Ixina geeft online prijsindicatie | RetailDetail

Ixina geeft online prijsindicatie

Ixina geeft online prijsindicatie

Keukenspecialist Ixina heeft zijn website vernieuwd en biedt de digitale bezoeker voortaan ook de mogelijkheid om zijn droomkeuken zelf in 3D te bouwen - inclusief prijsindicatie.

Consument oriënteert zich online

Eerst tekent de digitale bezoeker de contouren van zijn keuken en de elementen die hij erin wil. Vervolgens zoekt het systeem de opstelling die de ruimte het meest optimaal benut. Daarna kan de consument zelf de materialen en kleuren wijzigen. Eens dat is gebeurd, kan automatisch ook een prijsindicatie worden gegeven.

 

Ixina wil met het tekenpakket inspelen op de behoeften van de nieuwe consument, die zich eerst via het internet oriënteert vooraleer hij een winkel binnenstapt. Voor een definitieve bespreking van de wensen en de prijzen dient de consument dan ook zijn voorstel door te sturen naar de winkel van zijn keuze.

Ixina verkoopt in België zowat 18.000 keukens per jaar, wat goed is voor een omzet van 105 miljoen euro. Dat betekent dat het gemiddelde project op zowat 5.800 euro uitkomt. De keten heeft 51 franchise-verkooppunten en 1 eigen testwinkel in België.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Sterke cijfers en nieuwe CEO voor Maisons du Monde

07/05/2018

Na een stevig eerste kwartaal zet meubel- en decoratieketen Maisons du Monde zijn groeiverhaal verder met een nieuwe CEO en de overname van de Amerikaanse sectorgenoot Modani.

Ikea schrapt 150 banen, ook in België en Nederland

04/05/2018

Bij Ikea verdwijnen binnenkort 150 jobs, waarvan ook een deel in België en Nederland. Met de reorganisatie wil de meubelgigant zich klaarstomen voor de groeiende concurrentie van grote e-commercespelers.

Vijfde meer winst voor Kwantum

03/05/2018

Kwantum, de grootste woondiscounter van de Lage Landen, heeft 2017 afgesloten met een flinke omzet- en winstgroei. De omzet ging 7% de hoogte in, de winst kreeg er zelfs 20% bij.

Beter Bed lijdt onder Duits gifschandaal

02/05/2018

De Beter Bed Holding zag zijn omzet in het eerste kwartaal van 2018 met 4% dalen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Naast Duitsland, waar een gifschandaal de cijfers blijft drukken, daalt de omzet ook in Zwitserland en Spanje.

Iris Dierckx wordt nieuwe country manager Auping België

23/04/2018

Iris Dierckx wordt de nieuwe country manager van Auping België. Haar aanstelling volgt op het vertrek van Willem Stox, die de beddenspecialist in februari inruilde voor lingeriegroep Van de Velde

Jysk wil naar 100 winkels in België

23/04/2018

Het Deense Jysk opent dit jaar nog elf nieuwe woonwinkels in België, wat het totale aantal vestigingen op 17 zou brengen. Op termijn wil de woonketen, zowat de Deense tegenhanger van woongigant Ikea, een honderdtal winkels in ons land.