Roeselare bij inspirerendste winkelsteden ter wereld | RetailDetail

Britten noemen Roeselare bij inspirerendste winkelsteden ter wereld

Britten noemen Roeselare bij inspirerendste winkelsteden ter wereld
Shutterstock

Niet Brugge, Antwerpen of Gent, maar wel Roeselare prijkt in een Britse lijst van inspirerendste winkelsteden ter wereld. De West-Vlamingen charmeerden retailexperts met hun doordachte mix van shoppinginitiatieven.

 

"Roeselare is een modelwinkelstad"

Vijf jaar na zijn vorige rapport komt de Britse retailgoeroe Bill Grimsey begin juni opnieuw met een ranking van de inspirerendste winkelsteden ter wereld. Op de lijst zal ook een Belgische stad te vinden zijn: niet Antwerpen of Gent, maar wel Roeselare is volgens de Britse retailexperts een 'modelstad' op het vlak van winkelen. 

 

"Roeselare legt in deze moeilijke tijden voor winkelsteden heel wat durf en creativiteit aan de dag om van het stadscentrum een aantrekkelijk winkelparadijs te maken," vindt Grimsey, die vorig jaar al zijn oog liet vallen op de West-Vlaamse centrumstad: "Er wordt geïnvesteerd in nieuwe technologieën, levendige stadspleinen, shop&go-parkings, ... ook het vernieuwde wielermuseum en de state-of-the-art bibiliotheek als ontmoetingsplek voegen heel wat toe aan de winkelervaring."

 

Aanpak op alle fronten

Toch is er ook in Roeselare nog werk aan de winkel volgens het rapport: net als andere steden kampt de stad met leegstand, al looft Grimsey de aanpak waarmee Roeselare het probleem aanpakt en investeert in samenhangende initiatieven. "De experten erkennen terecht dat een goed winkelbeleid maar mogelijk is als er ook aandacht gaat naar mobiliteit, ruimtelijke ordening en evenementen," bevestigt burgemeester Kris Declerq, die alvast erg opgetogen is met de erkenning.

 

Het Grimsey-rapport verscheen voor de eerste keer in 2013 en maakte toen een aantal aanbevelingen om van voornamelijk kleinere centrumsteden aantrekkelijke winkelpolen te maken. Vijf jaar na datum komt het panel van retailexperts met Grimsey Review 2, dat de belangrijkste veranderingen optekent en opnieuw de 'modelwinkelstad' van de toekomst schetst. Het rapport verschijnt begin juni van dit jaar.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Een mooiere en energiezuinigere winkel zonder investering

18/07/2018

(publireportage) Wilt u al uw winkelfilialen voorzien van LED-verlichting? Maar ziet u op tegen het gedoe, om van de forse investering nog maar te zwijgen? Maxeda kiest daarom voor Light as a Service voor hun Brico en Praxis winkels en bespaart tot wel 70% aan energie.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.