Tien tips om de digitale retailreuzen te verslaan | RetailDetail

Tien tips om de digitale retailreuzen te verslaan

Tien tips om de digitale retailreuzen te verslaan

“Verkoop wat mensen willen, niet wat je hebt.” Zo luidt het bondige advies van Myrna Moorthamer en Arjan Leest (Retail Rebels) aan retailers die de digitale revolutie willen overleven.

 

Weerwerk bieden

Consumenten kun alles kopen, overal, op elk moment. Digitale reuzen als Amazon en Alibaba hebben het retaillandschap radicaal veranderd. Hoe kan je als lokale retailer weerwerk bieden? Op het komende RetailDetail Congress krijg je van de Retail Rebels in twintig minuten tijd tien praktische tips voor een sterkere positionering. Hier geven we ze al kort mee:
 

1. Maak van je winkels ontmoetingsplaatsen

2. Maak beter gebruik van data en analyse

3. Optimaliseer de 'uitpakervaring'

4. Motiveer en train je winkelmedewerkers

5. Bundel de krachten met andere retailers

6. Begin met ‘always-on’ campagnes

7. Bouw een sterker merk

8. Creëer je ‘eigen merken’

9. Omarm nieuwe technologie

10. Creëer een budget

 

Benieuwd naar de toelichting? Kom dan zeker luisteren naar het voorprogramma ‘The Future of Marketing’ op 26 april. Je krijgt er een uniek hoofprogramma met presentaties van Belgische ceo’s bovenop. Registreer je hier snel voor de laatste tickets!

 

Retail Rebels is een full-service retailcommunicatiebureau, gevestigd in Antwerpen. Het bureau is ontstaan vanuit een samenwerking tussen een Belgische en Nederlandse communicatiegroep. Hierdoor staan er ruim 400 Retail Rebels voor u klaar om u te helpen bij het transformeren en optimaliseren van uw dagelijkse en toekomstige uitdagingen. Meer weten over Retail Rebels? Kijk op www.retailrebels.be

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Een mooiere en energiezuinigere winkel zonder investering

18/07/2018

(publireportage) Wilt u al uw winkelfilialen voorzien van LED-verlichting? Maar ziet u op tegen het gedoe, om van de forse investering nog maar te zwijgen? Maxeda kiest daarom voor Light as a Service voor hun Brico en Praxis winkels en bespaart tot wel 70% aan energie.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.