Van Duysen en Jean Nouvel.

 

Oude bekenden

"Om onze groei verder uit te bouwen en te consolideren naar de derde generatie toe, werd er beslist om versterking te zoeken", zegt Dirk Busschop, die samen met zijn echtgenote eigenaar is van Bulo. "Christian en ik kennen elkaar al lang, we vertrouwen en waarderen elkaar. Het is op basis hiervan dat we met hem in zee zijn gegaan."

 

Christian Salez bekleedt voorts nog een aantal bestuurdersmandaten in Belgische bedrijven, is directielid van het VBO (Verbond van Belgische Ondernemingen) en mede-oprichter van de Stichting van het ModeMuseum in Antwerpen.

Tags: