Luc Tack verwerft meerderheid in textielproducent Jules Clarysse | RetailDetail

Luc Tack verwerft meerderheid in textielproducent Jules Clarysse

Luc Tack verwerft meerderheid in textielproducent Jules Clarysse

Jules Clarysse, de West-Vlaamse producent van huishoud- en badlinnen, heeft een nieuwe meerderheidsaandeelhouder: niemand minder dan Luc Tack, eigenaar van weefgetouwenbouwer Picanol.

Bij 17 van de top-20 retailers wereldwijd

Luc Tack, vorig jaar nog verkozen tot 'Manager van het Jaar', was al minderheidsaandeelhouder bij Jules Clarysse. Nu zou hij echter, dankzij het aandelenpakket van zijn echtgenote Fransiska Clarysse, de meerderheid hebben verworven. Volgens zakenblad Trends blijven zijn schoonbroers Luc en Bernard Clarysse tot nader order operationeel actief, maar de raad van bestuur wordt voortaan voorgezeten door baron Hugo Van Damme.

 

De mediaschuwe Tack wenste geen commentaar te geven. Behalve de familiebanden is er nog iets dat Tack en Clarysse verbindt: de textielproducent vervaardigt zijn bad- en huishoudlinnen met weefgetouwen van Picanol.

 

Jules Clarysse is geen onbekende in het retailwereldje: het bedrijf verkoopt dagelijks meer dan 100.000 handdoeken en levert onder meer aan 17 van de 20 grootste retailers wereldwijd. De jaaromzet draait om en bij de 45 miljoen euro en het bedrijf telt circa 200 medewerkers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Wissel aan de top bij Blokker Holding

22/02/2018

Abel Slippens is op 6 februari teruggetreden als voorzitter en lid van de raad van commissarissen van Blokker Holding. Hij is opgevolgd door Michiel Witteveen, die flink wat retailervaring meebrengt.

Ikea denkt ook aan veganistische klanten

19/02/2018

Het Zweedse Ikea gaat nu ook veganistische producten maken: de primeur is voor de Veggie Dog, een veganistische versie van de hotdog. Het is wel nog wachten tot de zomer voor de hotdog ook hier te koop zal zijn.

Ikea levert vanaf vandaag aan huis

08/02/2018

Vanaf vandaag levert Ikea ook in België online bestellingen thuis af. Ikea België volgt zo het voorbeeld van onder andere Duitsland. De webshop levert 120 nieuwe banen op, en dat aantal moet binnenkort nog fors groeien.

Auping misleidde consument rond diervriendelijke dons

07/02/2018

Volgens de Nederlandse Reclame Code Commissie heeft beddenfabrikant Auping een misleidend beeld gecreëerd rond de diervriendelijkheid van de gebruikte dons. Dierenrechtenorganisatie Animal Rights, die het probleem aankaartte, reageert tevreden.

Ikea schrapt West-Vlaamse vestigingen van de planning

06/02/2018

De Zweedse woonketen Ikea heeft besloten om alle plannen voor een nieuwe vestiging in West-Vlaanderen de vuilnisbak in te kieperen. Normaal kwam er een woonwinkel in Wevelgem en er werd ook gesproken over Kortrijk.

Oh'Green steekt taalgrens over en opent in Aarschot

02/02/2018

Een jaar na de fusie met de tuincentra van Hubo opent de Waalse tuinketen Oh'Green voor het eerst een vestiging ten Noorden van de taalgrens. De winkel in Aarschot vervangt de huidige Intratuin.

Back to top