9.000 jobs verdwijnen bij Britse Tesco

9.000 jobs verdwijnen bij Britse Tesco

Bij de Britse supermarktketen Tesco worden tot 9.000 banen geschrapt. Bij de grotere winkels zal er ook een laag management verdwijnen. Zo wil de keten opnieuw aanknopen met positieve resultaten.

Geen nieuwe winkels

Vorige maand werd het al bekend dat 43 winkels de deuren zouden sluiten, wat 2.000 tot 3.000 banen zal kosten. Daarnaast zal het hoofdkwartier in Cheshunt sluiten en zal er geherstructureerd worden op de kantoren in Welwyn Garden City. Daardoor zullen er nog eens 3.000 mensen een job verliezen.

 

Tot slot gaat Tesco ook de team leaders in grote winkels schrappen, waardoor nog eens 3.000 mensen moeten vrezen voor een ontslag. Tesco had ook plannen voor 49 nieuwe winkels, maar die worden voorlopig in de ijskast gezet.

 

Concurrentie

Met deze aanpassingen hoopt Dave Lewis, de nieuwe CEO van Tesco, om tot 250 miljoen pond (340 miljoen euro) aan kosten weg te snijden. Zo hoopt hij het vertrouwen van de investeerders terug te winnen, na terugvallende verkoop en na een schandaal waarbij het bedrijf zijn winsten artificieel had opgesmukt.

 

De grote supermarktketens in het Verenigd Koninkrijk hebben het de laatste tijd allemaal moeilijk, onder andere met de opkomende concurrentie van discounters Lidl en Aldi.

Tags: