Ixina geeft online prijsindicatie | RetailDetail

Ixina geeft online prijsindicatie

Ixina geeft online prijsindicatie

Keukenspecialist Ixina heeft zijn website vernieuwd en biedt de digitale bezoeker voortaan ook de mogelijkheid om zijn droomkeuken zelf in 3D te bouwen - inclusief prijsindicatie.

Consument oriënteert zich online

Eerst tekent de digitale bezoeker de contouren van zijn keuken en de elementen die hij erin wil. Vervolgens zoekt het systeem de opstelling die de ruimte het meest optimaal benut. Daarna kan de consument zelf de materialen en kleuren wijzigen. Eens dat is gebeurd, kan automatisch ook een prijsindicatie worden gegeven.

 

Ixina wil met het tekenpakket inspelen op de behoeften van de nieuwe consument, die zich eerst via het internet oriënteert vooraleer hij een winkel binnenstapt. Voor een definitieve bespreking van de wensen en de prijzen dient de consument dan ook zijn voorstel door te sturen naar de winkel van zijn keuze.

Ixina verkoopt in België zowat 18.000 keukens per jaar, wat goed is voor een omzet van 105 miljoen euro. Dat betekent dat het gemiddelde project op zowat 5.800 euro uitkomt. De keten heeft 51 franchise-verkooppunten en 1 eigen testwinkel in België.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ikea denkt ook aan veganistische klanten

19/02/2018

Het Zweedse Ikea gaat nu ook veganistische producten maken: de primeur is voor de Veggie Dog, een veganistische versie van de hotdog. Het is wel nog wachten tot de zomer voor de hotdog ook hier te koop zal zijn.

Ikea levert vanaf vandaag aan huis

08/02/2018

Vanaf vandaag levert Ikea ook in België online bestellingen thuis af. Ikea België volgt zo het voorbeeld van onder andere Duitsland. De webshop levert 120 nieuwe banen op, en dat aantal moet binnenkort nog fors groeien.

Auping misleidde consument rond diervriendelijke dons

07/02/2018

Volgens de Nederlandse Reclame Code Commissie heeft beddenfabrikant Auping een misleidend beeld gecreëerd rond de diervriendelijkheid van de gebruikte dons. Dierenrechtenorganisatie Animal Rights, die het probleem aankaartte, reageert tevreden.

Ikea schrapt West-Vlaamse vestigingen van de planning

06/02/2018

De Zweedse woonketen Ikea heeft besloten om alle plannen voor een nieuwe vestiging in West-Vlaanderen de vuilnisbak in te kieperen. Normaal kwam er een woonwinkel in Wevelgem en er werd ook gesproken over Kortrijk.

Oh'Green steekt taalgrens over en opent in Aarschot

02/02/2018

Een jaar na de fusie met de tuincentra van Hubo opent de Waalse tuinketen Oh'Green voor het eerst een vestiging ten Noorden van de taalgrens. De winkel in Aarschot vervangt de huidige Intratuin.

Willem Stox ruilt bedden in voor lingerie: van Auping naar Van de Velde

01/02/2018

Willem Stox, directeur voor België en Luxemburg bij beddenspecialist Auping, verlaat op 16 februari het bedrijf en gaat aan de slag bij lingeriegroep Van de Velde. Hij wordt er verantwoordelijk voor België, Luxemburg en Scandinavië.

Back to top