Zes Limburgse gemeenten willen handelskern versterken | RetailDetail

Zes Limburgse gemeenten willen handelskern versterken

Zes Limburgse gemeenten willen handelskern versterken
Shutterstock

De Limburgse gemeenten Beringen, Bilzen, Leopoldsburg, Lommel, Maaseik en Tongeren lanceren een nieuw plan dat de handelskern in die gemeenten moet versterken Lokale handelaars zullen zelf kunnen meedenken rond de nieuwe strategie.

“Unieke branding”

Omdat de verschillende Limburgse gemeenten zien dat hun handelskernen het steeds moeilijker krijgen en vorige initiatieven er niet in slagen om ze uit het slop te halen, hebben Unizo en de Provincie Limburg de handen in elkaar geslagen om de handelskernen nieuw leven in te blazen. In het nieuwe plan gaan handelaars samen met het lokale bestuur, retailspecialisten en burgers op zoek naar wat hun omgeving uniek maakt. Die ideeën worden dan samengebracht in een actieplan, waarbij beleving in de handelskern een belangrijk aspect wordt. De provincie maakt daarvoor per project 150.000 euro aan subsidies vrij.

 

“Vandaag gaan Beringen, Bilzen, Leopoldsburg, Lommel, Maaseik en Tongeren met deze methodiek aan de slag”, zegt gedeputeerde van Economie Erik Gerits aan Made in Limburg. “In 2019 is het de beurt aan vier andere gemeenten. Het doel is te komen tot een unieke ‘branding’ van iedere handelskern, die niet leidt tot concurrentie, maar tot sterke, complementaire relaties.”

 

“We zijn ervan overtuigd dat het bepalen van het unieke DNA per gemeente een andere en duurzame oplossing is voor bedrijvige kernen en de invulling van het lokale handelsapparaat”, voegt Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van Unizo Limburg, daar aan toe. “Een complex probleem moet je immers samen aanpakken.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen

15/03/2018

De Cel Namaak van de FOD Economie heeft vorig jaar 350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen tijdens een grootscheepse actie. Dat maakte Kris Peeters bekend naar aanleiding van de tiende verjaardag van de bewuste cel.

Ombudsman voor de Handel lost 85% van de klachten op

15/03/2018

Half mei vorig jaar ging de Ombudsman voor de Handel officieel van start in ons land. Tot en met 31 december kreeg de dienst 541 klachten binnen. Voor 231 daarvan was de Ombudsman bevoegd en in 85% van die klachten kwam er een oplossing uit de bus.

Boeken dicht voor Toys ‘R’ Us

15/03/2018

Het finale einde is nu wel heel dichtbij voor de gewezen speelgoedgrootheid Toys “R” Us. Nadat eerder al de doodsklokken luidden over de 100 Britse winkels, gaan nu ook de meer dan 700 Amerikaanse winkels hun deuren sluiten.

Unilever kiest voor Rotterdam

15/03/2018

Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu officieel bevestigd: Unilever vestigt zijn hoofdkantoor in Rotterdam. De raad van bestuur van de voedings- en wasmiddelenreus heeft na bijna een jaar de knoop doorgehakt.

Mechelse Bruul is "mooiste publieke ruimte"

14/03/2018

Mechelen mag zich een jaar lang de thuishaven noemen van de mooiste publieke ruimte in Vlaanderen. De Bruul kreeg twee jaar geleden een volledige make-over die sterk gewaardeerd wordt door inwoners én de Voetgangersbeweging, die de prijs uitreikte.

Torfs en drie andere retailers zijn "Great Place to Work"

14/03/2018

Tussen de 35 bedrijven die zich dit jaar de beste werkplekken van België mogen noemen, zitten verschillende grote retailers. Torfs blijft de lijst onomstootbaar aanvoeren, terwijl Bel&Bo voor het eerst de lijst afsluit. 

Back to top