Mechelen wil Uplace tegenhouden via Raad van State | RetailDetail

Mechelen wil Uplace tegenhouden via Raad van State

Mechelen wil Uplace tegenhouden via Raad van State

Het Mechelse stadsbestuur trekt naar de Raad van State om de bouw van het winkelcentrum Uplace Machelen in Brussel tegen te houden. De klacht is opvallend, omdat twee meerderheidspartijen van de Vlaamse regering (CD&V en Open VLD) mee achter de klacht staan.

N-VA steunt klacht niet

Die twee partijen hebben nochtans mee de vergunning mee goedgekeurd, maar de lokale besturen zeggen dat ze enkel rekening houden met hun lokale situatie. Volgens het Mechelse stadsbestuur zal de bouw van Uplace nefaste gevolgen hebben voor de stadscentra van Mechelen, Leuven, Aalst en Vilvoorde. Daarom hebben tien handelaars samen met de stadslijst VLD-Groen-m+ en CD&V een verzoekschrift ingediend bij de Raad van State.

 

Niet iedereen is tevreden met die klacht bij de Raad van State: N-VA noemt het een ‘plat opportunistisch electoraal initiatief’ en zet zich niet mee achter het verzoekschrift om de bouw van Uplace tegen te gaan.

 

Begin dit jaar kwam er nochtans goed nieuws voor het winkelcentrum, toen het ruimtelijk uitvoeringsplan voor Machelen werd goedgekeurd door de Vlaamse regering. Met deze nieuwe klacht bij de Raad van State komt er mogelijk opnieuw vertraging voor het project, dat nu al enkele jaren aansleept, nog voordat dat er ook maar één steen van het winkelcentrum werd gelegd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Een mooiere en energiezuinigere winkel zonder investering

18/07/2018

(publireportage) Wilt u al uw winkelfilialen voorzien van LED-verlichting? Maar ziet u op tegen het gedoe, om van de forse investering nog maar te zwijgen? Maxeda kiest daarom voor Light as a Service voor hun Brico en Praxis winkels en bespaart tot wel 70% aan energie.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.