Nieuw cash & carry concept voor decoratiemarkt | RetailDetail

Nieuw cash-and-carryconcept voor decoratiemarkt

Nieuw cash-and-carryconcept voor decoratiemarkt

Op 1 oktober opent Van Remoortel een nieuw cash-and-carryconcept in Belsele. Winkeliers vinden hier een uitgebreid aanbod artikelen in de sectoren wonen, tuin en cadeaus, in combinatie met mode en accessoires.

Inkooprisico beperken

Op een totale vloeroppervlakte van 9.500 m² bieden zo’n vijftig (inter)nationale fabrikanten en invoerders hun goederen aan in een permanente shop-in-shop, terwijl een 25-tal modezaken hun assortiment tentoonstellen op 1000 m².

 

Met deze vernieuwde formule onder de naam Van Remoortel powered by Trends & Trade mikt de onderneming op onder andere bloemisten, meubelzaken, cadeauwinkels, decorateurs en horecazaken in België en Noord-Frankrijk. Zij kunnen kleine hoeveelheden aankopen om hun inkooprisico te beperken, en de goederen meteen meenemen. Zo wordt de cash-and-carry als het ware het magazijn van de winkelier: de interieurinrichter of winkelier koopt rechtstreeks aan bij de fabrikant/importeur. Van Remoortel faciliteert de verkoop en zorgt voor de administratieve afhandeling.

 

Strategische samenwerking

Het gaat om een strategische samenwerking tussen Van Remoortel en PW Markets, eigenaar van de cash-and-carryconcepten Trends & Trade, FashionExtras en TICA in Nederland. Beide ondernemingen bedienen sinds jaar en dag dezelfde klantengroepen, maar zijn actief binnen andere landen en regio’s. 

 

De partners verwachten dan ook dat de samenwerking voordelen zal bieden voor vraag- en aanbodzijde: zowel de inkopende detaillist als de verkopende exposant moeten er beter van worden. “We bouwen een netwerk van cash-and-carryverkooppunten en wisselen kennis uit”, zegt bestuurder Winny De Cock van Van Remoortel.

 

Professionele bezoekers kunnen elke dag gedurende de hele dag terecht bij Van Remoortel powered by Trends & Trade, maar moeten zich wel vooraf aanmelden op de website. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Sterke cijfers en nieuwe CEO voor Maisons du Monde

07/05/2018

Na een stevig eerste kwartaal zet meubel- en decoratieketen Maisons du Monde zijn groeiverhaal verder met een nieuwe CEO en de overname van de Amerikaanse sectorgenoot Modani.

Ikea schrapt 150 banen, ook in België en Nederland

04/05/2018

Bij Ikea verdwijnen binnenkort 150 jobs, waarvan ook een deel in België en Nederland. Met de reorganisatie wil de meubelgigant zich klaarstomen voor de groeiende concurrentie van grote e-commercespelers.

Vijfde meer winst voor Kwantum

03/05/2018

Kwantum, de grootste woondiscounter van de Lage Landen, heeft 2017 afgesloten met een flinke omzet- en winstgroei. De omzet ging 7% de hoogte in, de winst kreeg er zelfs 20% bij.

Beter Bed lijdt onder Duits gifschandaal

02/05/2018

De Beter Bed Holding zag zijn omzet in het eerste kwartaal van 2018 met 4% dalen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Naast Duitsland, waar een gifschandaal de cijfers blijft drukken, daalt de omzet ook in Zwitserland en Spanje.

Iris Dierckx wordt nieuwe country manager Auping België

23/04/2018

Iris Dierckx wordt de nieuwe country manager van Auping België. Haar aanstelling volgt op het vertrek van Willem Stox, die de beddenspecialist in februari inruilde voor lingeriegroep Van de Velde

Jysk wil naar 100 winkels in België

23/04/2018

Het Deense Jysk opent dit jaar nog elf nieuwe woonwinkels in België, wat het totale aantal vestigingen op 17 zou brengen. Op termijn wil de woonketen, zowat de Deense tegenhanger van woongigant Ikea, een honderdtal winkels in ons land.