Christian Salez (ex-Delvaux) nieuwe topman Bulo | RetailDetail

Christian Salez (ex-Delvaux) nieuwe topman Bulo

Christian Salez (ex-Delvaux) nieuwe topman Bulo

Christian Salez, tot deze zomer afgevaardigd-bestuurder van het Belgische luxehuis Delvaux, wordt dit najaar de nieuwe topman van de Mechelse (kantoor)meubelspecialist Bulo.

Luxe in de meubelsector

Meubelfabrikant Bulo, die in 2013 zijn vijftigste verjaardag viert, krijgt binnenkort een nieuwe CEO en afgevaardigd-bestuurder. Dat wordt de 46-jarige Christian Salez, de man die tot deze zomer aan het hoofd stond van  Delvaux. Die Belgische luxelederwarenfabrikant werd in 2011 overgenomen door het Chinese Fung Brands en de wegen van de nieuwe eigenaar en de topman scheidden eerder dit jaar.

 

Op het eerste gezicht kan de stap vreemd lijken, maar Bulo staat bekend om zijn 'high-end'-kantoormeubilair. Bovendien zette de groep de laatste jaren ook stappen richting meubels voor particulieren, met onder andere de nieuwe edities van de ontwerpen van Jules Wabbes. Bulo werkte eerder ook al samen met bekende ontwerpers als bOb Van Reeth, Ann Demeulemeester, Vincent Van Duysen en Jean Nouvel.

 

Oude bekenden

"Om onze groei verder uit te bouwen en te consolideren naar de derde generatie toe, werd er beslist om versterking te zoeken", zegt Dirk Busschop, die samen met zijn echtgenote eigenaar is van Bulo. "Christian en ik kennen elkaar al lang, we vertrouwen en waarderen elkaar. Het is op basis hiervan dat we met hem in zee zijn gegaan."

 

Christian Salez bekleedt voorts nog een aantal bestuurdersmandaten in Belgische bedrijven, is directielid van het VBO (Verbond van Belgische Ondernemingen) en mede-oprichter van de Stichting van het ModeMuseum in Antwerpen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Wissel aan de top bij Blokker Holding

22/02/2018

Abel Slippens is op 6 februari teruggetreden als voorzitter en lid van de raad van commissarissen van Blokker Holding. Hij is opgevolgd door Michiel Witteveen, die flink wat retailervaring meebrengt.

Ikea denkt ook aan veganistische klanten

19/02/2018

Het Zweedse Ikea gaat nu ook veganistische producten maken: de primeur is voor de Veggie Dog, een veganistische versie van de hotdog. Het is wel nog wachten tot de zomer voor de hotdog ook hier te koop zal zijn.

Ikea levert vanaf vandaag aan huis

08/02/2018

Vanaf vandaag levert Ikea ook in België online bestellingen thuis af. Ikea België volgt zo het voorbeeld van onder andere Duitsland. De webshop levert 120 nieuwe banen op, en dat aantal moet binnenkort nog fors groeien.

Auping misleidde consument rond diervriendelijke dons

07/02/2018

Volgens de Nederlandse Reclame Code Commissie heeft beddenfabrikant Auping een misleidend beeld gecreëerd rond de diervriendelijkheid van de gebruikte dons. Dierenrechtenorganisatie Animal Rights, die het probleem aankaartte, reageert tevreden.

Ikea schrapt West-Vlaamse vestigingen van de planning

06/02/2018

De Zweedse woonketen Ikea heeft besloten om alle plannen voor een nieuwe vestiging in West-Vlaanderen de vuilnisbak in te kieperen. Normaal kwam er een woonwinkel in Wevelgem en er werd ook gesproken over Kortrijk.

Oh'Green steekt taalgrens over en opent in Aarschot

02/02/2018

Een jaar na de fusie met de tuincentra van Hubo opent de Waalse tuinketen Oh'Green voor het eerst een vestiging ten Noorden van de taalgrens. De winkel in Aarschot vervangt de huidige Intratuin.

Back to top