Oprichter fonQ stopt als CEO

Oprichter fonQ stopt als CEO

Joost Wels, huidig CEO en tevens medeoprichter van online warenhuis fonQ, heeft besloten om na twaalf jaar zijn functie als CEO neer te leggen. Michel Schaeffer is tijdelijk zijn vervanger.

 

Volgende fase

“Het bedrijf komt nu in een volgende fase terecht en daar past wat mij betreft nieuw leiderschap bij. Na twaalf mooie en hectische jaren is voor mij het moment gekomen om fonQ los te laten en me na een korte pauze op nieuwe zaken te richten”, aldus Wels. Hij blijft nog tot eind februari werkzaam bij het bedrijf en zal daarna ook nog aandeelhouder blijven bij fonQ.

 

Schaeffer, die tot 2015 veertien jaar aan de slag was als directielid bij bol.com, is sinds 2015 adviseur bij een aantal verschillende bedrijven en zetelt in de raad van commissarissen bij Hans Anders en CBRE Dutch Retail Fund. “Michel was de afgelopen maanden al als adviseur verbonden aan fonQ. Ik ben ervan overtuigd dat hij met zijn ruime e-commerce ervaring het bedrijf in de komende periode naar een nog hoger plan kan tillen”, aldus Ad Scheepbouwer, eigenaar van AJS Holdings.

 

“fonQ heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een belangrijke speler op het gebied van wonen, koken en lifestyle. Ik kijk ernaar uit om deze positie samen met alle 260 medewerkers van fonQ in de komende periode verder uit te bouwen”, besluit Schaeffer.