Designhuis Cassina heeft flagshipstore in Brussel | RetailDetail

Designhuis Cassina heeft flagshipstore in Brussel

Designhuis Cassina heeft flagshipstore in Brussel

Cassina, de Italiaanse fabrikant van designmeubelen, opende onlangs zijn eerste flagshipstore in ons land. In een drie verdiepingen tellend herenhuis aan de Louizalaan openden de Italianen in samenwerking met interieurspecialist Dominique Rigo een showroom met onder meer heruitgaven van iconische ontwerpers als Le Corbusier, Gerrit Rietveld, Charlotte Perriand, Franco Albini en Frank Lloyd Wright, bekende namen die bij designliefhebbers meteen een belletje doen rinkelen.

 


Belg is gek op design

Volgens een enquête in opdracht van Cassina bij 2.000 Belgen heeft één Belg op vier interesse voor design. Binnen de groep van 18 tot 28-jarigen is dat zelfs 70%, al beseffen de meesten dat ze zich dat nog niet kunnen permitteren. Eén op vijf van de ondervraagden besteedt per jaar tot 2.000 euro aan design; de helft houdt het op hoogstens 500 euro op jaarbasis. 

De omzet in de Belgische meubelindustrie wordt geraamd op circa 3,5 miljard euro; daarvan neemt designmeubilair zo'n 5% voor zijn rekening. "Dat lijkt weinig, maar in feite is het uitzonderlijk, als je vergelijkt met Frankrijk, Duitsland en Nederland", zegt Alessandro Buffoni, manager van Cassina Benelux, aan de redactie van Knack Weekend.

Omzet verdubbelen in 5 jaar tijd

De producten van Cassina, eigendom van de Poltrona Frau Group, waren tot nu toe enkel te verkrijgen via multimerkenverdelers. Het bedrijf is vast van plan de banden met die verdelers aan te halen door het upgraden van de bestaande shop-in-shops en door samen thematische tentoonstellingen op te zetten. Topman Buffoni vreest zeker geen kannibalisering: "In een flagshipstore kan een merk zich helemaal voorstellen zoals het dat zelf wil en wordt de bezoeker ondergedompeld in die unieke belevingswereld. De detailhandelaar van zijn kant heeft het voordeel van een nauwe relatie met de klant. Beide benaderingen zijn complementair." Cassina mikt de komende vijf jaar dan ook op een verdubbeling van zijn omzet.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Sterke cijfers en nieuwe CEO voor Maisons du Monde

07/05/2018

Na een stevig eerste kwartaal zet meubel- en decoratieketen Maisons du Monde zijn groeiverhaal verder met een nieuwe CEO en de overname van de Amerikaanse sectorgenoot Modani.

Ikea schrapt 150 banen, ook in België en Nederland

04/05/2018

Bij Ikea verdwijnen binnenkort 150 jobs, waarvan ook een deel in België en Nederland. Met de reorganisatie wil de meubelgigant zich klaarstomen voor de groeiende concurrentie van grote e-commercespelers.

Vijfde meer winst voor Kwantum

03/05/2018

Kwantum, de grootste woondiscounter van de Lage Landen, heeft 2017 afgesloten met een flinke omzet- en winstgroei. De omzet ging 7% de hoogte in, de winst kreeg er zelfs 20% bij.

Beter Bed lijdt onder Duits gifschandaal

02/05/2018

De Beter Bed Holding zag zijn omzet in het eerste kwartaal van 2018 met 4% dalen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Naast Duitsland, waar een gifschandaal de cijfers blijft drukken, daalt de omzet ook in Zwitserland en Spanje.

Iris Dierckx wordt nieuwe country manager Auping België

23/04/2018

Iris Dierckx wordt de nieuwe country manager van Auping België. Haar aanstelling volgt op het vertrek van Willem Stox, die de beddenspecialist in februari inruilde voor lingeriegroep Van de Velde

Jysk wil naar 100 winkels in België

23/04/2018

Het Deense Jysk opent dit jaar nog elf nieuwe woonwinkels in België, wat het totale aantal vestigingen op 17 zou brengen. Op termijn wil de woonketen, zowat de Deense tegenhanger van woongigant Ikea, een honderdtal winkels in ons land.