IDF, het vroegere Belgian Sky Shops, trekt naar Afrika

IDF, het vroegere Belgian Sky Shops, trekt naar Afrika

Belgian Sky Shops, de winkeluitbater op de luchthavens van Brussel en Charleroi, wordt onder de nieuwe naam International Duty Free actief in Afrika. Ook met winkelketen The Belgian Chocolate House gaat de 'tax free'-retailer internationaal.

Focus op Afrika

Belgian Sky Shops gaat de internationale toer op, bevestigde CEO Nicolas Van Brandt in een gesprek met zakenkranten De Tijd/L'Echo. Het onderdeel van de Frère-holding NPM werd daarvoor zelfs herdoopt tot International Duty Free (IDF): "Gezien onze internationaliseringsplannen dekte de voormalige naam de lading niet meer. We willen in het buitenland én buiten de luchthavens actief worden", zegt hij.

 

Daarbij ligt de nadruk op Afrika, waar het bedrijf het contract in de wacht sleepte voor de taksvrije zone bij de Verenigde Naties in Nairobi (Kenia): "Nairobi is het grootste hoofdkwartier van de VN na New York en Genève", zegt Van Brandt. Hij is ervan overtuigd dat de VN een belangrijke klant kunnen worden: "Ze hebben andere hoofdkwartieren op het Afrikaanse continent. Bovendien zijn er overal waar blauwhelmen aanwezig zijn, ook taksvrije winkels."

 

'The Belgian Chocolate House' wereldwijd uitrollen

Met 368 werknemers op de luchthavens van Brussel en Charleroi realiseerde Belgian Sky Shops vorig jaar een omzet van 175 miljoen euro, 8% meer dan een jaar eerder. Circa 30 miljoen euro daarvan is afkomstig van de drie chocoladewinkels die de groep runt in Brussel-Zuid (sinds begin 2014) en op Brussels Airport. Onder de vlag 'The Belgian Chocolate House' verkoopt het bedrijf er chocolade en pralines van Belgische topmerken als Godiva, Neuhaus en Corné Port-Royal.

 

"We willen dat model exporteren naar stedelijke centra in Oceanië, Azië, de Verenigde Staten en het Midden-Oosten", zegt Van Brandt. Binnen de twee jaar moeten de eerste winkels open zijn in Azië en meer dan tien in de Verenigde Staten. IDF wil daarvoor ook samenwerken met grotere spelers uit de 'duty free'-sector op luchthavens waar de groep zelf niet actief is.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


"Amazon bijna klaar om kassaloze Go te lanceren"

20/11/2017

Volgens sommige bronnen werft Amazon momenteel bouwmanagers en marketeers aan voor zijn Amazon Go-team. Dat wijst er mogelijk op dat de supermarkt zonder personeel nu ook echt in de startblokken staat.

Mark Thomson (Zebra): "De tools voor de toekomst zijn al voorhanden"

17/11/2017

Volgens Mark Thomson, Director of Retail Industry Solutions bij Zebra, verandert de retail in de nabije toekomst ingrijpender dan in de voorbije vijftig jaar bij elkaar opgeteld.

Qrf Beste Winkelketen van België en Qrf Webshop Awards: spanning stijgt!

16/11/2017

Op donderdag 23 november is het zover: op die avond worden de winnaars van de ‘Qrf Beste Winkelketen van België’ en ‘Qrf Webshop Awards’ bekendgemaakt tijdens de RetailDetail Night. 

Omzet 100 grootste webshops in België stijgt 13,5%

16/11/2017

De omzet van de top 100 webshops in België is van 3,7 miljard euro toegenomen naar 4,2 miljard euro, een stijging met 13,5%. Vooral voedingsmiddelen en huishoudelijke artikelen gaan vlotter over de digitale toonbank.

Supermarkten aan de ketting in regio Turnhout

16/11/2017

Grootwarenhuizen kunnen niet langer uitbreiden of nieuwe filialen openen in de stadsregio Turnhout. De maatregel moet de lokale handel in Turnhout, Vosselaar, Beerse en Oud-Turnhout een duwtje in de rug geven.

Topman Horeca Vlaanderen nieuwe baas Unizo

16/11/2017

Als de raad van bestuur van Unizo op 7 december het licht op groen zet, wordt Danny Van Assche de opvolger van Karel Van Eetvelt als topman bij ondernemersorganisatie. Voor de 45-jarige Van Assche zou dat een terugkeer naar de roots zijn.

Back to top