Mode

Textielsector Bangladesh alweer in opspraak
 • Gepubliceerd in Mode

Vandaag wordt wereldwijd ‑ ook in Brussel en Den Haag ‑ geprotesteerd tegen de harde repressie waarmee de overheid van Bangladesh de recente arbeidsonlusten in dat land neerslaat. Ook grote internationale kledingketens voeren de druk op.

 “Omnichannelaanpak slaat aan bij Esprit”
 • Gepubliceerd in Mode

Verticale integratie en een doorgedreven omnichannelstrategie vormen een winnende combinatie voor Esprit, dat een geslaagde herpositionering doorvoerde. Na enkele winkelsluitingen is er weer ruimte voor expansie. 

Poker Jeanstore opent drie nieuwe filialen
 • Gepubliceerd in Mode

Op 24 februari opent modeketen Poker Jeanstore een nieuwe vestiging in Boortmeerbeek. Het wordt ondertussen al het 23e filiaal van de keten in België. Ze zal er een pand gaan delen met een winkel van Tape à l’oeil.

Annemarie Uleman nieuwe algemeen directeur bij Men at Work
 • Gepubliceerd in Mode

Kledingketen Men at Work heeft Annemarie Uleman aangesteld als nieuwe algemeen directeur. Ze gaat op 1 april van start in haar nieuwe functie, waarbij ze Mark Hommelberg opvolgt.

PointCarré opent vijf nieuwe winkels in 2017
 • Gepubliceerd in Mode

De Belgische multimerkenwinkel PointCarré opent in 2017 vijf nieuwe vestigingen. De eerste winkel is al geopend, twee volgen deze maand nog en de laatste twee openingen gepland staan voor augustus.

Barbara Torfs stapt op bij Schoenen Torfs
 • Gepubliceerd in Mode

Barbara Torfs, nicht van CEO Wouter Torfs, verlaat Schoenen Torfs. Ze was directeur marketing en verantwoordelijke voor e-commerce bij de schoenenverkoper, maar gaat nu aan de slag als directeur bij coachingbedrijf Herculean.

Van de Velde doet bod op Franse kantleverancier Noyon
 • Gepubliceerd in Mode

Lingeriefabrikant Van de Velde doet samen met enkele sectorgenoten een bod op de Franse kantleverancier Noyon, die zich al een tijdje in moeilijke papieren bevindt. De rechtbank van koophandel van Boulogne-sur-Mer moet zich nu over het bod buigen.

Kledingketen Dany-May failliet verklaard
 • Gepubliceerd in Mode

De Antwerpse kledingketen Dany-May heeft het faillissement aangevraagd. De vestigingen in Brasschaat, Schilde en Antwerpen (2) zijn al een week gesloten, maar nu legt het bedrijf dus ook volledig de boeken neer.

H&M maakt nieuwe collectie van oceaanafval
 • Gepubliceerd in Mode

Het Zweedse H&M heeft ‘Conscious Exclusive’ gelanceerd: een duurzame high-end kledinglijn waarvan de kleding bestaat uit Bionic, een stof die wordt gemaakt van afval dat op het strand is aangespoeld.

Omzetrecord voor Hermès in 2016
 • Gepubliceerd in Mode

Het Franse luxemerk Hermès heeft in 2016 een omzetrecord gehaald: ten opzichte van een jaar eerder steeg de omzet met 7,5% naar 5,2 miljard euro. Die stijging was te danken aan groei in alle markten.

Abercrombie lanceert nieuw winkelconcept
 • Gepubliceerd in Mode

Abercrombie & Fitch heeft deze week voor het eerst in vijftien jaar een nieuw winkelconcept gelanceerd. Dat focust op de klantervaring en laat een aantal typische aspecten achterwege, zoals het overmatig gebruik van parfum in de winkel.

Euretco lanceert The Athlete’s Foot in België
 • Gepubliceerd in Mode

De internationale sneakerketen The Athlete’s Foot komt met hoge ambities naar België. Euretco lanceert het concept als masterfranchisenemer en is volop in gesprek met kandidaat-ondernemers. 

Lingeriemerk Dita Von Teese maakt comeback
 • Gepubliceerd in Mode

Het Australische AB Enterprises heeft het lingeriemerk van Dita Von Teese nieuw leven ingeblazen. Dat verdween vorig jaar, nadat de producent en verdeler het faillissement aanvroegen.

Google en H&M maken samen jurk op basis van persoonlijke data
 • Gepubliceerd in Mode

Google werkt samen met  H&M-dochter Ivyrevel aan een app die persoonlijke data van de gebruiker verzamelt. Op basis van die data zal Ivyrevel dan een jurk ontwerpen die de gebruiker kan kopen.

Bel&Bo opent deze week vier nieuwe winkels
 • Gepubliceerd in Mode

Woensdag opent modeketen Bel&Bo vier nieuwe winkels, allemaal in voormalige panden van Charles Vögele. In totaal neemt Bel&Bo acht panden over van de Zwitserse keten, die zich heeft teruggetrokken uit België.

Wil Maniet via Eram-winkels jacht op Torfs openen?
 • Gepubliceerd in Mode

De Waalse schoenverkoper Chaussures Maniet wil mogelijk enkele winkels van het Franse Eram overnemen, naast vijf winkels van Euro Shoe-dochter Avance. De keten geeft ook toe met een begerig oog naar de Vlaamse markt te kijken.

Dit jaar nog nieuwe winkelformule van The Sting
 • Gepubliceerd in Mode

De Nederlandse modegroep The Sting lanceert nog dit jaar een nieuwe winkelformule: Distrikt Nørrebro. Daarnaast wordt winkelketen Costes uitgebreid met winkels voor mannen.

Topman Stefan Larsson verlaat Ralph Lauren
 • Gepubliceerd in Mode

De Zweedse topman van Ralph Lauren, Stefan Larsson, verlaat op 1 mei het Amerikaanse modehuis omwille van een meningsverschil met oprichter en voorzitter Ralph Lauren. De vroegere H&M-baas wordt voorlopig opgevolgd door financieel directeur Jane Nielsen.

Schoenen Torfs sluit akkoord over nachtwerk
 • Gepubliceerd in Mode

Schoenen Torfs heeft met zijn personeel een akkoord gesloten over het invoeren van nachtwerk. Dankzij het akkoord krijgen klanten binnenkort hun schoenen nog de volgende dag, als ze voor 22u bestellen.

Back to top