Christian Salez (ex-Delvaux) nieuwe topman Bulo | RetailDetail

Christian Salez (ex-Delvaux) nieuwe topman Bulo

Christian Salez (ex-Delvaux) nieuwe topman Bulo

Christian Salez, tot deze zomer afgevaardigd-bestuurder van het Belgische luxehuis Delvaux, wordt dit najaar de nieuwe topman van de Mechelse (kantoor)meubelspecialist Bulo.

Luxe in de meubelsector

Meubelfabrikant Bulo, die in 2013 zijn vijftigste verjaardag viert, krijgt binnenkort een nieuwe CEO en afgevaardigd-bestuurder. Dat wordt de 46-jarige Christian Salez, de man die tot deze zomer aan het hoofd stond van  Delvaux. Die Belgische luxelederwarenfabrikant werd in 2011 overgenomen door het Chinese Fung Brands en de wegen van de nieuwe eigenaar en de topman scheidden eerder dit jaar.

 

Op het eerste gezicht kan de stap vreemd lijken, maar Bulo staat bekend om zijn 'high-end'-kantoormeubilair. Bovendien zette de groep de laatste jaren ook stappen richting meubels voor particulieren, met onder andere de nieuwe edities van de ontwerpen van Jules Wabbes. Bulo werkte eerder ook al samen met bekende ontwerpers als bOb Van Reeth, Ann Demeulemeester, Vincent Van Duysen en Jean Nouvel.

 

Oude bekenden

"Om onze groei verder uit te bouwen en te consolideren naar de derde generatie toe, werd er beslist om versterking te zoeken", zegt Dirk Busschop, die samen met zijn echtgenote eigenaar is van Bulo. "Christian en ik kennen elkaar al lang, we vertrouwen en waarderen elkaar. Het is op basis hiervan dat we met hem in zee zijn gegaan."

 

Christian Salez bekleedt voorts nog een aantal bestuurdersmandaten in Belgische bedrijven, is directielid van het VBO (Verbond van Belgische Ondernemingen) en mede-oprichter van de Stichting van het ModeMuseum in Antwerpen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Steinhoff in de problemen - en in de uitverkoop?

05/07/2018

Steinhoff, na Ikea het grootste woonwinkelbedrijf ter wereld, heeft dringend geld nodig om een faillissement te vermijden. Een van de concrete pistes is de verkoop van zijn succesvolle keten van kleding en huishoudartikelen Pepco.

H&M breidt Home-collectie uit

03/07/2018

Modegroep H&M breidt het assortiment van H&M Home uit met onder meer meubelen en lampen. In steeds meer winkels komen ook shop-in-shops met het interieurgamma.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.