Matcha daagt je uit om Ikea-genie te worden | RetailDetail

Matcha daagt je uit om Ikea-genie te worden

Matcha daagt je uit om Ikea-genie te worden

Hoe zorg je ervoor dat mensen met veel plezier je producten bekijken op hun smartphone? Door er een spelletje van te maken! Ikea lanceerde met Matcha een game die je uitdaagt om een Ikea-genie te worden.

49 levels

'Gamificatie' is als idee niet erg nieuw meer: door de principes en de regels die we kennen uit spelletes toe te passen op iets helemaal anders, probeert men gebruikers te engageren. Je kan er mensen mee aan het bewegen krijgen en kinderen aanmoedigen om elke dag netjes hun tanden te poetsen. Vandaag gebruikt de Zweedse meubelgigant Ikea exact hetzelfde mechanisme om consumenten te laten kennismaken met hun uitgebreide aanbod aan producten.

 

Het doel van Matcha, de gratis app die Ikea lanceerde voor Android en iOS, is om een naam te verbinden aan een foto van een meubelstuk. Wie weet dat Stockholm een zetel is en Ivar een stoel, wie het opbergmeubel met Pax verbindt en correct aangeeft dat Sinnerlig een lamp is, wordt aangemoedigd met 'Cool', 'Correctomundo' of 'Bam!'. Heb je het fout, dan krijg je een 'Crikey', 'Frack' of 'Uh oh!'.

 

In totaal zijn er 49 levels die je kan doorlopen. Hoe meer levels je succesvol afrondt, hoe meer badges je virtueel krijgt opgespeld. Om het wat competitiever te maken, zie je voor elk level hoeveel mensen het al met succes hebben doorlopen.

 

Emoticons

Ikea vindt meer en meer de weg naar de smartphone van de consument. Eerder al lanceerde de keten een app met Ikea-emoticons. Lattjo is dan weer de app die de jonge consument spelenderwijs door de speelgoedcollectie loodst.

 

Uiteraard is ook de catalogus beschikbaar op je telefoon. Daarmee kan de consument een boodschappenlijstje opstellen en informatie over de beschikbaarheid nagaan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Oh'Green opent eerste tuinwinkel in Aarschot

13/03/2018

De Garden Center Holding, ontstaan uit de fusie van het Waalse Oh!Green, vier winkels van Walter Van Gastel en drie Intratuin-winkels, opent morgen de allereerste Oh'Green-tuinwinkel in Aarschot.

Ikea gaat “miljarden investeren” om Amazon & Co voor te blijven

08/03/2018

Ikea gaat de komende jaren miljarden investeren om “dichter bij de klant te komen” en pure players als Amazon voor te blijven. Dat zegt de kersverse financieel directeur van Ikea Group, Juvencio Maeztu.

Maisons du Monde doorbreekt het miljard en gaat voor het VK

07/03/2018

Maisons du Monde heeft in 2017 de grens van het miljard euro omzet doorbroken. De Franse woonketen blijft stevig groeien, nu ook in het Verenigd Koninkrijk, maar toch stelt het de verwachtingen voor 2018 naar beneden toe bij.

Ikea toont winkel van de toekomst

06/03/2018

Op het Mobile World Congress heeft Ikea in samenwerking met Accenture zijn winkelconcept van de toekomst gepresenteerd. Opvallend: het is een kleine binnenstadwinkel, met - uiteraard - veel technologie.

Meubelen Gaverzicht breidt uit naar Moeskroen

27/02/2018

Meubelen Gaverzicht opent op 1 maart een nieuwe vestiging in Moeskroen. Daar is al meer dan vijftien jaar een winkel te vinden van BE-Okay, het jongerenconcept van Meubelen Gaverzicht, en die krijgt nu gezelschap van de 'grote' formule.

Wissel aan de top bij Blokker Holding

22/02/2018

Abel Slippens is op 6 februari teruggetreden als voorzitter en lid van de raad van commissarissen van Blokker Holding. Hij is opgevolgd door Michiel Witteveen, die flink wat retailervaring meebrengt.

Back to top