Decoratieketen Heytens krijgt nieuwe eigenaar

Decoratieketen Heytens krijgt nieuwe eigenaar

De Frans-Belgische decoratieketen Heytens wordt overgenomen door de Franse groep Ariane, als de Franse concurrentiewaakhond daarmee instemt. Ariane zou dan eigenaar worden van de 159 winkels die Heytens in Europa telt.

Vierde eigenaar voor Heytens

Als de deal doorgaat, is Heytens aan zijn vierde eigenaar toe. Heytens kwam in 1997 voor het eerst in vreemde handen toen oprichter Guy Heytens en retailholding Mitiska het bedrijf verkochten aan de Franse investeringsmaatschappij Sandinvest. Die verkocht het acht jaar later op zijn beurt door aan investeringsfonds Apax, en nu is er dus al een derde koper in zicht.

 

De holding Ariane, in het bezit van de familie Torck, is gespecialiseerd in de productie van fotokaders en -albums, maar is als investeerder ook nog in andere sectoren actief. In de retailsector is de groep bekend van de modeketen Camaïeu. Heytens is met 159 winkels vooral actief in Frankrijk (99 winkels) en België (52 winkels), maar ook in Zwitserland en het Groothertogdom Luxemburg, waar de decoratieketen respectievelijk zes en twee winkels heeft.

Tags: