Zo pakt Fun het artikelbeheer van de webshop aan | RetailDetail

Zo pakt Fun het artikelbeheer van de webshop aan

Zo pakt Fun het artikelbeheer van de webshop aan

Voor speelgoed- en feestwinkel Fun wordt e-commerce almaar belangrijker. De grootste uitdaging: de productspecificaties van het sterk groeiende en wisselende assortiment onderhouden. De oplossing: doorgedreven automatisering.


45.000 artikels online

“Al zeven jaar op rij boeken we stevige groei. De webshop is intussen veruit onze grootste winkel”, vertelt e-commerce manager Gauthier Vervaeke van Fun. “En ook het aanbod neemt toe, want hoe groter het assortiment dat je in de webshop plaatst, hoe meer je verkoopt. Online bieden we nu ongeveer 45.000 artikels aan.”
 

Dat zijn er minder dan de zowat 75.000 referenties die in de winkels verkrijgbaar zijn, maar het is toch een respectabele hoeveelheid. Daarnaast is een deel van het assortiment ook beschikbaar op marktplaatsen als bol.com of Amazon. De specificaties van al die producten online krijgen, is een stevige klus. Zeker als je weet dat het assortiment voortdurend wisselt, aangezien Fun een seizoenswinkel is. Er is dus een constante instroom aan nieuwe artikelen. “Dat is inherent aan onze business. Je hebt altijd wel een nieuwe rage, een nieuwe film, nieuwe licenties…”
 

Het opmerkelijke is, dat Fun erin slaagt de webshop te managen met een klein team van vijf mensen. De marges zijn klein, het komt er dus op aan om zo efficiënt mogelijk te werken. Dat is enkel doenbaar dankzij doorgedreven automatisering. “We laten zoveel mogelijk het werk uitvoeren door machines. Met een slimme tool als Icecat voor productinformatiemanagement bijvoorbeeld, kunnen we sneller de juiste informatie op de website plaatsen op een gestandaardiseerde manier. Meer doen voor hetzelfde geld, dat is een leuke uitdaging.”
 

Tijdens het voorprogramma The Future of Technology (hosted by Sentia) op het RetailDetail Congress onthult Gauthier Vervaeke hoe Fun erin slaagt om de webshop efficiënt te managen met een klein team dat sterk inzet op automatisering. Wil je erbij zijn? Schrijf je dan hier nog snel in, het zijn immers de laatste tickets!

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Omzetten – maar ook prijzen – stijgen weer voor fysieke winkels

25/05/2018

Er ligt weer groei in het verschiet voor de winkels: GfK voorspelt dat de fysieke winkels in Europa 2,1 procent meer omzet zullen draaien in 2018. Het afgelopen jaar groeide hun omzet al met 1,8 procent.

Ex-Delhaizebaas Denis Knoops hoofdaandeelhouder 1PopUpStore

24/05/2018

Er is nog leven na Delhaize. Denis Knoops, die vorig jaar als CEO de baan moest ruimen bij Delhaize België, is hoofdaandeelhouder geworden van 1PopUpStore, het bedrijf achter Chronostock, de specialist in het openen van tijdelijke winkels.

Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

Decathlon opent dertigste winkel in Nijvel

23/05/2018

Decathlon opent zijn dertigste Belgische vestiging in het winkelcentrum Shopping Nivelles in Nijvel. In september opent de winkel de deuren, maar in afwachting daarvan is er een tijdelijke digitale Connect-shop voor online bestellingen.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

22/05/2018

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.