IDF, het vroegere Belgian Sky Shops, trekt naar Afrika | RetailDetail

IDF, het vroegere Belgian Sky Shops, trekt naar Afrika

IDF, het vroegere Belgian Sky Shops, trekt naar Afrika

Belgian Sky Shops, de winkeluitbater op de luchthavens van Brussel en Charleroi, wordt onder de nieuwe naam International Duty Free actief in Afrika. Ook met winkelketen The Belgian Chocolate House gaat de 'tax free'-retailer internationaal.

Focus op Afrika

Belgian Sky Shops gaat de internationale toer op, bevestigde CEO Nicolas Van Brandt in een gesprek met zakenkranten De Tijd/L'Echo. Het onderdeel van de Frère-holding NPM werd daarvoor zelfs herdoopt tot International Duty Free (IDF): "Gezien onze internationaliseringsplannen dekte de voormalige naam de lading niet meer. We willen in het buitenland én buiten de luchthavens actief worden", zegt hij.

 

Daarbij ligt de nadruk op Afrika, waar het bedrijf het contract in de wacht sleepte voor de taksvrije zone bij de Verenigde Naties in Nairobi (Kenia): "Nairobi is het grootste hoofdkwartier van de VN na New York en Genève", zegt Van Brandt. Hij is ervan overtuigd dat de VN een belangrijke klant kunnen worden: "Ze hebben andere hoofdkwartieren op het Afrikaanse continent. Bovendien zijn er overal waar blauwhelmen aanwezig zijn, ook taksvrije winkels."

 

'The Belgian Chocolate House' wereldwijd uitrollen

Met 368 werknemers op de luchthavens van Brussel en Charleroi realiseerde Belgian Sky Shops vorig jaar een omzet van 175 miljoen euro, 8% meer dan een jaar eerder. Circa 30 miljoen euro daarvan is afkomstig van de drie chocoladewinkels die de groep runt in Brussel-Zuid (sinds begin 2014) en op Brussels Airport. Onder de vlag 'The Belgian Chocolate House' verkoopt het bedrijf er chocolade en pralines van Belgische topmerken als Godiva, Neuhaus en Corné Port-Royal.

 

"We willen dat model exporteren naar stedelijke centra in Oceanië, Azië, de Verenigde Staten en het Midden-Oosten", zegt Van Brandt. Binnen de twee jaar moeten de eerste winkels open zijn in Azië en meer dan tien in de Verenigde Staten. IDF wil daarvoor ook samenwerken met grotere spelers uit de 'duty free'-sector op luchthavens waar de groep zelf niet actief is.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen

15/03/2018

De Cel Namaak van de FOD Economie heeft vorig jaar 350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen tijdens een grootscheepse actie. Dat maakte Kris Peeters bekend naar aanleiding van de tiende verjaardag van de bewuste cel.

Ombudsman voor de Handel lost 85% van de klachten op

15/03/2018

Half mei vorig jaar ging de Ombudsman voor de Handel officieel van start in ons land. Tot en met 31 december kreeg de dienst 541 klachten binnen. Voor 231 daarvan was de Ombudsman bevoegd en in 85% van die klachten kwam er een oplossing uit de bus.

Boeken dicht voor Toys ‘R’ Us

15/03/2018

Het finale einde is nu wel heel dichtbij voor de gewezen speelgoedgrootheid Toys “R” Us. Nadat eerder al de doodsklokken luidden over de 100 Britse winkels, gaan nu ook de meer dan 700 Amerikaanse winkels hun deuren sluiten.

Unilever kiest voor Rotterdam

15/03/2018

Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu officieel bevestigd: Unilever vestigt zijn hoofdkantoor in Rotterdam. De raad van bestuur van de voedings- en wasmiddelenreus heeft na bijna een jaar de knoop doorgehakt.

Mechelse Bruul is "mooiste publieke ruimte"

14/03/2018

Mechelen mag zich een jaar lang de thuishaven noemen van de mooiste publieke ruimte in Vlaanderen. De Bruul kreeg twee jaar geleden een volledige make-over die sterk gewaardeerd wordt door inwoners én de Voetgangersbeweging, die de prijs uitreikte.

Torfs en drie andere retailers zijn "Great Place to Work"

14/03/2018

Tussen de 35 bedrijven die zich dit jaar de beste werkplekken van België mogen noemen, zitten verschillende grote retailers. Torfs blijft de lijst onomstootbaar aanvoeren, terwijl Bel&Bo voor het eerst de lijst afsluit. 

Back to top