Mechelen wil Uplace tegenhouden via Raad van State

Mechelen wil Uplace tegenhouden via Raad van State

Het Mechelse stadsbestuur trekt naar de Raad van State om de bouw van het winkelcentrum Uplace Machelen in Brussel tegen te houden. De klacht is opvallend, omdat twee meerderheidspartijen van de Vlaamse regering (CD&V en Open VLD) mee achter de klacht staan.

N-VA steunt klacht niet

Die twee partijen hebben nochtans mee de vergunning mee goedgekeurd, maar de lokale besturen zeggen dat ze enkel rekening houden met hun lokale situatie. Volgens het Mechelse stadsbestuur zal de bouw van Uplace nefaste gevolgen hebben voor de stadscentra van Mechelen, Leuven, Aalst en Vilvoorde. Daarom hebben tien handelaars samen met de stadslijst VLD-Groen-m+ en CD&V een verzoekschrift ingediend bij de Raad van State.

 

Niet iedereen is tevreden met die klacht bij de Raad van State: N-VA noemt het een ‘plat opportunistisch electoraal initiatief’ en zet zich niet mee achter het verzoekschrift om de bouw van Uplace tegen te gaan.

 

Begin dit jaar kwam er nochtans goed nieuws voor het winkelcentrum, toen het ruimtelijk uitvoeringsplan voor Machelen werd goedgekeurd door de Vlaamse regering. Met deze nieuwe klacht bij de Raad van State komt er mogelijk opnieuw vertraging voor het project, dat nu al enkele jaren aansleept, nog voordat dat er ook maar één steen van het winkelcentrum werd gelegd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

"Vijfde van alle aankopen wordt gedaan via digitale spraakassistenten”

17/01/2018

Kopen via spraakassistenten zoals Siri of Amazon Alexa wordt heel groot, meent Capgemini. Al 35% van de consumenten zou aan zogeheten ‘conversational commerce’ doen: kopen of bestellen via zo’n digitale spraakassistent.

Britse supermarktketen Iceland geeft plastic de zak

17/01/2018

De Britse diepvriesketen Iceland schrapt als eerste supermarktketen alle plasticverpakkingen van zijn huismerken. Tegen 2023 moeten alle 1400 huismerkproducten verpakt worden in een duurzamer alternatief voor plastic, zoals karton en papier.

Wibra weet weer wat winst is

17/01/2018

Budgetketen Wibra heeft in 2016 opnieuw winst weten te maken, nadat het de voorbije jaren vooral verliezen had moeten slikken. De omzet blijft wel in dalende lijn en voorlopig lijkt het er niet op dat die trend gaat keren.

GS1 Belgilux kondigt grootste productdatabase ter wereld aan

16/01/2018

(publireportage) GS1 Belgium & Luxembourg lanceert GS1 CLOUD, dé grootste productdatabase ter wereld. Hoe komen uw producten erin terecht en wat kunt u ermee doen? Kom op 8 februari naar ons FORUM 2018 in Brussel voor alle details!

Hema gaat Arabisch en opent winkels in Midden-Oosten

15/01/2018

Voor het eerst in zijn geschiedenis waagt Hema zich buiten Europa: het opent dit jaar drie winkels in Dubai. In de komende vijf jaar wil de Nederlandse keten een fors aantal winkels in het Midden-Oosten openen.

Metro Group tevreden met eerste kwartaal

15/01/2018

De Duitse Metro Group is tevreden met de prestaties in het eerste kwartaal. De omzet steeg na wisselkoersen wel met slechts 0,2%, maar op vergelijkbare basis was er een groei van 0,8%.

Back to top