Topman Horeca Vlaanderen nieuwe baas Unizo

Topman Horeca Vlaanderen nieuwe baas Unizo

Als de raad van bestuur van Unizo op 7 december het licht op groen zet, wordt Danny Van Assche de opvolger van Karel Van Eetvelt als topman bij ondernemersorganisatie. Voor de 45-jarige Van Assche zou dat een terugkeer naar de roots zijn.

“Zeer sterke organisatie”

Antwerpenaar Danny Van Assche stond sinds 2010 aan het hoofd van Horeca Vlaanderen, de belangenvereniging van de Vlaamse hotel-, restaurant- en caféhouders. Nu volgt Van Assche dus Karel Van Eetvelt op, die dit najaar de overstap maakte naar Febelfin, de koepel van Belgische banken.

 

De nieuwe topman kent Unizo: van 2005 tot 2010 was hij aan de slag als adviseur sociale zaken op de studiedienst van Unizo. “Die grote affiniteit met de organisatie en haar leden, en met het sociaal overleg, vormden belangrijke elementen om Danny Van Assche voor te dragen. Dat in combinatie met de succesvolle manier waarop hij Horeca Vlaanderen de afgelopen jaren heeft geleid en verder uitgebouwd”, laat Unizo weten.

 

“Het is bijna onmogelijk om Van Eetvelt op te volgen, want hij heeft een zeer sterke organisatie achtergelaten”, wuift Van Assche bij persagentschap Belga zijn voorganger veel lof toe. “Ik zal dan ook zeer nederig starten, wanneer ik de functie van gedelegeerd bestuurder in het nieuwe jaar opneem.” In zijn hoedanigheid van Unizo-topman zal van Assche ook zetelen in de Groep van Tien, het hoogste sociaaloverlegorgaan tussen werkgevers en vakbonden in ons land.