Habitat-moeder koopt acht franchisewinkels in Noorwegen

Habitat-moeder koopt acht franchisewinkels in Noorwegen

De Franse eigenaar van meubelketen Habitat heeft de acht Noorse winkels overgekocht die door franchisenemers werden uitgebaat. De transactie komt enkele weken nadat de groep met de banken een financieringsdeal van 28 miljoen euro kon sluiten.

Acht winkels in zes steden

Habitat is al sinds 2011 actief in Noorwegen en heeft er intussen acht vestiginge, die vorig jaar goed waren voor een omzet van 6 miljoen euro. Nu komen die dus allemaal onder directe controle van Cafom. Hoeveel de groep voor de overname betaalt, is niet bekend.

 

Noorwegen wordt zo het vierde land (na Frankrijk, Duitsland en Spanje) waar Habitat eigen winkels runt. Daarnaast is de groep ook nog met franchisewinkels actief in bijna twintig landen (waaronder België). Habitat telde eind 2014 wereldwijd 78 vestigingen. Dit jaar opende de groep al nieuwe meubelwinkels in Thailand, Hongkong en de Filippijnen. Later dit jaar staan nog openingen in Israël, Zweden en Finland op de agenda.

 

De transactie in Noorwegen komt enkele weken nadat Cafom een financieringsdeal ter waarde van 28 miljoen euro wist te sluiten met enkele banken. De Fransen willen immers investeren in de groeistrategie rond het merk Habitat, nadat het bekend moest maken dat de omzet over de eerste negen maanden van dit jaar daalde van 104 naar 102,5 miljoen euro. In 2014 realiseerde Habitat een jaaromzet van 140 miljoen euro.

Tags: