Mechelen wil Uplace tegenhouden via Raad van State

Mechelen wil Uplace tegenhouden via Raad van State

Het Mechelse stadsbestuur trekt naar de Raad van State om de bouw van het winkelcentrum Uplace Machelen in Brussel tegen te houden. De klacht is opvallend, omdat twee meerderheidspartijen van de Vlaamse regering (CD&V en Open VLD) mee achter de klacht staan.

N-VA steunt klacht niet

Die twee partijen hebben nochtans mee de vergunning mee goedgekeurd, maar de lokale besturen zeggen dat ze enkel rekening houden met hun lokale situatie. Volgens het Mechelse stadsbestuur zal de bouw van Uplace nefaste gevolgen hebben voor de stadscentra van Mechelen, Leuven, Aalst en Vilvoorde. Daarom hebben tien handelaars samen met de stadslijst VLD-Groen-m+ en CD&V een verzoekschrift ingediend bij de Raad van State.

 

Niet iedereen is tevreden met die klacht bij de Raad van State: N-VA noemt het een ‘plat opportunistisch electoraal initiatief’ en zet zich niet mee achter het verzoekschrift om de bouw van Uplace tegen te gaan.

 

Begin dit jaar kwam er nochtans goed nieuws voor het winkelcentrum, toen het ruimtelijk uitvoeringsplan voor Machelen werd goedgekeurd door de Vlaamse regering. Met deze nieuwe klacht bij de Raad van State komt er mogelijk opnieuw vertraging voor het project, dat nu al enkele jaren aansleept, nog voordat dat er ook maar één steen van het winkelcentrum werd gelegd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Mark Thomson (Zebra): "De tools voor de toekomst zijn al voorhanden"

17/11/2017

Volgens Mark Thomson, Director of Retail Industry Solutions bij Zebra, verandert de retail in de nabije toekomst ingrijpender dan in de voorbije vijftig jaar bij elkaar opgeteld.

Qrf Beste Winkelketen van België en Qrf Webshop Awards: spanning stijgt!

16/11/2017

Op donderdag 23 november is het zover: op die avond worden de winnaars van de ‘Qrf Beste Winkelketen van België’ en ‘Qrf Webshop Awards’ bekendgemaakt tijdens de RetailDetail Night. 

Omzet 100 grootste webshops in België stijgt 13,5%

16/11/2017

De omzet van de top 100 webshops in België is van 3,7 miljard euro toegenomen naar 4,2 miljard euro, een stijging met 13,5%. Vooral voedingsmiddelen en huishoudelijke artikelen gaan vlotter over de digitale toonbank.

Supermarkten aan de ketting in regio Turnhout

16/11/2017

Grootwarenhuizen kunnen niet langer uitbreiden of nieuwe filialen openen in de stadsregio Turnhout. De maatregel moet de lokale handel in Turnhout, Vosselaar, Beerse en Oud-Turnhout een duwtje in de rug geven.

Topman Horeca Vlaanderen nieuwe baas Unizo

16/11/2017

Als de raad van bestuur van Unizo op 7 december het licht op groen zet, wordt Danny Van Assche de opvolger van Karel Van Eetvelt als topman bij ondernemersorganisatie. Voor de 45-jarige Van Assche zou dat een terugkeer naar de roots zijn.

Barbie wijst G.I. Joe & Co (voorlopig?) af

16/11/2017

Speelgoedreus Mattel zou het overnamebod door concurrent Hasbro hebben afgewezen, schrijft persbureau Reuters op basis van bronnen dicht bij het dossier. Welke gevolgen dat heeft, is vooralsnog onduidelijk.

Back to top