Ikea wil online verkoop vervijfvoudigen in vijf jaar | RetailDetail

Ikea wil online verkoop vervijfvoudigen in vijf jaar

Ikea wil online verkoop vervijfvoudigen in vijf jaar

"We waren laat met de invoering van e-commerce, maar onze ambities zijn er niet minder door: de komende vijf à zes jaar willen we onze online omzet van 1 miljard euro naar 5 miljard euro optrekken", zei topman Peter Agnefjäll van Ikea tegen CNBC.

Ruimte voor online groei

Er is in elk geval nog ruimte voor een verdere stijging van de online verkoop: het Zweedse meubelbedrijf heeft momenteel maar een webaanbod in dertien markten, terwijl het in 42 landen met fysieke winkels aanwezig is. De totale online omzet is momenteel dan ook beperkt, want de huidige webomzet van een miljard euro is amper een fractie van het globale verkoopcijfer van zowat 30 miljard euro.

 

De komende jaren wil Ikea zijn omzet met zowat 10% per jaar doen toenemen: alleen al voor Europa, waar het 80% van zijn verkopen realiseert, mikt het tegen 2020 op 50 miljard euro aan inkomsten. Een deel van de stijging moet komen van het online kanaal, aldus Agnefjäll. Daarom bekijkt het bedrijf ook hoe het zijn producten efficiënt tot bij de consument kan krijgen.

 

Agnefjäll ziet trouwens voordelen in het feit dat Ikea wat later op de online trein is gesprongen: “Het laat ons toe om een stap over te slaan in de technologische evolutie en meteen te focussen op toepassingen voor mobiele apparaten als smartphones en tablets.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Iris Dierckx wordt nieuwe country manager Auping België

23/04/2018

Iris Dierckx wordt de nieuwe country manager van Auping België. Haar aanstelling volgt op het vertrek van Willem Stox, die de beddenspecialist in februari inruilde voor lingeriegroep Van de Velde

Jysk wil naar 100 winkels in België

23/04/2018

Het Deense Jysk opent dit jaar nog elf nieuwe woonwinkels in België, wat het totale aantal vestigingen op 17 zou brengen. Op termijn wil de woonketen, zowat de Deense tegenhanger van woongigant Ikea, een honderdtal winkels in ons land.

Antwerpen krijgt Belgische primeur Søstrene Grene

20/04/2018

In de Antwerpse Stadsfeestzaal opent op 18 mei de eerste Belgische winkel van Søstrene Grene de deuren. De Deense keten biedt allerhande hebbedingetjes en woonaccessoires aan.

Carpetright sluit 1 op 5 winkels in het VK

13/04/2018

Carpetright, dat het afgelopen jaar terechtkwam in een neerwaartse spiraal, moet een vijfde van zijn winkels in thuisland Groot-Brittannië sluiten om het hoofd boven water te houden. Zo’n 300 mensen verliezen hun job bij de tapijtwinkelketen.

Ikea plant stadswinkel in hartje Parijs

10/04/2018

Ikea maakt werk van zijn plannen om ook in de stadscentra wereldwijd aanwezig te zijn. De meubelketen zoekt momenteel naar locaties in Parijs, Kopenhagen, Londen en Zuidoost-Azië om er met kleinere winkels een breder publiek aan te trekken.

Meubelmerk Furnified opent pop-up in Brussel

05/04/2018

Van 28 april tot en met 28 juni kunnen liefhebbers van Furnified terecht in de Brusselse Sablon-wijk, waar de Belgische meubelketen een pop-upwinkel opent. Daarnaast heeft het merk ook twee vaste showrooms in Antwerpen en in Amsterdam.