Habitat-moeder koopt acht franchisewinkels in Noorwegen

Habitat-moeder koopt acht franchisewinkels in Noorwegen

De Franse eigenaar van meubelketen Habitat heeft de acht Noorse winkels overgekocht die door franchisenemers werden uitgebaat. De transactie komt enkele weken nadat de groep met de banken een financieringsdeal van 28 miljoen euro kon sluiten.

Acht winkels in zes steden

Habitat is al sinds 2011 actief in Noorwegen en heeft er intussen acht vestiginge, die vorig jaar goed waren voor een omzet van 6 miljoen euro. Nu komen die dus allemaal onder directe controle van Cafom. Hoeveel de groep voor de overname betaalt, is niet bekend.

 

Noorwegen wordt zo het vierde land (na Frankrijk, Duitsland en Spanje) waar Habitat eigen winkels runt. Daarnaast is de groep ook nog met franchisewinkels actief in bijna twintig landen (waaronder België). Habitat telde eind 2014 wereldwijd 78 vestigingen. Dit jaar opende de groep al nieuwe meubelwinkels in Thailand, Hongkong en de Filippijnen. Later dit jaar staan nog openingen in Israël, Zweden en Finland op de agenda.

 

De transactie in Noorwegen komt enkele weken nadat Cafom een financieringsdeal ter waarde van 28 miljoen euro wist te sluiten met enkele banken. De Fransen willen immers investeren in de groeistrategie rond het merk Habitat, nadat het bekend moest maken dat de omzet over de eerste negen maanden van dit jaar daalde van 104 naar 102,5 miljoen euro. In 2014 realiseerde Habitat een jaaromzet van 140 miljoen euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Opnieuw recordcijfers voor JYSK

01/12/2017

Het Deense JYSK heeft in het boekjaar 2016-2017 opnieuw recordcijfers opgetekend, met een omzet van 3,36 miljard euro. Wereldwijd beschikt de woonketen inmiddels over meer dan 2.500 filialen.

Ikea opent in 2019 twee Belgische hotels

01/12/2017

De Zweedse meubelketen Ikea gaat in 2019 hotels openen in Antwerpen en Gent. De hotelketen Moxy, die in samenwerking met Marriott is opgezet, is ook al te vinden in New York, Parijs, Tokio, Chicago en Londen.

Ikea wil investeren in meer stadswinkels

29/11/2017

Vanaf 2019 wil Ikea ook in stadscentra aanwezig zijn met kleinere winkels, die vooral mensen zonder auto moeten aantrekken. De Zweedse meubelgigant hoopt daarmee in te spelen op de snel oprukkende verstedelijking en digitalisering.

CASA rolt webshop verder uit

24/11/2017

Interieurwinkelketen CASA gaat verder met het uitrollen van zijn nieuwe webshops met ‘click & collect'. Eerder dit jaar werd het concept ingevoerd in België, Frankrijk en Luxemburg; nu is het de beurt aan Zwitserland, Spanje en Portugal.

Conforama lanceert nieuwe Maison Dépôt in Rijsel

23/11/2017

In de buurt van Rijsel stelt het Franse Conforama de jongste telg in de familie voor: Maison Dépôt. Met een scherp geprijsde mix van meubilair, decoratie en elektrotoestellen hoopt de nieuwe koopjesexpert ook Belgische dagjesmensen aan te trekken.

Nieuwe CEO Leen Bakker komt van bij Beter Bed

23/11/2017

Debbie Klein, tot nog toe algemeen directeur van Beter Bed Benelux, wordt op 1 februari de nieuwe CEO van Leen Bakker. Ze volgt er Rob van Noordt op, die sinds 2015 bij de retailer aan de slag was en eerder deze maand zijn vertrek aankondigde.

Back to top