9.000 jobs verdwijnen bij Britse Tesco | RetailDetail

9.000 jobs verdwijnen bij Britse Tesco

9.000 jobs verdwijnen bij Britse Tesco

Bij de Britse supermarktketen Tesco worden tot 9.000 banen geschrapt. Bij de grotere winkels zal er ook een laag management verdwijnen. Zo wil de keten opnieuw aanknopen met positieve resultaten.

Geen nieuwe winkels

Vorige maand werd het al bekend dat 43 winkels de deuren zouden sluiten, wat 2.000 tot 3.000 banen zal kosten. Daarnaast zal het hoofdkwartier in Cheshunt sluiten en zal er geherstructureerd worden op de kantoren in Welwyn Garden City. Daardoor zullen er nog eens 3.000 mensen een job verliezen.

 

Tot slot gaat Tesco ook de team leaders in grote winkels schrappen, waardoor nog eens 3.000 mensen moeten vrezen voor een ontslag. Tesco had ook plannen voor 49 nieuwe winkels, maar die worden voorlopig in de ijskast gezet.

 

Concurrentie

Met deze aanpassingen hoopt Dave Lewis, de nieuwe CEO van Tesco, om tot 250 miljoen pond (340 miljoen euro) aan kosten weg te snijden. Zo hoopt hij het vertrouwen van de investeerders terug te winnen, na terugvallende verkoop en na een schandaal waarbij het bedrijf zijn winsten artificieel had opgesmukt.

 

De grote supermarktketens in het Verenigd Koninkrijk hebben het de laatste tijd allemaal moeilijk, onder andere met de opkomende concurrentie van discounters Lidl en Aldi.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Spar test dit voorjaar contactloos en kassaloos betalen

22/02/2018

Retail Partners Colruyt Group – de zelfstandigentak van Colruyt Group – werkt voor Spar aan een app waarmee klanten hun eigen boodschappen kunnen scannen en afrekenen via hun smartphone.

Duvel Moortgat de Italiaanse toer op

22/02/2018

Duvel Moortgat heeft zijn minderheidsbelang in de Italiaanse brouwerij Birrificio del Ducato opgetrokken tot 70%. De Belgische brouwerij, ook bekend van Vedett, zit al sinds 2016 in het kapitaal van de brouwerij uit Soragna bij Parma.

Colruyt haalt producten Nestlé uit de rekken

21/02/2018

Colruyt heeft minstens 18 producten van Nestlé uit de winkelrekken gehaald. Beide partijen zijn immers niet tot een akkoord gekomen over de prijzen en dus worden de producten tijdelijk niet meer verkocht bij Colruyt.

Supermarkten rekenen af met Europees voorstel voor boerenwelzijn

20/02/2018

Het zint sommige supermarkten niet dat de Europese Commissie boeren hogere prijzen wil geven bij onderhandelingen. Distributeurs uit Nederland, Duitsland en Oostenrijk waarschuwen voor prijsstijgingen voor de consument.

Deze foodinnovaties gaan het maken

20/02/2018

Vernieuwing in voeding is de kern van de wedstrijd Gouden Tavola. Vallen dit jaar in de prijzen: Belberry Preserves, BelOrta, Kaasboerderij ‘t Groendal en J.L. Lambert. Hun producten komen morgen op het bord of in het glas van de consument.

Belgische noedelshops Umamido trekken naar buurlanden

20/02/2018

De Belgische keten van noedelrestaurants Umamido trekt volgend jaar naar het buitenland en opent ook nieuwe vestigingen in ons land. Umamido serveert ramen, een Japans geïnspireerde noedelsoep. 

Back to top