Designhuis Cassina heeft flagshipstore in Brussel

Designhuis Cassina heeft flagshipstore in Brussel

Cassina, de Italiaanse fabrikant van designmeubelen, opende onlangs zijn eerste flagshipstore in ons land. In een drie verdiepingen tellend herenhuis aan de Louizalaan openden de Italianen in samenwerking met interieurspecialist Dominique Rigo een showroom met onder meer heruitgaven van iconische ontwerpers als Le Corbusier, Gerrit Rietveld, Charlotte Perriand, Franco Albini en Frank Lloyd Wright, bekende namen die bij designliefhebbers meteen een belletje doen rinkelen.

 


Belg is gek op design

Volgens een enquête in opdracht van Cassina bij 2.000 Belgen heeft één Belg op vier interesse voor design. Binnen de groep van 18 tot 28-jarigen is dat zelfs 70%, al beseffen de meesten dat ze zich dat nog niet kunnen permitteren. Eén op vijf van de ondervraagden besteedt per jaar tot 2.000 euro aan design; de helft houdt het op hoogstens 500 euro op jaarbasis. 

De omzet in de Belgische meubelindustrie wordt geraamd op circa 3,5 miljard euro; daarvan neemt designmeubilair zo'n 5% voor zijn rekening. "Dat lijkt weinig, maar in feite is het uitzonderlijk, als je vergelijkt met Frankrijk, Duitsland en Nederland", zegt Alessandro Buffoni, manager van Cassina Benelux, aan de redactie van Knack Weekend.

Omzet verdubbelen in 5 jaar tijd

De producten van Cassina, eigendom van de Poltrona Frau Group, waren tot nu toe enkel te verkrijgen via multimerkenverdelers. Het bedrijf is vast van plan de banden met die verdelers aan te halen door het upgraden van de bestaande shop-in-shops en door samen thematische tentoonstellingen op te zetten. Topman Buffoni vreest zeker geen kannibalisering: "In een flagshipstore kan een merk zich helemaal voorstellen zoals het dat zelf wil en wordt de bezoeker ondergedompeld in die unieke belevingswereld. De detailhandelaar van zijn kant heeft het voordeel van een nauwe relatie met de klant. Beide benaderingen zijn complementair." Cassina mikt de komende vijf jaar dan ook op een verdubbeling van zijn omzet.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Opnieuw recordcijfers voor JYSK

01/12/2017

Het Deense JYSK heeft in het boekjaar 2016-2017 opnieuw recordcijfers opgetekend, met een omzet van 3,36 miljard euro. Wereldwijd beschikt de woonketen inmiddels over meer dan 2.500 filialen.

Ikea opent in 2019 twee Belgische hotels

01/12/2017

De Zweedse meubelketen Ikea gaat in 2019 hotels openen in Antwerpen en Gent. De hotelketen Moxy, die in samenwerking met Marriott is opgezet, is ook al te vinden in New York, Parijs, Tokio, Chicago en Londen.

Ikea wil investeren in meer stadswinkels

29/11/2017

Vanaf 2019 wil Ikea ook in stadscentra aanwezig zijn met kleinere winkels, die vooral mensen zonder auto moeten aantrekken. De Zweedse meubelgigant hoopt daarmee in te spelen op de snel oprukkende verstedelijking en digitalisering.

CASA rolt webshop verder uit

24/11/2017

Interieurwinkelketen CASA gaat verder met het uitrollen van zijn nieuwe webshops met ‘click & collect'. Eerder dit jaar werd het concept ingevoerd in België, Frankrijk en Luxemburg; nu is het de beurt aan Zwitserland, Spanje en Portugal.

Conforama lanceert nieuwe Maison Dépôt in Rijsel

23/11/2017

In de buurt van Rijsel stelt het Franse Conforama de jongste telg in de familie voor: Maison Dépôt. Met een scherp geprijsde mix van meubilair, decoratie en elektrotoestellen hoopt de nieuwe koopjesexpert ook Belgische dagjesmensen aan te trekken.

Nieuwe CEO Leen Bakker komt van bij Beter Bed

23/11/2017

Debbie Klein, tot nog toe algemeen directeur van Beter Bed Benelux, wordt op 1 februari de nieuwe CEO van Leen Bakker. Ze volgt er Rob van Noordt op, die sinds 2015 bij de retailer aan de slag was en eerder deze maand zijn vertrek aankondigde.

Back to top