9.000 jobs verdwijnen bij Britse Tesco | RetailDetail

9.000 jobs verdwijnen bij Britse Tesco

9.000 jobs verdwijnen bij Britse Tesco

Bij de Britse supermarktketen Tesco worden tot 9.000 banen geschrapt. Bij de grotere winkels zal er ook een laag management verdwijnen. Zo wil de keten opnieuw aanknopen met positieve resultaten.

Geen nieuwe winkels

Vorige maand werd het al bekend dat 43 winkels de deuren zouden sluiten, wat 2.000 tot 3.000 banen zal kosten. Daarnaast zal het hoofdkwartier in Cheshunt sluiten en zal er geherstructureerd worden op de kantoren in Welwyn Garden City. Daardoor zullen er nog eens 3.000 mensen een job verliezen.

 

Tot slot gaat Tesco ook de team leaders in grote winkels schrappen, waardoor nog eens 3.000 mensen moeten vrezen voor een ontslag. Tesco had ook plannen voor 49 nieuwe winkels, maar die worden voorlopig in de ijskast gezet.

 

Concurrentie

Met deze aanpassingen hoopt Dave Lewis, de nieuwe CEO van Tesco, om tot 250 miljoen pond (340 miljoen euro) aan kosten weg te snijden. Zo hoopt hij het vertrouwen van de investeerders terug te winnen, na terugvallende verkoop en na een schandaal waarbij het bedrijf zijn winsten artificieel had opgesmukt.

 

De grote supermarktketens in het Verenigd Koninkrijk hebben het de laatste tijd allemaal moeilijk, onder andere met de opkomende concurrentie van discounters Lidl en Aldi.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Panos vervangt klantenkaart door app

21/06/2018

Na bijna een kwarteeuw heeft broodjesketen Panos zijn klantenprogramma gedigitaliseerd: exit plastic kaart, welkom app. “Op korte termijn mikken we erop om via het kanaal 150.000 klanten te bereiken en te leren kennen”, klinkt het.

Kellogg’s aangeklaagd wegens misleidende verpakking

21/06/2018

Test-Aankoop heeft bij de FOD Economie een klacht ingediend tegen Kellogg’s, omdat volgens de consumentenorganisatie de informatie op de verpakking van de Special K-graanreep met rode vruchten misleidend is.

Dure voeding duwt consument over de grens

20/06/2018

Terwijl de export van Belgische voedingsproducten boomt, daalt de consumptie op de binnenlandse markt omdat de prijzen stijgen. Een onrustwekkende trend, zegt de industrie: het beleid moet ingrijpen.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Albert Frère lust wel een Vanreusel frikandel

20/06/2018

Ergon, een investeringsfonds van de holding GBL, neemt een participatie in Beltaste, het bedrijf achter frikandellenfabrikant Vanreusel. Dat was al een tijd op zoek naar een financiële partner.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.