Habitat-moeder koopt acht franchisewinkels in Noorwegen | RetailDetail

Habitat-moeder koopt acht franchisewinkels in Noorwegen

Habitat-moeder koopt acht franchisewinkels in Noorwegen

De Franse eigenaar van meubelketen Habitat heeft de acht Noorse winkels overgekocht die door franchisenemers werden uitgebaat. De transactie komt enkele weken nadat de groep met de banken een financieringsdeal van 28 miljoen euro kon sluiten.

Acht winkels in zes steden

Habitat is al sinds 2011 actief in Noorwegen en heeft er intussen acht vestiginge, die vorig jaar goed waren voor een omzet van 6 miljoen euro. Nu komen die dus allemaal onder directe controle van Cafom. Hoeveel de groep voor de overname betaalt, is niet bekend.

 

Noorwegen wordt zo het vierde land (na Frankrijk, Duitsland en Spanje) waar Habitat eigen winkels runt. Daarnaast is de groep ook nog met franchisewinkels actief in bijna twintig landen (waaronder België). Habitat telde eind 2014 wereldwijd 78 vestigingen. Dit jaar opende de groep al nieuwe meubelwinkels in Thailand, Hongkong en de Filippijnen. Later dit jaar staan nog openingen in Israël, Zweden en Finland op de agenda.

 

De transactie in Noorwegen komt enkele weken nadat Cafom een financieringsdeal ter waarde van 28 miljoen euro wist te sluiten met enkele banken. De Fransen willen immers investeren in de groeistrategie rond het merk Habitat, nadat het bekend moest maken dat de omzet over de eerste negen maanden van dit jaar daalde van 104 naar 102,5 miljoen euro. In 2014 realiseerde Habitat een jaaromzet van 140 miljoen euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Steinhoff in de problemen - en in de uitverkoop?

05/07/2018

Steinhoff, na Ikea het grootste woonwinkelbedrijf ter wereld, heeft dringend geld nodig om een faillissement te vermijden. Een van de concrete pistes is de verkoop van zijn succesvolle keten van kleding en huishoudartikelen Pepco.

H&M breidt Home-collectie uit

03/07/2018

Modegroep H&M breidt het assortiment van H&M Home uit met onder meer meubelen en lampen. In steeds meer winkels komen ook shop-in-shops met het interieurgamma.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.