Christian Salez (ex-Delvaux) nieuwe topman Bulo

Christian Salez (ex-Delvaux) nieuwe topman Bulo

Christian Salez, tot deze zomer afgevaardigd-bestuurder van het Belgische luxehuis Delvaux, wordt dit najaar de nieuwe topman van de Mechelse (kantoor)meubelspecialist Bulo.

Luxe in de meubelsector

Meubelfabrikant Bulo, die in 2013 zijn vijftigste verjaardag viert, krijgt binnenkort een nieuwe CEO en afgevaardigd-bestuurder. Dat wordt de 46-jarige Christian Salez, de man die tot deze zomer aan het hoofd stond van  Delvaux. Die Belgische luxelederwarenfabrikant werd in 2011 overgenomen door het Chinese Fung Brands en de wegen van de nieuwe eigenaar en de topman scheidden eerder dit jaar.

 

Op het eerste gezicht kan de stap vreemd lijken, maar Bulo staat bekend om zijn 'high-end'-kantoormeubilair. Bovendien zette de groep de laatste jaren ook stappen richting meubels voor particulieren, met onder andere de nieuwe edities van de ontwerpen van Jules Wabbes. Bulo werkte eerder ook al samen met bekende ontwerpers als bOb Van Reeth, Ann Demeulemeester, Vincent Van Duysen en Jean Nouvel.

 

Oude bekenden

"Om onze groei verder uit te bouwen en te consolideren naar de derde generatie toe, werd er beslist om versterking te zoeken", zegt Dirk Busschop, die samen met zijn echtgenote eigenaar is van Bulo. "Christian en ik kennen elkaar al lang, we vertrouwen en waarderen elkaar. Het is op basis hiervan dat we met hem in zee zijn gegaan."

 

Christian Salez bekleedt voorts nog een aantal bestuurdersmandaten in Belgische bedrijven, is directielid van het VBO (Verbond van Belgische Ondernemingen) en mede-oprichter van de Stichting van het ModeMuseum in Antwerpen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Opnieuw recordcijfers voor JYSK

01/12/2017

Het Deense JYSK heeft in het boekjaar 2016-2017 opnieuw recordcijfers opgetekend, met een omzet van 3,36 miljard euro. Wereldwijd beschikt de woonketen inmiddels over meer dan 2.500 filialen.

Ikea opent in 2019 twee Belgische hotels

01/12/2017

De Zweedse meubelketen Ikea gaat in 2019 hotels openen in Antwerpen en Gent. De hotelketen Moxy, die in samenwerking met Marriott is opgezet, is ook al te vinden in New York, Parijs, Tokio, Chicago en Londen.

Ikea wil investeren in meer stadswinkels

29/11/2017

Vanaf 2019 wil Ikea ook in stadscentra aanwezig zijn met kleinere winkels, die vooral mensen zonder auto moeten aantrekken. De Zweedse meubelgigant hoopt daarmee in te spelen op de snel oprukkende verstedelijking en digitalisering.

CASA rolt webshop verder uit

24/11/2017

Interieurwinkelketen CASA gaat verder met het uitrollen van zijn nieuwe webshops met ‘click & collect'. Eerder dit jaar werd het concept ingevoerd in België, Frankrijk en Luxemburg; nu is het de beurt aan Zwitserland, Spanje en Portugal.

Conforama lanceert nieuwe Maison Dépôt in Rijsel

23/11/2017

In de buurt van Rijsel stelt het Franse Conforama de jongste telg in de familie voor: Maison Dépôt. Met een scherp geprijsde mix van meubilair, decoratie en elektrotoestellen hoopt de nieuwe koopjesexpert ook Belgische dagjesmensen aan te trekken.

Nieuwe CEO Leen Bakker komt van bij Beter Bed

23/11/2017

Debbie Klein, tot nog toe algemeen directeur van Beter Bed Benelux, wordt op 1 februari de nieuwe CEO van Leen Bakker. Ze volgt er Rob van Noordt op, die sinds 2015 bij de retailer aan de slag was en eerder deze maand zijn vertrek aankondigde.

Back to top