Mechelen wil Uplace tegenhouden via Raad van State | RetailDetail

Mechelen wil Uplace tegenhouden via Raad van State

Mechelen wil Uplace tegenhouden via Raad van State

Het Mechelse stadsbestuur trekt naar de Raad van State om de bouw van het winkelcentrum Uplace Machelen in Brussel tegen te houden. De klacht is opvallend, omdat twee meerderheidspartijen van de Vlaamse regering (CD&V en Open VLD) mee achter de klacht staan.

N-VA steunt klacht niet

Die twee partijen hebben nochtans mee de vergunning mee goedgekeurd, maar de lokale besturen zeggen dat ze enkel rekening houden met hun lokale situatie. Volgens het Mechelse stadsbestuur zal de bouw van Uplace nefaste gevolgen hebben voor de stadscentra van Mechelen, Leuven, Aalst en Vilvoorde. Daarom hebben tien handelaars samen met de stadslijst VLD-Groen-m+ en CD&V een verzoekschrift ingediend bij de Raad van State.

 

Niet iedereen is tevreden met die klacht bij de Raad van State: N-VA noemt het een ‘plat opportunistisch electoraal initiatief’ en zet zich niet mee achter het verzoekschrift om de bouw van Uplace tegen te gaan.

 

Begin dit jaar kwam er nochtans goed nieuws voor het winkelcentrum, toen het ruimtelijk uitvoeringsplan voor Machelen werd goedgekeurd door de Vlaamse regering. Met deze nieuwe klacht bij de Raad van State komt er mogelijk opnieuw vertraging voor het project, dat nu al enkele jaren aansleept, nog voordat dat er ook maar één steen van het winkelcentrum werd gelegd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alibaba verdubbelt investering in Lazada

19/03/2018

Het Chinese Alibaba gaat opnieuw 2 miljard dollar (1,6 miljard euro) investeren in e-commercebedrijf Lazada, dat actief is in Zuidoost-Azië. Twee jaar geleden investeerde het al een gelijkaardig bedrag in de groep.

Samsonite toont nieuw winkelconcept in Antwerpen

19/03/2018

Antwerpen heeft er een nieuwe winkel bij van koffermerk Samsonite. De Samsonite Store opende vorige week in de Huidevettersstraat en lanceert er ook het nieuwe lifestylemerk Samsonite RED.

Fox & Cie is sterkhouder in een krimpende markt

19/03/2018

Fox & Cie blijft een sterke koers varen ondanks moeilijke tijden op de markt. Het Belgische speelgoedconcern, dat al van bij de start in 2014 fors inzet op uitbreiding, sloot 2017 af met een indrukwekkende groei van 49%.

Consumenten tegen supermarkten: "Voed ons op!"

19/03/2018

Consumenten vragen supermarkten om duurzamere aankopen te stimuleren in de nieuwe campagne ‘ik ben meer dan mijn kassaticket’. Zes ngo’s gaan daarvoor de samenwerking aan op initiatief van blogster Ingrid Renders van Maison Slash.

Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij

19/03/2018

Li Ka-shing, de eigenaar en topman van CK Hutchison (het bedrijf achter ketens als Kruidvat en ICI Paris XL), zet half mei een stap opzij. Dan geeft de 89-jarige de fakkel door aan zijn oudste zoon, Victor Li.

350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen

15/03/2018

De Cel Namaak van de FOD Economie heeft vorig jaar 350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen tijdens een grootscheepse actie. Dat maakte Kris Peeters bekend naar aanleiding van de tiende verjaardag van de bewuste cel.

Back to top