Decoratieketen Heytens krijgt nieuwe eigenaar | RetailDetail

Decoratieketen Heytens krijgt nieuwe eigenaar

Decoratieketen Heytens krijgt nieuwe eigenaar

De Frans-Belgische decoratieketen Heytens wordt overgenomen door de Franse groep Ariane, als de Franse concurrentiewaakhond daarmee instemt. Ariane zou dan eigenaar worden van de 159 winkels die Heytens in Europa telt.

Vierde eigenaar voor Heytens

Als de deal doorgaat, is Heytens aan zijn vierde eigenaar toe. Heytens kwam in 1997 voor het eerst in vreemde handen toen oprichter Guy Heytens en retailholding Mitiska het bedrijf verkochten aan de Franse investeringsmaatschappij Sandinvest. Die verkocht het acht jaar later op zijn beurt door aan investeringsfonds Apax, en nu is er dus al een derde koper in zicht.

 

De holding Ariane, in het bezit van de familie Torck, is gespecialiseerd in de productie van fotokaders en -albums, maar is als investeerder ook nog in andere sectoren actief. In de retailsector is de groep bekend van de modeketen Camaïeu. Heytens is met 159 winkels vooral actief in Frankrijk (99 winkels) en België (52 winkels), maar ook in Zwitserland en het Groothertogdom Luxemburg, waar de decoratieketen respectievelijk zes en twee winkels heeft.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Steinhoff in de problemen - en in de uitverkoop?

05/07/2018

Steinhoff, na Ikea het grootste woonwinkelbedrijf ter wereld, heeft dringend geld nodig om een faillissement te vermijden. Een van de concrete pistes is de verkoop van zijn succesvolle keten van kleding en huishoudartikelen Pepco.

H&M breidt Home-collectie uit

03/07/2018

Modegroep H&M breidt het assortiment van H&M Home uit met onder meer meubelen en lampen. In steeds meer winkels komen ook shop-in-shops met het interieurgamma.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.