Unizo Antwerpen wil elke zondag koopzondag | RetailDetail

Unizo Antwerpen wil elke zondag koopzondag

Unizo Antwerpen wil elke zondag koopzondag
Shutterstock

Volgens Unizo Antwerpen is een deel van de lokale handelaars zelf vragende partij om in de toekomst elke zondag de deuren te openen. Momenteel openen de winkels in Antwerpen een keer per maand op zondag.

 

Nog enkele problemen

Zondag 1 april was het in Antwerpen een drukke dag. Niet enkel vond er de start van de Ronde van Vlaanderen plaats, maar het was, ondanks de feestdag, ook een koopzondag in de binnenstad. De discussie om de deuren te sluiten op Pasen is wel gevoerd, maar om duidelijk te kunnen communiceren naar de klant, werd toch besloten om gewoon de deuren te openen.

 

De koopzondagen vallen in de smaak bij de consument en volgens Unizo Antwerpen zijn er al handelaars die het zien zitten om elke zondag te openen. “We zitten daar nog met een aantal problemen natuurlijk. Zo moet er meer personeel ingezet worden en doen vakbonden bij bepaalde grote ketens nog vervelend over extra zondagen open”, zegt Nico Volckeryck, voorzitter van Unizo Antwerpen aan ATV. “Toch is dat een discussie die we willen voeren.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

Fox & Cie opent 17e speelgoedwinkel in Doornik

21/06/2018

De Waalse speelgoedketen Fox & Cie heeft haar zeventiende vestiging geopend in het Doornikse winkelcentrum Les Bastions. "Welke crisis in de speelgoedmarkt?", vraagt de keten zich af.

Tom&Co heeft 100 Franse locaties op het oog

21/06/2018

De Belgische dierenspeciaalzaak Tom&Co zet zijn opmars verder op de Franse markt. Zopas opende de 25ste winkel in Nantes, volgens een nieuw concept. Dit jaar zullen er nog zeven vestigingen volgen bij onze zuiderburen.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Speelgoedketen La Grande Récré geeft België op

20/06/2018

De Franse retailer La Grande Récré ondervindt zware financiële problemen en wil zich concentreren op de thuismarkt. De Belgische tak legt volgende maandag de boeken neer: 16 winkels sluiten, 95 jobs gaan verloren.

Naar efficiënte en gelukkige retailmedewerkers

19/06/2018

In België worden de kosten van arbeidsongeschiktheid door burn-out geschat op 7,96 miljard euro. Retailers ontsnappen er niet aan. Ondernemers Fabian Jeanmart en Hendrik Deroo van Clarity Upgrades zien heil in nieuwe managementmodellen.