Topman Horeca Vlaanderen nieuwe baas Unizo

Topman Horeca Vlaanderen nieuwe baas Unizo

Topman Horeca Vlaanderen nieuwe baas Unizo

Als de raad van bestuur van Unizo op 7 december het licht op groen zet, wordt Danny Van Assche de opvolger van Karel Van Eetvelt als topman bij ondernemersorganisatie. Voor de 45-jarige Van Assche zou dat een terugkeer naar de roots zijn.

“Zeer sterke organisatie”

Antwerpenaar Danny Van Assche stond sinds 2010 aan het hoofd van Horeca Vlaanderen, de belangenvereniging van de Vlaamse hotel-, restaurant- en caféhouders. Nu volgt Van Assche dus Karel Van Eetvelt op, die dit najaar de overstap maakte naar Febelfin, de koepel van Belgische banken.

 

De nieuwe topman kent Unizo: van 2005 tot 2010 was hij aan de slag als adviseur sociale zaken op de studiedienst van Unizo. “Die grote affiniteit met de organisatie en haar leden, en met het sociaal overleg, vormden belangrijke elementen om Danny Van Assche voor te dragen. Dat in combinatie met de succesvolle manier waarop hij Horeca Vlaanderen de afgelopen jaren heeft geleid en verder uitgebouwd”, laat Unizo weten.

 

“Het is bijna onmogelijk om Van Eetvelt op te volgen, want hij heeft een zeer sterke organisatie achtergelaten”, wuift Van Assche bij persagentschap Belga zijn voorganger veel lof toe. “Ik zal dan ook zeer nederig starten, wanneer ik de functie van gedelegeerd bestuurder in het nieuwe jaar opneem.” In zijn hoedanigheid van Unizo-topman zal van Assche ook zetelen in de Groep van Tien, het hoogste sociaaloverlegorgaan tussen werkgevers en vakbonden in ons land.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij

19/03/2018

Li Ka-shing, de eigenaar en topman van CK Hutchison, het bedrijf achter ketens als Kruidvat en ICI Paris XL, zet half mei een stap opzij. Dan geeft de 89-jarige de fakkel door aan zijn oudste zoon, Victor Li.

350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen

15/03/2018

De Cel Namaak van de FOD Economie heeft vorig jaar 350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen tijdens een grootscheepse actie. Dat maakte Kris Peeters bekend naar aanleiding van de tiende verjaardag van de bewuste cel.

Ombudsman voor de Handel lost 85% van de klachten op

15/03/2018

Half mei vorig jaar ging de Ombudsman voor de Handel officieel van start in ons land. Tot en met 31 december kreeg de dienst 541 klachten binnen. Voor 231 daarvan was de Ombudsman bevoegd en in 85% van die klachten kwam er een oplossing uit de bus.

Boeken dicht voor Toys ‘R’ Us

15/03/2018

Het finale einde is nu wel heel dichtbij voor de gewezen speelgoedgrootheid Toys “R” Us. Nadat eerder al de doodsklokken luidden over de 100 Britse winkels, gaan nu ook de meer dan 700 Amerikaanse winkels hun deuren sluiten.

Unilever kiest voor Rotterdam

15/03/2018

Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu officieel bevestigd: Unilever vestigt zijn hoofdkantoor in Rotterdam. De raad van bestuur van de voedings- en wasmiddelenreus heeft na bijna een jaar de knoop doorgehakt.

Mechelse Bruul is "mooiste publieke ruimte"

14/03/2018

Mechelen mag zich een jaar lang de thuishaven noemen van de mooiste publieke ruimte in Vlaanderen. De Bruul kreeg twee jaar geleden een volledige make-over die sterk gewaardeerd wordt door inwoners én de Voetgangersbeweging, die de prijs uitreikte.

Back to top