Torfs en drie andere retailers zijn Great Place to Work | RetailDetail

Torfs en drie andere retailers zijn "Great Place to Work"

Torfs en drie andere retailers zijn "Great Place to Work"
Foto: 8th.creator / Shutterstock.com

Tussen de 35 bedrijven die zich dit jaar de beste werkplekken van België mogen noemen, zitten verschillende grote retailers. Torfs blijft de lijst onomstootbaar aanvoeren, terwijl Bel&Bo voor het eerst de lijst afsluit. 

 

Beste werkplekken van België ook in retail

Het Great Place to Work-instituut kijkt naar bedrijven doorheen twee lenzen: de enquête Trust Index (werknemersbevraging) onderzoekt hoe medewerkers vertrouwen, trots en collegialiteit ervaren in hun bedrijf, terwijl de vragenlijst Culture Audit (HR-bevraging) ook het werkgeversbeleid evalueert. Wel primeert de evaluatie door de werknemers: twee derde van de eindscore wordt bepaald door de resultaten van de eigen medewerkers.

 

Als retailers vinden we in de top tien van grote bedrijven de volgende ketens terug:

  • Torfs (1e plaats)
  • McDonald’s Belgium (3e plaats)
  • Media Markt (9e plaats)
  • Bel&Bo (10e plaats)

 

In de lijst van de organisaties met minder dan 500 werknemers prijkt FMCG-producent Mars Belgium op de zevende plaats in de rangschikking. Speciale vermeldingen gaan dit jaar nog uit naar groothandel Manutan en online retailer Vente-Exclusive.com, die zich Great Place To Work Certified mogen noemen in 2018. Dit certificaat wordt uitgereikt aan organisaties die een bepaald minimumniveau bereiken voor beide enquêtes.

 

Zo’n 25.000 werknemers brachten hun stem uit in het onderzoek, dat jaarlijks wordt uitgevoerd door het Great Place to Work Institute Belgium in samenwerking met Vlerick Business School. De organisaties krijgen een erkenning voor hun goed werkgeverschap en mensgerichte organisatiecultuur, gerangschikt in een top tien voor bedrijven met meer dan 500 werknemers en een voor kleinere bedrijven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us

20/03/2018

Amazon zou interesse tonen in verschillende winkels van het failliete Toys ‘R’ Us. Sommige locaties en panden van de Amerikaanse speelgoedketen zou Amazon willen gebruiken voor eigen retailconcepten.

Het einde van de retailmedewerker

20/03/2018

Voor het eerst kunnen we met zekerheid stellen dat de toekomst van werk echt bepaald wordt door futuristische evenementen. Mensen zullen net zo veelzijdig moeten worden als AI-technologieën en blockchain-applicaties. Ben je klaar?

Alibaba verdubbelt investering in Lazada

19/03/2018

Het Chinese Alibaba gaat opnieuw 2 miljard dollar (1,6 miljard euro) investeren in e-commercebedrijf Lazada, dat actief is in Zuidoost-Azië. Twee jaar geleden investeerde het al een gelijkaardig bedrag in de groep.

Samsonite toont nieuw winkelconcept in Antwerpen

19/03/2018

Antwerpen heeft er een nieuwe winkel bij van koffermerk Samsonite. De Samsonite Store opende vorige week in de Huidevettersstraat en lanceert er ook het nieuwe lifestylemerk Samsonite RED.

Fox & Cie is sterkhouder in een krimpende markt

19/03/2018

Fox & Cie blijft een sterke koers varen ondanks moeilijke tijden op de markt. Het Belgische speelgoedconcern, dat al van bij de start in 2014 fors inzet op uitbreiding, sloot 2017 af met een indrukwekkende groei van 49%.

Consumenten tegen supermarkten: "Voed ons op!"

19/03/2018

Consumenten vragen supermarkten om duurzamere aankopen te stimuleren in de nieuwe campagne ‘ik ben meer dan mijn kassaticket’. Zes ngo’s gaan daarvoor de samenwerking aan op initiatief van blogster Ingrid Renders van Maison Slash.

Back to top