Torfs en drie andere retailers zijn "Great Place to Work"

Torfs en drie andere retailers zijn "Great Place to Work"
Foto: 8th.creator / Shutterstock.com

Tussen de 35 bedrijven die zich dit jaar de beste werkplekken van België mogen noemen, zitten verschillende grote retailers. Torfs blijft de lijst onomstootbaar aanvoeren, terwijl Bel&Bo voor het eerst de lijst afsluit. 

 

Beste werkplekken van België ook in retail

Het Great Place to Work-instituut kijkt naar bedrijven doorheen twee lenzen: de enquête Trust Index (werknemersbevraging) onderzoekt hoe medewerkers vertrouwen, trots en collegialiteit ervaren in hun bedrijf, terwijl de vragenlijst Culture Audit (HR-bevraging) ook het werkgeversbeleid evalueert. Wel primeert de evaluatie door de werknemers: twee derde van de eindscore wordt bepaald door de resultaten van de eigen medewerkers.

 

Als retailers vinden we in de top tien van grote bedrijven de volgende ketens terug:

  • Torfs (1e plaats)
  • McDonald’s Belgium (3e plaats)
  • Media Markt (9e plaats)
  • Bel&Bo (10e plaats)

 

In de lijst van de organisaties met minder dan 500 werknemers prijkt FMCG-producent Mars Belgium op de zevende plaats in de rangschikking. Speciale vermeldingen gaan dit jaar nog uit naar groothandel Manutan en online retailer Vente-Exclusive.com, die zich Great Place To Work Certified mogen noemen in 2018. Dit certificaat wordt uitgereikt aan organisaties die een bepaald minimumniveau bereiken voor beide enquêtes.

 

Zo’n 25.000 werknemers brachten hun stem uit in het onderzoek, dat jaarlijks wordt uitgevoerd door het Great Place to Work Institute Belgium in samenwerking met Vlerick Business School. De organisaties krijgen een erkenning voor hun goed werkgeverschap en mensgerichte organisatiecultuur, gerangschikt in een top tien voor bedrijven met meer dan 500 werknemers en een voor kleinere bedrijven.