Webshop Intertoys wordt open platform | RetailDetail

Webshop Intertoys wordt open platform

Webshop Intertoys wordt open platform

Speelgoedketen Intertoys gaat zijn webshop openzetten voor externe aanbieders van speelgoed. Het assortiment wordt zo in één klap uitgebreid met maar liefst 25.000 producten, dankzij vijftien nieuwe aanbieders.

Nextail Connect

Het platform waarop Intertoys zal werken, is Nextail Connect, dat deel uitmaakt van de Blokker Holding. “Nextail Connect is inmiddels een beproefd platform voor retailers waarmee retailers hun klanten sneller en makkelijker een nog vollediger aanbod kunnen aanbieden. In navolging op winkelformule Blokker is Intertoys nu de tweede dochteronderneming van Blokker Holding die haar webshop openstelt voor externe aanbieders”, aldus algemeen directeur Antoine Brouwer van Nextail.

 

Wanneer een klant iets bestelt op de webshop, betaalt hij eerst aan Intertoys. Die geeft de bestelling vervolgens door aan de externe verkoper, die de rest van de bestelling afhandelt. De aankopen worden achteraf door Intertoys verrekend met de externe verkoper. Bij de vijftien nieuwe aanbieders zijn andere webwinkels, groothandels en fabrikanten. Hun aanbod sluit aan bij het bestaande assortiment van Intertoys.

 

“Voor Intertoys, als dé specialist op het gebied van spelen en speelgoed, is de online marktplaats een logische stap. Door de online marktplaats zijn we nog beter in staat in te spelen op de wensen van onze klanten invulling te geven aan de omnichannel strategie van Intertoys. De volgende stap is het koppelen van de online marktplaats aan de online bestelpunten waar al onze speelgoedwinkels van zijn voorzien”, zegt algemeen directeur Steven van Nieuwenhuijzen daarover.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ex-Delhaizebaas Denis Knoops hoofdaandeelhouder 1PopUpStore

24/05/2018

Er is nog leven na Delhaize. Denis Knoops, die vorig jaar als CEO de baan moest ruimen bij Delhaize België, is hoofdaandeelhouder geworden van 1PopUpStore, het bedrijf achter Chronostock, de specialist in het openen van tijdelijke winkels.

Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

Decathlon opent dertigste winkel in Nijvel

23/05/2018

Decathlon opent zijn dertigste Belgische vestiging in het winkelcentrum Shopping Nivelles in Nijvel. In september opent de winkel de deuren, maar in afwachting daarvan is er een tijdelijke digitale Connect-shop voor online bestellingen.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

22/05/2018

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.