Habitat-moeder koopt acht franchisewinkels in Noorwegen | RetailDetail

Habitat-moeder koopt acht franchisewinkels in Noorwegen

Habitat-moeder koopt acht franchisewinkels in Noorwegen

De Franse eigenaar van meubelketen Habitat heeft de acht Noorse winkels overgekocht die door franchisenemers werden uitgebaat. De transactie komt enkele weken nadat de groep met de banken een financieringsdeal van 28 miljoen euro kon sluiten.

Acht winkels in zes steden

Habitat is al sinds 2011 actief in Noorwegen en heeft er intussen acht vestiginge, die vorig jaar goed waren voor een omzet van 6 miljoen euro. Nu komen die dus allemaal onder directe controle van Cafom. Hoeveel de groep voor de overname betaalt, is niet bekend.

 

Noorwegen wordt zo het vierde land (na Frankrijk, Duitsland en Spanje) waar Habitat eigen winkels runt. Daarnaast is de groep ook nog met franchisewinkels actief in bijna twintig landen (waaronder België). Habitat telde eind 2014 wereldwijd 78 vestigingen. Dit jaar opende de groep al nieuwe meubelwinkels in Thailand, Hongkong en de Filippijnen. Later dit jaar staan nog openingen in Israël, Zweden en Finland op de agenda.

 

De transactie in Noorwegen komt enkele weken nadat Cafom een financieringsdeal ter waarde van 28 miljoen euro wist te sluiten met enkele banken. De Fransen willen immers investeren in de groeistrategie rond het merk Habitat, nadat het bekend moest maken dat de omzet over de eerste negen maanden van dit jaar daalde van 104 naar 102,5 miljoen euro. In 2014 realiseerde Habitat een jaaromzet van 140 miljoen euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Antwerpen krijgt Belgische primeur Søstrene Grene

20/04/2018

In de Antwerpse Stadsfeestzaal opent op 18 mei de eerste Belgische winkel van Søstrene Grene de deuren. De Deense keten biedt allerhande hebbedingetjes en woonaccessoires aan.

Carpetright sluit 1 op 5 winkels in het VK

13/04/2018

Carpetright, dat het afgelopen jaar terechtkwam in een neerwaartse spiraal, moet een vijfde van zijn winkels in thuisland Groot-Brittannië sluiten om het hoofd boven water te houden. Zo’n 300 mensen verliezen hun job bij de tapijtwinkelketen.

Ikea plant stadswinkel in hartje Parijs

10/04/2018

Ikea maakt werk van zijn plannen om ook in de stadscentra wereldwijd aanwezig te zijn. De meubelketen zoekt momenteel naar locaties in Parijs, Kopenhagen, Londen en Zuidoost-Azië om er met kleinere winkels een breder publiek aan te trekken.

Meubelmerk Furnified opent pop-up in Brussel

05/04/2018

Van 28 april tot en met 28 juni kunnen liefhebbers van Furnified terecht in de Brusselse Sablon-wijk, waar de Belgische meubelketen een pop-upwinkel opent. Daarnaast heeft het merk ook twee vaste showrooms in Antwerpen en in Amsterdam.

“Ikea trok een miljard te veel af van de belastingen”

29/03/2018

Over de afgelopen zes jaar heeft Ikea ruim een miljard euro te veel afgetrokken van de belastingen, zo blijkt uit de voorlopige conclusie van de Europese Commissie. Die startte een onderzoek naar een deal die de keten sloot met de Nederlandse fiscus.

Carré Blanc wil twintigtal winkels in ons land

22/03/2018

Carré Blanc, Frankrijks nr. 1 en een van Europa's grootste distributeurs van huishoudlinnen, wil ons land veroveren via franchising. Het Franse merk ziet potentieel voor een twintigtal winkels in België.