Luc Tack verwerft meerderheid in textielproducent Jules Clarysse | RetailDetail

Luc Tack verwerft meerderheid in textielproducent Jules Clarysse

Luc Tack verwerft meerderheid in textielproducent Jules Clarysse

Jules Clarysse, de West-Vlaamse producent van huishoud- en badlinnen, heeft een nieuwe meerderheidsaandeelhouder: niemand minder dan Luc Tack, eigenaar van weefgetouwenbouwer Picanol.

Bij 17 van de top-20 retailers wereldwijd

Luc Tack, vorig jaar nog verkozen tot 'Manager van het Jaar', was al minderheidsaandeelhouder bij Jules Clarysse. Nu zou hij echter, dankzij het aandelenpakket van zijn echtgenote Fransiska Clarysse, de meerderheid hebben verworven. Volgens zakenblad Trends blijven zijn schoonbroers Luc en Bernard Clarysse tot nader order operationeel actief, maar de raad van bestuur wordt voortaan voorgezeten door baron Hugo Van Damme.

 

De mediaschuwe Tack wenste geen commentaar te geven. Behalve de familiebanden is er nog iets dat Tack en Clarysse verbindt: de textielproducent vervaardigt zijn bad- en huishoudlinnen met weefgetouwen van Picanol.

 

Jules Clarysse is geen onbekende in het retailwereldje: het bedrijf verkoopt dagelijks meer dan 100.000 handdoeken en levert onder meer aan 17 van de 20 grootste retailers wereldwijd. De jaaromzet draait om en bij de 45 miljoen euro en het bedrijf telt circa 200 medewerkers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.

Casa gaat internationaal aan huis leveren

06/06/2018

Interieurketen Casa heeft een nieuwe webshop gelanceerd die klanten in heel Europa toelaat om meubilair en tuinmeubilair aan huis te laten leveren. De leveringen gebeuren vanuit een e-commercehub in Genk.

Jysk opent vijf winkels op één dag

01/06/2018

De Scandinavische interieurketen Jysk heeft op 31 mei vijf verschillende winkels geopend in vijf verschillende landen. Hongarije, Oekraïne, Roemenië, Slovakije en Zweden kregen allemaal op dezelfde dag een nieuw woonwarenhuis.

Casa opent eerste Nederlandse winkel

01/06/2018

Nederland maakt kennis met een nieuwe interieurwinkelketen: Casa opent op vrijdag 1 juni de deuren in de Utrechtse binnenstad en introduceert ook zijn webshop. De lancering betekent het startschot van een grote ombouwoperatie.

Blokker België heeft een nieuwe directeur

31/05/2018

Rob Schuyt is per 1 mei in dienst getreden als algemeen directeur van Blokker in België. Hij neemt hiermee de functie over van Bernd Bosch, met wie het contract is beëindigd.