Luc Tack verwerft meerderheid in textielproducent Jules Clarysse

Luc Tack verwerft meerderheid in textielproducent Jules Clarysse

Jules Clarysse, de West-Vlaamse producent van huishoud- en badlinnen, heeft een nieuwe meerderheidsaandeelhouder: niemand minder dan Luc Tack, eigenaar van weefgetouwenbouwer Picanol.

Bij 17 van de top-20 retailers wereldwijd

Luc Tack, vorig jaar nog verkozen tot 'Manager van het Jaar', was al minderheidsaandeelhouder bij Jules Clarysse. Nu zou hij echter, dankzij het aandelenpakket van zijn echtgenote Fransiska Clarysse, de meerderheid hebben verworven. Volgens zakenblad Trends blijven zijn schoonbroers Luc en Bernard Clarysse tot nader order operationeel actief, maar de raad van bestuur wordt voortaan voorgezeten door baron Hugo Van Damme.

 

De mediaschuwe Tack wenste geen commentaar te geven. Behalve de familiebanden is er nog iets dat Tack en Clarysse verbindt: de textielproducent vervaardigt zijn bad- en huishoudlinnen met weefgetouwen van Picanol.

 

Jules Clarysse is geen onbekende in het retailwereldje: het bedrijf verkoopt dagelijks meer dan 100.000 handdoeken en levert onder meer aan 17 van de 20 grootste retailers wereldwijd. De jaaromzet draait om en bij de 45 miljoen euro en het bedrijf telt circa 200 medewerkers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ikea België start met verkoop zonnepanelen

12/10/2017

Woonwarenhuisketen Ikea verkoopt voortaan ook zonnepanelen. Die zouden zo’n 6 tot 10% goedkoper zijn dan bij de gevestigde spelers op de markt. Anders dan de meubels is er van zelf monteren echter geen sprake: daarvoor werkt Ikea samen met het Britse Solarcentury.

èggo viert tiende verjaardag met nieuw concept

11/10/2017

Keukenproducent èggo viert dit jaar zijn tiende verjaardag en daarom zet het bedrijf de komende jaren een flinke stap voorwaarts. Zo komt er een nieuw winkelconcept en een verdere internationale expansie.

Ikea groeit met 4%, maar wil meer via webverkoop

10/10/2017

De omzet van de Zweedse woonketen Ikea is in het voorbije boekjaar met 3,8% gegroeid naar 34,1 miljard euro. In Nederland lag de groei net iets hoger en in België was er zelfs een nog sterkere groei.

Alibaba zet Ikea-achtige keten op

26/09/2017

De Chinese online retailgroep Alibaba heeft in Hangzhou zijn eerste fysieke Ikea-achtige Home Times-woonwarenhuis geopend. Voor het einde van het jaar komen er vier bij, volgend jaar staan er nog vijftien op de planning.

Designlabel Serax heeft nieuwe grootaandeelhouder

07/09/2017

Investeringsmaatschappij Buysse & Partners heeft designplatform Serax gekocht. Dat platform verkoopt onder meer ontwerpen van BV’s als Pascale Naessens (foto) en Sergio Herman. De nieuwe eigenaar wil het assortiment verbreden en ziet ook kansen in het buitenland.

Van Marcke opent nieuwe vestiging in Roeselare

05/09/2017

Van Marcke, marktleider in distributie van sanitair, verwarming en duurzame oplossingen voor warmte en water, heeft in Roeselare een nieuwe vestiging geopend. Dat was hoognodig, want de vorige winkel in de stad was al meer dan vijftig jaar oud.

Back to top