Ixina geeft online prijsindicatie

Ixina geeft online prijsindicatie

Keukenspecialist Ixina heeft zijn website vernieuwd en biedt de digitale bezoeker voortaan ook de mogelijkheid om zijn droomkeuken zelf in 3D te bouwen - inclusief prijsindicatie.

Consument oriënteert zich online

Eerst tekent de digitale bezoeker de contouren van zijn keuken en de elementen die hij erin wil. Vervolgens zoekt het systeem de opstelling die de ruimte het meest optimaal benut. Daarna kan de consument zelf de materialen en kleuren wijzigen. Eens dat is gebeurd, kan automatisch ook een prijsindicatie worden gegeven.

 

Ixina wil met het tekenpakket inspelen op de behoeften van de nieuwe consument, die zich eerst via het internet oriënteert vooraleer hij een winkel binnenstapt. Voor een definitieve bespreking van de wensen en de prijzen dient de consument dan ook zijn voorstel door te sturen naar de winkel van zijn keuze.

Ixina verkoopt in België zowat 18.000 keukens per jaar, wat goed is voor een omzet van 105 miljoen euro. Dat betekent dat het gemiddelde project op zowat 5.800 euro uitkomt. De keten heeft 51 franchise-verkooppunten en 1 eigen testwinkel in België.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Opnieuw recordcijfers voor JYSK

01/12/2017

Het Deense JYSK heeft in het boekjaar 2016-2017 opnieuw recordcijfers opgetekend, met een omzet van 3,36 miljard euro. Wereldwijd beschikt de woonketen inmiddels over meer dan 2.500 filialen.

Ikea opent in 2019 twee Belgische hotels

01/12/2017

De Zweedse meubelketen Ikea gaat in 2019 hotels openen in Antwerpen en Gent. De hotelketen Moxy, die in samenwerking met Marriott is opgezet, is ook al te vinden in New York, Parijs, Tokio, Chicago en Londen.

Ikea wil investeren in meer stadswinkels

29/11/2017

Vanaf 2019 wil Ikea ook in stadscentra aanwezig zijn met kleinere winkels, die vooral mensen zonder auto moeten aantrekken. De Zweedse meubelgigant hoopt daarmee in te spelen op de snel oprukkende verstedelijking en digitalisering.

CASA rolt webshop verder uit

24/11/2017

Interieurwinkelketen CASA gaat verder met het uitrollen van zijn nieuwe webshops met ‘click & collect'. Eerder dit jaar werd het concept ingevoerd in België, Frankrijk en Luxemburg; nu is het de beurt aan Zwitserland, Spanje en Portugal.

Conforama lanceert nieuwe Maison Dépôt in Rijsel

23/11/2017

In de buurt van Rijsel stelt het Franse Conforama de jongste telg in de familie voor: Maison Dépôt. Met een scherp geprijsde mix van meubilair, decoratie en elektrotoestellen hoopt de nieuwe koopjesexpert ook Belgische dagjesmensen aan te trekken.

Nieuwe CEO Leen Bakker komt van bij Beter Bed

23/11/2017

Debbie Klein, tot nog toe algemeen directeur van Beter Bed Benelux, wordt op 1 februari de nieuwe CEO van Leen Bakker. Ze volgt er Rob van Noordt op, die sinds 2015 bij de retailer aan de slag was en eerder deze maand zijn vertrek aankondigde.

Back to top