9.000 jobs verdwijnen bij Britse Tesco

9.000 jobs verdwijnen bij Britse Tesco

Bij de Britse supermarktketen Tesco worden tot 9.000 banen geschrapt. Bij de grotere winkels zal er ook een laag management verdwijnen. Zo wil de keten opnieuw aanknopen met positieve resultaten.

Geen nieuwe winkels

Vorige maand werd het al bekend dat 43 winkels de deuren zouden sluiten, wat 2.000 tot 3.000 banen zal kosten. Daarnaast zal het hoofdkwartier in Cheshunt sluiten en zal er geherstructureerd worden op de kantoren in Welwyn Garden City. Daardoor zullen er nog eens 3.000 mensen een job verliezen.

 

Tot slot gaat Tesco ook de team leaders in grote winkels schrappen, waardoor nog eens 3.000 mensen moeten vrezen voor een ontslag. Tesco had ook plannen voor 49 nieuwe winkels, maar die worden voorlopig in de ijskast gezet.

 

Concurrentie

Met deze aanpassingen hoopt Dave Lewis, de nieuwe CEO van Tesco, om tot 250 miljoen pond (340 miljoen euro) aan kosten weg te snijden. Zo hoopt hij het vertrouwen van de investeerders terug te winnen, na terugvallende verkoop en na een schandaal waarbij het bedrijf zijn winsten artificieel had opgesmukt.

 

De grote supermarktketens in het Verenigd Koninkrijk hebben het de laatste tijd allemaal moeilijk, onder andere met de opkomende concurrentie van discounters Lidl en Aldi.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dr. Oetker stort zich op Belgische industriële bakkerij

11/12/2017

De Duitse Oetker Gruppe, bij ons vooral bekend van de diepvriespizza’s van Dr. Oekter, heeft de Belgische industriële bakkerij Diversi Foods overgenomen. Dat is een grote leverancier van diepvriesbrood aan Belgische en Nederlandse supermarktketens.

Ahold en Delhaize nu ook in de Verenigde Staten één

08/12/2017

De eenmaking van Ahold en Delhaize gaat verder: in januari worden ook Ahold USA en Delhaize America samengevoegd. Zo wil het Belgisch-Nederlandse fusiebedrijf verder in de kosten snijden.

Machtsstrijd binnen familie Aldi Nord eindelijk ten einde

08/12/2017

De jarenlange machtsstrijd bij Aldi Nord, het deel van Aldi waarvan ook in België en Nederland winkels te vinden zijn, is ten einde gekomen na een uitspraak van de rechtbank. De invloed van de oprichtersfamilie wordt hierdoor beperkt.

Vakbonden Carrefour leven in angst voor transformatieplan

08/12/2017

Bij supermarktbedrijf Carrefour hebben ze de komende maanden en jaren heel wat werk voor de boeg om een herstructurering tot een goed einde te brengen. De vakbonden kijken ondertussen met een bang hart naar de toekomst.

Filet Pur: Een lege doos, vol gebakken lucht

08/12/2017

Dat de supermarkt niet meer is dan een vuilnisbak voor mislukkelingen, dat leerden we deze week, onder andere. De Sint bracht wel meer opwindend fmcg-nieuws, zoals blijkt uit dit vakkundig afgekruide nieuwsoverzicht van RetailDetail Food.

Vijf supermarkttrends voor 2018

08/12/2017

De internationale supermarktonderzoeksorganisatie IGD identificeert de vijf trends die de foodretailmarkt zullen bepalen in de komende twaalf maanden.

Back to top