Christian Salez (ex-Delvaux) nieuwe topman Bulo | RetailDetail

Christian Salez (ex-Delvaux) nieuwe topman Bulo

Christian Salez (ex-Delvaux) nieuwe topman Bulo

Christian Salez, tot deze zomer afgevaardigd-bestuurder van het Belgische luxehuis Delvaux, wordt dit najaar de nieuwe topman van de Mechelse (kantoor)meubelspecialist Bulo.

Luxe in de meubelsector

Meubelfabrikant Bulo, die in 2013 zijn vijftigste verjaardag viert, krijgt binnenkort een nieuwe CEO en afgevaardigd-bestuurder. Dat wordt de 46-jarige Christian Salez, de man die tot deze zomer aan het hoofd stond van  Delvaux. Die Belgische luxelederwarenfabrikant werd in 2011 overgenomen door het Chinese Fung Brands en de wegen van de nieuwe eigenaar en de topman scheidden eerder dit jaar.

 

Op het eerste gezicht kan de stap vreemd lijken, maar Bulo staat bekend om zijn 'high-end'-kantoormeubilair. Bovendien zette de groep de laatste jaren ook stappen richting meubels voor particulieren, met onder andere de nieuwe edities van de ontwerpen van Jules Wabbes. Bulo werkte eerder ook al samen met bekende ontwerpers als bOb Van Reeth, Ann Demeulemeester, Vincent Van Duysen en Jean Nouvel.

 

Oude bekenden

"Om onze groei verder uit te bouwen en te consolideren naar de derde generatie toe, werd er beslist om versterking te zoeken", zegt Dirk Busschop, die samen met zijn echtgenote eigenaar is van Bulo. "Christian en ik kennen elkaar al lang, we vertrouwen en waarderen elkaar. Het is op basis hiervan dat we met hem in zee zijn gegaan."

 

Christian Salez bekleedt voorts nog een aantal bestuurdersmandaten in Belgische bedrijven, is directielid van het VBO (Verbond van Belgische Ondernemingen) en mede-oprichter van de Stichting van het ModeMuseum in Antwerpen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Sterke cijfers en nieuwe CEO voor Maisons du Monde

07/05/2018

Na een stevig eerste kwartaal zet meubel- en decoratieketen Maisons du Monde zijn groeiverhaal verder met een nieuwe CEO en de overname van de Amerikaanse sectorgenoot Modani.

Ikea schrapt 150 banen, ook in België en Nederland

04/05/2018

Bij Ikea verdwijnen binnenkort 150 jobs, waarvan ook een deel in België en Nederland. Met de reorganisatie wil de meubelgigant zich klaarstomen voor de groeiende concurrentie van grote e-commercespelers.

Vijfde meer winst voor Kwantum

03/05/2018

Kwantum, de grootste woondiscounter van de Lage Landen, heeft 2017 afgesloten met een flinke omzet- en winstgroei. De omzet ging 7% de hoogte in, de winst kreeg er zelfs 20% bij.

Beter Bed lijdt onder Duits gifschandaal

02/05/2018

De Beter Bed Holding zag zijn omzet in het eerste kwartaal van 2018 met 4% dalen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Naast Duitsland, waar een gifschandaal de cijfers blijft drukken, daalt de omzet ook in Zwitserland en Spanje.

Iris Dierckx wordt nieuwe country manager Auping België

23/04/2018

Iris Dierckx wordt de nieuwe country manager van Auping België. Haar aanstelling volgt op het vertrek van Willem Stox, die de beddenspecialist in februari inruilde voor lingeriegroep Van de Velde

Jysk wil naar 100 winkels in België

23/04/2018

Het Deense Jysk opent dit jaar nog elf nieuwe woonwinkels in België, wat het totale aantal vestigingen op 17 zou brengen. Op termijn wil de woonketen, zowat de Deense tegenhanger van woongigant Ikea, een honderdtal winkels in ons land.