Webshop Intertoys wordt open platform | RetailDetail

Webshop Intertoys wordt open platform

Webshop Intertoys wordt open platform

Speelgoedketen Intertoys gaat zijn webshop openzetten voor externe aanbieders van speelgoed. Het assortiment wordt zo in één klap uitgebreid met maar liefst 25.000 producten, dankzij vijftien nieuwe aanbieders.

Nextail Connect

Het platform waarop Intertoys zal werken, is Nextail Connect, dat deel uitmaakt van de Blokker Holding. “Nextail Connect is inmiddels een beproefd platform voor retailers waarmee retailers hun klanten sneller en makkelijker een nog vollediger aanbod kunnen aanbieden. In navolging op winkelformule Blokker is Intertoys nu de tweede dochteronderneming van Blokker Holding die haar webshop openstelt voor externe aanbieders”, aldus algemeen directeur Antoine Brouwer van Nextail.

 

Wanneer een klant iets bestelt op de webshop, betaalt hij eerst aan Intertoys. Die geeft de bestelling vervolgens door aan de externe verkoper, die de rest van de bestelling afhandelt. De aankopen worden achteraf door Intertoys verrekend met de externe verkoper. Bij de vijftien nieuwe aanbieders zijn andere webwinkels, groothandels en fabrikanten. Hun aanbod sluit aan bij het bestaande assortiment van Intertoys.

 

“Voor Intertoys, als dé specialist op het gebied van spelen en speelgoed, is de online marktplaats een logische stap. Door de online marktplaats zijn we nog beter in staat in te spelen op de wensen van onze klanten invulling te geven aan de omnichannel strategie van Intertoys. De volgende stap is het koppelen van de online marktplaats aan de online bestelpunten waar al onze speelgoedwinkels van zijn voorzien”, zegt algemeen directeur Steven van Nieuwenhuijzen daarover.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen

15/03/2018

De Cel Namaak van de FOD Economie heeft vorig jaar 350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen tijdens een grootscheepse actie. Dat maakte Kris Peeters bekend naar aanleiding van de tiende verjaardag van de bewuste cel.

Ombudsman voor de Handel lost 85% van de klachten op

15/03/2018

Half mei vorig jaar ging de Ombudsman voor de Handel officieel van start in ons land. Tot en met 31 december kreeg de dienst 541 klachten binnen. Voor 231 daarvan was de Ombudsman bevoegd en in 85% van die klachten kwam er een oplossing uit de bus.

Boeken dicht voor Toys ‘R’ Us

15/03/2018

Het finale einde is nu wel heel dichtbij voor de gewezen speelgoedgrootheid Toys “R” Us. Nadat eerder al de doodsklokken luidden over de 100 Britse winkels, gaan nu ook de meer dan 700 Amerikaanse winkels hun deuren sluiten.

Colruyt ziet toekomst in thuislevering

15/03/2018

Colruyt verkoopt al bijna twintig jaar online, maar het heeft daarbij nooit aan huis geleverd. In een interview laat Frans Colruyt echter weten dat thuislevering binnenkort mogelijk toch gelanceerd wordt bij Colruyt.

Unilever kiest voor Rotterdam

15/03/2018

Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu officieel bevestigd: Unilever vestigt zijn hoofdkantoor in Rotterdam. De raad van bestuur van de voedings- en wasmiddelenreus heeft na bijna een jaar de knoop doorgehakt.

Back to top