Ixina geeft online prijsindicatie

Ixina geeft online prijsindicatie

Keukenspecialist Ixina heeft zijn website vernieuwd en biedt de digitale bezoeker voortaan ook de mogelijkheid om zijn droomkeuken zelf in 3D te bouwen - inclusief prijsindicatie.

Consument oriënteert zich online

Eerst tekent de digitale bezoeker de contouren van zijn keuken en de elementen die hij erin wil. Vervolgens zoekt het systeem de opstelling die de ruimte het meest optimaal benut. Daarna kan de consument zelf de materialen en kleuren wijzigen. Eens dat is gebeurd, kan automatisch ook een prijsindicatie worden gegeven.

 

Ixina wil met het tekenpakket inspelen op de behoeften van de nieuwe consument, die zich eerst via het internet oriënteert vooraleer hij een winkel binnenstapt. Voor een definitieve bespreking van de wensen en de prijzen dient de consument dan ook zijn voorstel door te sturen naar de winkel van zijn keuze.

Ixina verkoopt in België zowat 18.000 keukens per jaar, wat goed is voor een omzet van 105 miljoen euro. Dat betekent dat het gemiddelde project op zowat 5.800 euro uitkomt. De keten heeft 51 franchise-verkooppunten en 1 eigen testwinkel in België.

Tags: