Unizo Antwerpen wil elke zondag koopzondag | RetailDetail

Unizo Antwerpen wil elke zondag koopzondag

Unizo Antwerpen wil elke zondag koopzondag
Shutterstock

Volgens Unizo Antwerpen is een deel van de lokale handelaars zelf vragende partij om in de toekomst elke zondag de deuren te openen. Momenteel openen de winkels in Antwerpen een keer per maand op zondag.

 

Nog enkele problemen

Zondag 1 april was het in Antwerpen een drukke dag. Niet enkel vond er de start van de Ronde van Vlaanderen plaats, maar het was, ondanks de feestdag, ook een koopzondag in de binnenstad. De discussie om de deuren te sluiten op Pasen is wel gevoerd, maar om duidelijk te kunnen communiceren naar de klant, werd toch besloten om gewoon de deuren te openen.

 

De koopzondagen vallen in de smaak bij de consument en volgens Unizo Antwerpen zijn er al handelaars die het zien zitten om elke zondag te openen. “We zitten daar nog met een aantal problemen natuurlijk. Zo moet er meer personeel ingezet worden en doen vakbonden bij bepaalde grote ketens nog vervelend over extra zondagen open”, zegt Nico Volckeryck, voorzitter van Unizo Antwerpen aan ATV. “Toch is dat een discussie die we willen voeren.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Mayonaisemerk Hellmann’s opent eigen deli in Antwerpen

23/04/2018

Op de Antwerpse Grote Markt heeft Unilever voor haar sauzenmerk Hellmann’s een deli in New Yorkse stijl geopend. De broodjes- en burgerbar “Richard’s by Hellmann’s” is wel slechts een pop-up, die zes weken open blijft.

Antwerpen krijgt Belgische primeur Søstrene Grene

20/04/2018

In de Antwerpse Stadsfeestzaal opent op 18 mei de eerste Belgische winkel van Søstrene Grene de deuren. De Deense keten biedt allerhande hebbedingetjes en woonaccessoires aan.

Colruyt Group zet nieuwe stap op de tweedehandsmarkt

20/04/2018

Colruyt wil met internetplatform NewStory de tweedehandsmarkt voor babyspullen verder veroveren. Het nieuwe platform bouwt verder op het twee jaar oude Dreambaby Tweedehands, een webshop met twee inzamel- en afhaalpunten voor tweedehands babyspullen. 

Thierry Moubax (bpost): "Wie de boot niet wil missen, moet snel schakelen."

20/04/2018

Nog een grote naam voor het RetailDetail Congress van 26 april: bpost-marketingtopman Thierry Moubax zal er zijn visie geven over hoe marketing en handel in het algemeen ingrijpend zullen veranderen door de 'boom' in e-commerce.

The Future Of Shopping is Managementboek van het Jaar

20/04/2018

Met grote trots mag RetailDetail aankondigen dat de titel Managementboek van het jaar 2018 gaat naar het boek The Future Of Shopping: Waar iedereen retailer is van Pauline Neerman en Jorg Snoeck.

Amazon telt al 100 miljoen Prime-abonnees

19/04/2018

E-commercegigant Amazon heeft de kaap van de honderd miljoen Prime-abonnees overschreden. En dat is maar een van de vele mijlpalen waarover CEO Jeff Bezos het heeft in zijn jaarlijkse brief aan de aandeelhouders.