Mechelen officieel erkend als toeristisch centrum | RetailDetail

Mechelen officieel erkend als toeristisch centrum

Mechelen officieel erkend als toeristisch centrum
Shutterstock

De stad Mechelen is officieel erkend als toeristisch centrum, wat inhoudt dat de winkels in het centrum van de stad vaker op zondag de deuren mogen openen. Niet alle handelaars zijn daar echter tevreden mee.

Beter omgaan met concurrentie

“Deze erkenning biedt ons heel wat mogelijkheden. Zo kunnen we meer koopzondagen organiseren dan momenteel het geval is. Dat is dan weer een troef om Mechelen slagkrachtiger te maken en op de kaart te zetten als winkelbestemming. De koopzondagen gaan we organiseren samen met de vzw Mechelen Meemaken. Zo kunnen we met verenigde krachten gebruikmaken van deze erkenning”, zegt economieschepen Katleen Den Roover aan GVA.

 

Een deel van de handelaars is tevreden met de erkenning: zij zien het vooral als een manier om beter te kunnen concurreren met andere winkelsteden. “We merken dat er toch wel wat klanten komen tijdens de koopzondagen, vooral mensen die ook op zaterdag werken en dan op zondag willen komen winkelen. Ik zou het dus zeker geen slechte zaak vinden als er enkele koopzondagen zouden bijkomen. Die kunnen bijvoorbeeld gecombineerd worden met evenementen in de stad”, aldus Nathalie Claes van babyspeciaalzaak Little Jack.

 

Rustdag?

Toch is niet iedereen tevreden met de erkenning: bij sommige handelaars klinkt het geluid dat ze al zes dagen op zeven open zijn en dat de zondag een rustdag moet blijven. Andere handelaars geloven dan weer niet dat koopzondagen extra geld oplevert. “Deze erkenning heeft volgens mij geen enkel voordeel. Het zorgt er alleen voor dat de handelaars nog vaker op zondag moeten opendoen, terwijl dat ons enkel geld kost en niets oplevert. Er zou beter ingezet worden op het versterken van de zaterdagen en weekdagen”, stelt Leo Lenaerts van de gelijknamige lederwarenwinkel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us

20/03/2018

Amazon zou interesse tonen in verschillende winkels van het failliete Toys ‘R’ Us. Sommige locaties en panden van de Amerikaanse speelgoedketen zou Amazon willen gebruiken voor eigen retailconcepten.

Het einde van de retailmedewerker

20/03/2018

Voor het eerst kunnen we met zekerheid stellen dat de toekomst van werk echt bepaald wordt door futuristische evenementen. Mensen zullen net zo veelzijdig moeten worden als AI-technologieën en blockchain-applicaties. Ben je klaar?

Alibaba verdubbelt investering in Lazada

19/03/2018

Het Chinese Alibaba gaat opnieuw 2 miljard dollar (1,6 miljard euro) investeren in e-commercebedrijf Lazada, dat actief is in Zuidoost-Azië. Twee jaar geleden investeerde het al een gelijkaardig bedrag in de groep.

Samsonite toont nieuw winkelconcept in Antwerpen

19/03/2018

Antwerpen heeft er een nieuwe winkel bij van koffermerk Samsonite. De Samsonite Store opende vorige week in de Huidevettersstraat en lanceert er ook het nieuwe lifestylemerk Samsonite RED.

Fox & Cie is sterkhouder in een krimpende markt

19/03/2018

Fox & Cie blijft een sterke koers varen ondanks moeilijke tijden op de markt. Het Belgische speelgoedconcern, dat al van bij de start in 2014 fors inzet op uitbreiding, sloot 2017 af met een indrukwekkende groei van 49%.

Consumenten tegen supermarkten: "Voed ons op!"

19/03/2018

Consumenten vragen supermarkten om duurzamere aankopen te stimuleren in de nieuwe campagne ‘ik ben meer dan mijn kassaticket’. Zes ngo’s gaan daarvoor de samenwerking aan op initiatief van blogster Ingrid Renders van Maison Slash.

Back to top