Decoratieketen Heytens krijgt nieuwe eigenaar | RetailDetail

Decoratieketen Heytens krijgt nieuwe eigenaar

Decoratieketen Heytens krijgt nieuwe eigenaar

De Frans-Belgische decoratieketen Heytens wordt overgenomen door de Franse groep Ariane, als de Franse concurrentiewaakhond daarmee instemt. Ariane zou dan eigenaar worden van de 159 winkels die Heytens in Europa telt.

Vierde eigenaar voor Heytens

Als de deal doorgaat, is Heytens aan zijn vierde eigenaar toe. Heytens kwam in 1997 voor het eerst in vreemde handen toen oprichter Guy Heytens en retailholding Mitiska het bedrijf verkochten aan de Franse investeringsmaatschappij Sandinvest. Die verkocht het acht jaar later op zijn beurt door aan investeringsfonds Apax, en nu is er dus al een derde koper in zicht.

 

De holding Ariane, in het bezit van de familie Torck, is gespecialiseerd in de productie van fotokaders en -albums, maar is als investeerder ook nog in andere sectoren actief. In de retailsector is de groep bekend van de modeketen Camaïeu. Heytens is met 159 winkels vooral actief in Frankrijk (99 winkels) en België (52 winkels), maar ook in Zwitserland en het Groothertogdom Luxemburg, waar de decoratieketen respectievelijk zes en twee winkels heeft.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Wissel aan de top bij Blokker Holding

22/02/2018

Abel Slippens is op 6 februari teruggetreden als voorzitter en lid van de raad van commissarissen van Blokker Holding. Hij is opgevolgd door Michiel Witteveen, die flink wat retailervaring meebrengt.

Ikea denkt ook aan veganistische klanten

19/02/2018

Het Zweedse Ikea gaat nu ook veganistische producten maken: de primeur is voor de Veggie Dog, een veganistische versie van de hotdog. Het is wel nog wachten tot de zomer voor de hotdog ook hier te koop zal zijn.

Ikea levert vanaf vandaag aan huis

08/02/2018

Vanaf vandaag levert Ikea ook in België online bestellingen thuis af. Ikea België volgt zo het voorbeeld van onder andere Duitsland. De webshop levert 120 nieuwe banen op, en dat aantal moet binnenkort nog fors groeien.

Auping misleidde consument rond diervriendelijke dons

07/02/2018

Volgens de Nederlandse Reclame Code Commissie heeft beddenfabrikant Auping een misleidend beeld gecreëerd rond de diervriendelijkheid van de gebruikte dons. Dierenrechtenorganisatie Animal Rights, die het probleem aankaartte, reageert tevreden.

Ikea schrapt West-Vlaamse vestigingen van de planning

06/02/2018

De Zweedse woonketen Ikea heeft besloten om alle plannen voor een nieuwe vestiging in West-Vlaanderen de vuilnisbak in te kieperen. Normaal kwam er een woonwinkel in Wevelgem en er werd ook gesproken over Kortrijk.

Oh'Green steekt taalgrens over en opent in Aarschot

02/02/2018

Een jaar na de fusie met de tuincentra van Hubo opent de Waalse tuinketen Oh'Green voor het eerst een vestiging ten Noorden van de taalgrens. De winkel in Aarschot vervangt de huidige Intratuin.

Back to top