Habitat-moeder koopt acht franchisewinkels in Noorwegen | RetailDetail

Habitat-moeder koopt acht franchisewinkels in Noorwegen

Habitat-moeder koopt acht franchisewinkels in Noorwegen

De Franse eigenaar van meubelketen Habitat heeft de acht Noorse winkels overgekocht die door franchisenemers werden uitgebaat. De transactie komt enkele weken nadat de groep met de banken een financieringsdeal van 28 miljoen euro kon sluiten.

Acht winkels in zes steden

Habitat is al sinds 2011 actief in Noorwegen en heeft er intussen acht vestiginge, die vorig jaar goed waren voor een omzet van 6 miljoen euro. Nu komen die dus allemaal onder directe controle van Cafom. Hoeveel de groep voor de overname betaalt, is niet bekend.

 

Noorwegen wordt zo het vierde land (na Frankrijk, Duitsland en Spanje) waar Habitat eigen winkels runt. Daarnaast is de groep ook nog met franchisewinkels actief in bijna twintig landen (waaronder België). Habitat telde eind 2014 wereldwijd 78 vestigingen. Dit jaar opende de groep al nieuwe meubelwinkels in Thailand, Hongkong en de Filippijnen. Later dit jaar staan nog openingen in Israël, Zweden en Finland op de agenda.

 

De transactie in Noorwegen komt enkele weken nadat Cafom een financieringsdeal ter waarde van 28 miljoen euro wist te sluiten met enkele banken. De Fransen willen immers investeren in de groeistrategie rond het merk Habitat, nadat het bekend moest maken dat de omzet over de eerste negen maanden van dit jaar daalde van 104 naar 102,5 miljoen euro. In 2014 realiseerde Habitat een jaaromzet van 140 miljoen euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ikea denkt ook aan veganistische klanten

19/02/2018

Het Zweedse Ikea gaat nu ook veganistische producten maken: de primeur is voor de Veggie Dog, een veganistische versie van de hotdog. Het is wel nog wachten tot de zomer voor de hotdog ook hier te koop zal zijn.

Ikea levert vanaf vandaag aan huis

08/02/2018

Vanaf vandaag levert Ikea ook in België online bestellingen thuis af. Ikea België volgt zo het voorbeeld van onder andere Duitsland. De webshop levert 120 nieuwe banen op, en dat aantal moet binnenkort nog fors groeien.

Auping misleidde consument rond diervriendelijke dons

07/02/2018

Volgens de Nederlandse Reclame Code Commissie heeft beddenfabrikant Auping een misleidend beeld gecreëerd rond de diervriendelijkheid van de gebruikte dons. Dierenrechtenorganisatie Animal Rights, die het probleem aankaartte, reageert tevreden.

Ikea schrapt West-Vlaamse vestigingen van de planning

06/02/2018

De Zweedse woonketen Ikea heeft besloten om alle plannen voor een nieuwe vestiging in West-Vlaanderen de vuilnisbak in te kieperen. Normaal kwam er een woonwinkel in Wevelgem en er werd ook gesproken over Kortrijk.

Oh'Green steekt taalgrens over en opent in Aarschot

02/02/2018

Een jaar na de fusie met de tuincentra van Hubo opent de Waalse tuinketen Oh'Green voor het eerst een vestiging ten Noorden van de taalgrens. De winkel in Aarschot vervangt de huidige Intratuin.

Willem Stox ruilt bedden in voor lingerie: van Auping naar Van de Velde

01/02/2018

Willem Stox, directeur voor België en Luxemburg bij beddenspecialist Auping, verlaat op 16 februari het bedrijf en gaat aan de slag bij lingeriegroep Van de Velde. Hij wordt er verantwoordelijk voor België, Luxemburg en Scandinavië.

Back to top