Decoratieketen Heytens krijgt nieuwe eigenaar | RetailDetail

Decoratieketen Heytens krijgt nieuwe eigenaar

Decoratieketen Heytens krijgt nieuwe eigenaar

De Frans-Belgische decoratieketen Heytens wordt overgenomen door de Franse groep Ariane, als de Franse concurrentiewaakhond daarmee instemt. Ariane zou dan eigenaar worden van de 159 winkels die Heytens in Europa telt.

Vierde eigenaar voor Heytens

Als de deal doorgaat, is Heytens aan zijn vierde eigenaar toe. Heytens kwam in 1997 voor het eerst in vreemde handen toen oprichter Guy Heytens en retailholding Mitiska het bedrijf verkochten aan de Franse investeringsmaatschappij Sandinvest. Die verkocht het acht jaar later op zijn beurt door aan investeringsfonds Apax, en nu is er dus al een derde koper in zicht.

 

De holding Ariane, in het bezit van de familie Torck, is gespecialiseerd in de productie van fotokaders en -albums, maar is als investeerder ook nog in andere sectoren actief. In de retailsector is de groep bekend van de modeketen Camaïeu. Heytens is met 159 winkels vooral actief in Frankrijk (99 winkels) en België (52 winkels), maar ook in Zwitserland en het Groothertogdom Luxemburg, waar de decoratieketen respectievelijk zes en twee winkels heeft.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Sterke cijfers en nieuwe CEO voor Maisons du Monde

07/05/2018

Na een stevig eerste kwartaal zet meubel- en decoratieketen Maisons du Monde zijn groeiverhaal verder met een nieuwe CEO en de overname van de Amerikaanse sectorgenoot Modani.

Ikea schrapt 150 banen, ook in België en Nederland

04/05/2018

Bij Ikea verdwijnen binnenkort 150 jobs, waarvan ook een deel in België en Nederland. Met de reorganisatie wil de meubelgigant zich klaarstomen voor de groeiende concurrentie van grote e-commercespelers.

Vijfde meer winst voor Kwantum

03/05/2018

Kwantum, de grootste woondiscounter van de Lage Landen, heeft 2017 afgesloten met een flinke omzet- en winstgroei. De omzet ging 7% de hoogte in, de winst kreeg er zelfs 20% bij.

Beter Bed lijdt onder Duits gifschandaal

02/05/2018

De Beter Bed Holding zag zijn omzet in het eerste kwartaal van 2018 met 4% dalen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Naast Duitsland, waar een gifschandaal de cijfers blijft drukken, daalt de omzet ook in Zwitserland en Spanje.

Iris Dierckx wordt nieuwe country manager Auping België

23/04/2018

Iris Dierckx wordt de nieuwe country manager van Auping België. Haar aanstelling volgt op het vertrek van Willem Stox, die de beddenspecialist in februari inruilde voor lingeriegroep Van de Velde

Jysk wil naar 100 winkels in België

23/04/2018

Het Deense Jysk opent dit jaar nog elf nieuwe woonwinkels in België, wat het totale aantal vestigingen op 17 zou brengen. Op termijn wil de woonketen, zowat de Deense tegenhanger van woongigant Ikea, een honderdtal winkels in ons land.