Mechelen wil Uplace tegenhouden via Raad van State

Mechelen wil Uplace tegenhouden via Raad van State

Het Mechelse stadsbestuur trekt naar de Raad van State om de bouw van het winkelcentrum Uplace Machelen in Brussel tegen te houden. De klacht is opvallend, omdat twee meerderheidspartijen van de Vlaamse regering (CD&V en Open VLD) mee achter de klacht staan.

N-VA steunt klacht niet

Die twee partijen hebben nochtans mee de vergunning mee goedgekeurd, maar de lokale besturen zeggen dat ze enkel rekening houden met hun lokale situatie. Volgens het Mechelse stadsbestuur zal de bouw van Uplace nefaste gevolgen hebben voor de stadscentra van Mechelen, Leuven, Aalst en Vilvoorde. Daarom hebben tien handelaars samen met de stadslijst VLD-Groen-m+ en CD&V een verzoekschrift ingediend bij de Raad van State.

 

Niet iedereen is tevreden met die klacht bij de Raad van State: N-VA noemt het een ‘plat opportunistisch electoraal initiatief’ en zet zich niet mee achter het verzoekschrift om de bouw van Uplace tegen te gaan.

 

Begin dit jaar kwam er nochtans goed nieuws voor het winkelcentrum, toen het ruimtelijk uitvoeringsplan voor Machelen werd goedgekeurd door de Vlaamse regering. Met deze nieuwe klacht bij de Raad van State komt er mogelijk opnieuw vertraging voor het project, dat nu al enkele jaren aansleept, nog voordat dat er ook maar één steen van het winkelcentrum werd gelegd.