Luc Tack verwerft meerderheid in textielproducent Jules Clarysse

Luc Tack verwerft meerderheid in textielproducent Jules Clarysse

Jules Clarysse, de West-Vlaamse producent van huishoud- en badlinnen, heeft een nieuwe meerderheidsaandeelhouder: niemand minder dan Luc Tack, eigenaar van weefgetouwenbouwer Picanol.

Bij 17 van de top-20 retailers wereldwijd

Luc Tack, vorig jaar nog verkozen tot 'Manager van het Jaar', was al minderheidsaandeelhouder bij Jules Clarysse. Nu zou hij echter, dankzij het aandelenpakket van zijn echtgenote Fransiska Clarysse, de meerderheid hebben verworven. Volgens zakenblad Trends blijven zijn schoonbroers Luc en Bernard Clarysse tot nader order operationeel actief, maar de raad van bestuur wordt voortaan voorgezeten door baron Hugo Van Damme.

 

De mediaschuwe Tack wenste geen commentaar te geven. Behalve de familiebanden is er nog iets dat Tack en Clarysse verbindt: de textielproducent vervaardigt zijn bad- en huishoudlinnen met weefgetouwen van Picanol.

 

Jules Clarysse is geen onbekende in het retailwereldje: het bedrijf verkoopt dagelijks meer dan 100.000 handdoeken en levert onder meer aan 17 van de 20 grootste retailers wereldwijd. De jaaromzet draait om en bij de 45 miljoen euro en het bedrijf telt circa 200 medewerkers.

Tags: