9.000 jobs verdwijnen bij Britse Tesco

9.000 jobs verdwijnen bij Britse Tesco

Bij de Britse supermarktketen Tesco worden tot 9.000 banen geschrapt. Bij de grotere winkels zal er ook een laag management verdwijnen. Zo wil de keten opnieuw aanknopen met positieve resultaten.

Geen nieuwe winkels

Vorige maand werd het al bekend dat 43 winkels de deuren zouden sluiten, wat 2.000 tot 3.000 banen zal kosten. Daarnaast zal het hoofdkwartier in Cheshunt sluiten en zal er geherstructureerd worden op de kantoren in Welwyn Garden City. Daardoor zullen er nog eens 3.000 mensen een job verliezen.

 

Tot slot gaat Tesco ook de team leaders in grote winkels schrappen, waardoor nog eens 3.000 mensen moeten vrezen voor een ontslag. Tesco had ook plannen voor 49 nieuwe winkels, maar die worden voorlopig in de ijskast gezet.

 

Concurrentie

Met deze aanpassingen hoopt Dave Lewis, de nieuwe CEO van Tesco, om tot 250 miljoen pond (340 miljoen euro) aan kosten weg te snijden. Zo hoopt hij het vertrouwen van de investeerders terug te winnen, na terugvallende verkoop en na een schandaal waarbij het bedrijf zijn winsten artificieel had opgesmukt.

 

De grote supermarktketens in het Verenigd Koninkrijk hebben het de laatste tijd allemaal moeilijk, onder andere met de opkomende concurrentie van discounters Lidl en Aldi.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Filet Pur: Het kan altijd nog erger

20/10/2017

Het is geen feestje hoor, werken in FMCG. Slechts enkelen komen er vrolijk mee weg, de meerderheid lijdt in stilte. Zoals nogmaals blijkt uit het ironische weekoverzicht van RetailDetail Food, dat vandaag vol nuttig advies staat.

RetailDetail Food #24 staat online

20/10/2017

Zijn winkels in drukke stadscentra steeds moeilijker bereikbaar? Voelen ze het aan de omzet, nemen ze maatregelen? Het nieuwe nummer van de gepersonaliseerde RetailDetail Food krant gaat er dieper op in.

Vleesvervangers bezig aan sterke opmars

20/10/2017

De verkoop van vleesvervangers is de voorbij drie jaar met maar liefst 40% gestegen. Ondertussen koopt een kwart van de Belgische huishoudens wel eens een vleesvervanger en is het aanbod sterk gegroeid.

Metro kent kleine groei in 2016/2017

20/10/2017

Uit de voorlopige cijfers van het Duitse Metro blijkt dat het bedrijf in het boekjaar 2016/2017 met 1,6% is gegroeid. Ook op vergelijkbare basis was er nog net sprake van groei. Metro spreekt van een succesvol jaar.

Emté blijft wegen op resultaten Sligro Food Group

19/10/2017

Bij de bekendmaking van de resultaten voor het derde kwartaal heeft Sligro Food Group laten verstaan dat het nog steeds op zoek is naar een oplossing voor Emté. Ondertussen blijft de omzet van die bedrijfstak dalen.

Unilever verkoopt minder ijsjes in magere zomer

19/10/2017

De voorbije zomer was er maar weinig sprake van stralend weer en dat heeft ook zijn effect gehad op de ijsverkoop van Unilever. Dat onderdeel van het Brits-Nederlandse bedrijf zag zijn omzet met 6,7% dalen.

Back to top