Tweedehandsformule van Colruyt opent in Brugge

Colruyt Group opent een derde tweedehandswinkel voor baby- en kinderspullen in Brugge. Gezien het online succes van Newstory, zoals het tweedehandsplatform van de Colruyt-groep heet, opent het nu ook fysieke trefpunten.

 

Trefpunt boven Dreamland

Op Newstory kunnen mensen baby- en kinderspullen kopen en verkopen. Sinds de lancering van het concept in april 2018 hebben zo al meer dan 5.000 spulletjes een tweede leven gekregen. “Ons model heeft succes en daarom willen we het aantal trefpunten verder uitbreiden”, zegt verantwoordelijke Laurens De Wolf.

 

Er zijn vandaag al fysieke trefpunten in Lochristi, Wilrijk en nu ook in het Brugse B-park, waar mensen boven de winkel van Dreamland gebruikte kinderartikelen kunnen binnenbrengen. Na kwaliteitscontrole biedt Newstory het artikel twee maanden te koop aan en maakt afspraken met geïnteresseerde kopers. De verkoper krijgt 75% van de prijs in de vorm van een Colruyt Group-aankoopcheque.

 

Plannen voor verdere uitbreiding

“We brengen kopers en verkopers samen en maken het hele proces voor beide partijen een stuk gemakkelijker”, aldus De Wolf. Zowat 70% van de binnengebrachte artikelen gaan tot nu toe binnen de twee maanden de deur uit. Gemiddeld biedt het platform zowat 650 items te koop aan.

 

Colruyt Group wil het aantal fysieke trefpunten verder uitbreiden op “relevante plaatsen waar veel potentiële gebruikers wonen”, klinkt het. Ook andere mogelijke locaties, waaronder in de rand van Brussel, worden onderzocht.