Decoratieketen Heytens krijgt nieuwe eigenaar

Decoratieketen Heytens krijgt nieuwe eigenaar

De Frans-Belgische decoratieketen Heytens wordt overgenomen door de Franse groep Ariane, als de Franse concurrentiewaakhond daarmee instemt. Ariane zou dan eigenaar worden van de 159 winkels die Heytens in Europa telt.

Vierde eigenaar voor Heytens

Als de deal doorgaat, is Heytens aan zijn vierde eigenaar toe. Heytens kwam in 1997 voor het eerst in vreemde handen toen oprichter Guy Heytens en retailholding Mitiska het bedrijf verkochten aan de Franse investeringsmaatschappij Sandinvest. Die verkocht het acht jaar later op zijn beurt door aan investeringsfonds Apax, en nu is er dus al een derde koper in zicht.

 

De holding Ariane, in het bezit van de familie Torck, is gespecialiseerd in de productie van fotokaders en -albums, maar is als investeerder ook nog in andere sectoren actief. In de retailsector is de groep bekend van de modeketen Camaïeu. Heytens is met 159 winkels vooral actief in Frankrijk (99 winkels) en België (52 winkels), maar ook in Zwitserland en het Groothertogdom Luxemburg, waar de decoratieketen respectievelijk zes en twee winkels heeft.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Opnieuw recordcijfers voor JYSK

01/12/2017

Het Deense JYSK heeft in het boekjaar 2016-2017 opnieuw recordcijfers opgetekend, met een omzet van 3,36 miljard euro. Wereldwijd beschikt de woonketen inmiddels over meer dan 2.500 filialen.

Ikea opent in 2019 twee Belgische hotels

01/12/2017

De Zweedse meubelketen Ikea gaat in 2019 hotels openen in Antwerpen en Gent. De hotelketen Moxy, die in samenwerking met Marriott is opgezet, is ook al te vinden in New York, Parijs, Tokio, Chicago en Londen.

Ikea wil investeren in meer stadswinkels

29/11/2017

Vanaf 2019 wil Ikea ook in stadscentra aanwezig zijn met kleinere winkels, die vooral mensen zonder auto moeten aantrekken. De Zweedse meubelgigant hoopt daarmee in te spelen op de snel oprukkende verstedelijking en digitalisering.

CASA rolt webshop verder uit

24/11/2017

Interieurwinkelketen CASA gaat verder met het uitrollen van zijn nieuwe webshops met ‘click & collect'. Eerder dit jaar werd het concept ingevoerd in België, Frankrijk en Luxemburg; nu is het de beurt aan Zwitserland, Spanje en Portugal.

Conforama lanceert nieuwe Maison Dépôt in Rijsel

23/11/2017

In de buurt van Rijsel stelt het Franse Conforama de jongste telg in de familie voor: Maison Dépôt. Met een scherp geprijsde mix van meubilair, decoratie en elektrotoestellen hoopt de nieuwe koopjesexpert ook Belgische dagjesmensen aan te trekken.

Nieuwe CEO Leen Bakker komt van bij Beter Bed

23/11/2017

Debbie Klein, tot nog toe algemeen directeur van Beter Bed Benelux, wordt op 1 februari de nieuwe CEO van Leen Bakker. Ze volgt er Rob van Noordt op, die sinds 2015 bij de retailer aan de slag was en eerder deze maand zijn vertrek aankondigde.

Back to top