IKEA-catalogus inspiratiebron van Belgisch-Nederlandse kortfilm | RetailDetail

IKEA-catalogus inspiratiebron van Belgisch-Nederlandse kortfilm

IKEA-catalogus inspiratiebron van Belgisch-Nederlandse kortfilm

Reclamefolders zijn doorgaans een toonbeeld van onverstoord huiselijk geluk. Vaak zijn die foto’s te mooi om waar te zijn: achter de stralende glimlach van de fotomodellen doemen verstikkende dagelijkse sleur en zelfs overspel op. Vanuit die invalshoek realiseerde een Belgisch-Nederlands trio uit de reclamewereld een kritische kortfilm met een flinke dosis zelfspot: “Pagina 23”, zo weggelopen uit de bekendste catalogus van de wereld… die van Ikea.

 


48 Hour Film Project

De kortfilm ‘Pagina 23’ werd gemaakt tijdens het 48 Hour Film Project, waarbij de deelnemers worden uitgedaagd om in 48 uur een kortfilm te bedenken, te filmen en te monteren. De enige richtlijnen die ze krijgen zijn een personage, een genre, een voorwerp en één zin dialoog. Dit jaar gingen ruim 500 filmmakers in Utrecht de uitdaging aan. Het resultaat mocht er zijn: 'Pagina 23' won én de prijs voor Beste Film én de Publieksprijs én de hoofdprijs voor de montage.

'Pagina 23'

Er bestaan talloze voorbeelden van films die de reclame beïnvloeden, maar de makers van de kortfilm “Pagina 23” gingen andersom tewerk: zij zochten en vonden inspiratie in de Ikea-catalogus. ‘Pagina 23’ is een kortfilm van Jeroen Houben, Tim Arts en Stefan van den Boogaard. Jeroen Houben (1987) werkt in Amsterdam als freelance regisseur en producer, terwijl de andere twee voor een reclamebureau in Brussel werken. 

{vimeo}29574763{/vimeo}

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Wissel aan de top bij Blokker Holding

22/02/2018

Abel Slippens is op 6 februari teruggetreden als voorzitter en lid van de raad van commissarissen van Blokker Holding. Hij is opgevolgd door Michiel Witteveen, die flink wat retailervaring meebrengt.

Ikea denkt ook aan veganistische klanten

19/02/2018

Het Zweedse Ikea gaat nu ook veganistische producten maken: de primeur is voor de Veggie Dog, een veganistische versie van de hotdog. Het is wel nog wachten tot de zomer voor de hotdog ook hier te koop zal zijn.

Ikea levert vanaf vandaag aan huis

08/02/2018

Vanaf vandaag levert Ikea ook in België online bestellingen thuis af. Ikea België volgt zo het voorbeeld van onder andere Duitsland. De webshop levert 120 nieuwe banen op, en dat aantal moet binnenkort nog fors groeien.

Auping misleidde consument rond diervriendelijke dons

07/02/2018

Volgens de Nederlandse Reclame Code Commissie heeft beddenfabrikant Auping een misleidend beeld gecreëerd rond de diervriendelijkheid van de gebruikte dons. Dierenrechtenorganisatie Animal Rights, die het probleem aankaartte, reageert tevreden.

Ikea schrapt West-Vlaamse vestigingen van de planning

06/02/2018

De Zweedse woonketen Ikea heeft besloten om alle plannen voor een nieuwe vestiging in West-Vlaanderen de vuilnisbak in te kieperen. Normaal kwam er een woonwinkel in Wevelgem en er werd ook gesproken over Kortrijk.

Oh'Green steekt taalgrens over en opent in Aarschot

02/02/2018

Een jaar na de fusie met de tuincentra van Hubo opent de Waalse tuinketen Oh'Green voor het eerst een vestiging ten Noorden van de taalgrens. De winkel in Aarschot vervangt de huidige Intratuin.

Back to top