Luc Tack verwerft meerderheid in textielproducent Jules Clarysse

Luc Tack verwerft meerderheid in textielproducent Jules Clarysse

Jules Clarysse, de West-Vlaamse producent van huishoud- en badlinnen, heeft een nieuwe meerderheidsaandeelhouder: niemand minder dan Luc Tack, eigenaar van weefgetouwenbouwer Picanol.

Bij 17 van de top-20 retailers wereldwijd

Luc Tack, vorig jaar nog verkozen tot 'Manager van het Jaar', was al minderheidsaandeelhouder bij Jules Clarysse. Nu zou hij echter, dankzij het aandelenpakket van zijn echtgenote Fransiska Clarysse, de meerderheid hebben verworven. Volgens zakenblad Trends blijven zijn schoonbroers Luc en Bernard Clarysse tot nader order operationeel actief, maar de raad van bestuur wordt voortaan voorgezeten door baron Hugo Van Damme.

 

De mediaschuwe Tack wenste geen commentaar te geven. Behalve de familiebanden is er nog iets dat Tack en Clarysse verbindt: de textielproducent vervaardigt zijn bad- en huishoudlinnen met weefgetouwen van Picanol.

 

Jules Clarysse is geen onbekende in het retailwereldje: het bedrijf verkoopt dagelijks meer dan 100.000 handdoeken en levert onder meer aan 17 van de 20 grootste retailers wereldwijd. De jaaromzet draait om en bij de 45 miljoen euro en het bedrijf telt circa 200 medewerkers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Opnieuw recordcijfers voor JYSK

01/12/2017

Het Deense JYSK heeft in het boekjaar 2016-2017 opnieuw recordcijfers opgetekend, met een omzet van 3,36 miljard euro. Wereldwijd beschikt de woonketen inmiddels over meer dan 2.500 filialen.

Ikea opent in 2019 twee Belgische hotels

01/12/2017

De Zweedse meubelketen Ikea gaat in 2019 hotels openen in Antwerpen en Gent. De hotelketen Moxy, die in samenwerking met Marriott is opgezet, is ook al te vinden in New York, Parijs, Tokio, Chicago en Londen.

Ikea wil investeren in meer stadswinkels

29/11/2017

Vanaf 2019 wil Ikea ook in stadscentra aanwezig zijn met kleinere winkels, die vooral mensen zonder auto moeten aantrekken. De Zweedse meubelgigant hoopt daarmee in te spelen op de snel oprukkende verstedelijking en digitalisering.

CASA rolt webshop verder uit

24/11/2017

Interieurwinkelketen CASA gaat verder met het uitrollen van zijn nieuwe webshops met ‘click & collect'. Eerder dit jaar werd het concept ingevoerd in België, Frankrijk en Luxemburg; nu is het de beurt aan Zwitserland, Spanje en Portugal.

Conforama lanceert nieuwe Maison Dépôt in Rijsel

23/11/2017

In de buurt van Rijsel stelt het Franse Conforama de jongste telg in de familie voor: Maison Dépôt. Met een scherp geprijsde mix van meubilair, decoratie en elektrotoestellen hoopt de nieuwe koopjesexpert ook Belgische dagjesmensen aan te trekken.

Nieuwe CEO Leen Bakker komt van bij Beter Bed

23/11/2017

Debbie Klein, tot nog toe algemeen directeur van Beter Bed Benelux, wordt op 1 februari de nieuwe CEO van Leen Bakker. Ze volgt er Rob van Noordt op, die sinds 2015 bij de retailer aan de slag was en eerder deze maand zijn vertrek aankondigde.

Back to top