110 miljoen euro vers kapitaal voor HelloFresh | RetailDetail

110 miljoen euro vers kapitaal voor HelloFresh

110 miljoen euro vers kapitaal voor HelloFresh

Rocket Internet en Insight Venture Partners, twee van de vier huidige investeerders van HelloFresh, pompen nog eens 110 miljoen euro in de ambitieuze Nederlandse maaltijdbezorgdienst.

Sterke groeispurt

HelloFresh wil marktleider worden op het gebied van online boodschappen en is sinds begin dit jaar ook actief in België. "De laatste maanden is ons bedrijf enorm gegroeid, wat betekent dat er steeds meer mensen zijn die thuis van het gemak van de HelloFresh Box genieten en onze lekkere en gezonde maaltijden eten", zegt Maartje Frederiks, die in november 2011 HelloFresh oprichtte.

 

HelloFresh levert wekelijks maaltijdboxen, met daarin recepten en verse ingrediënten in de juiste hoeveelheden, bij haar klanten aan de deur. Klanten kiezen zelf het aantal personen en maaltijden dat ze willen ontvangen. "We blijven steeds zoeken naar nieuwe manieren om gezonder eten gemakkelijker en leuker te maken. Deze uitdaging motiveert en inspireert ons om het bedrijf naar een volgend niveau te brengen."

 

"Klantenervaring verbeteren"

Met die nieuwe investering van 110 miljoen euro wil HelloFresh naar eigen zeggen "de klantervaring verder verbeteren, door onder andere in te zetten op het verhogen van de flexibiliteit voor klanten en op het verbeteren van het product en de service."

 

HelloFresh is intussen actief in zeven landen. De twee aandeelhouders die intekenden op de huidige kapitaalronde hebben ook Phenomen Ventures en Vorwerk Direct Selling Ventures een aandeel in HelloFresh.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".