AB InBev gaat 55 miljoen investeren in Leuven

AB InBev gaat 55 miljoen investeren in Leuven

De Leuvense biergigant AB InBev gaat binnenkort 55 miljoen euro investeren in België. Zo wordt er onder andere een vierde brouwlijn gebouwd in Leuven, waardoor de capaciteit van de Stella Artois-brouwerij met een derde zal worden verhoogd.

Groeiende export

Momenteel brouwt Stella Artois in Leuven negen miljoen hectoliter bier, maar dankzij de investeringen wordt dat cijfer opgetrokken naar twaalf miljoen hectoliter: dat komt neer op 1,2 miljard pinten bier méér per jaar. De investeringen zijn nodig omdat AB InBev wil voldoen aan de groeiende export: ongeveer 70% van de Leuvense productie wordt uitgevoerd naar andere landen. De werken in de brouwerij gaan in oktober van start en moeten tegen begin 2017 afgerond zijn.

 

Ook de ingang van de brouwerij wordt aangepakt: aan de Aarschotsesteenweg komt een aparte ingang voor werknemers en bezoekers, waardoor de ingang aan de Vuurkruisenlaan enkel nog voor logistieke activiteiten moet dienen. Die werken moeten tegen het einde van dit jaar klaar zijn: "Deze investering optimaliseert de logistieke processen en de bezoekers worden voortaan op een gepaste manier verwelkomd", stelt de brouwer.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Filet Pur: Een kwestie van indigestie

17/11/2017

In sommige hoofdkwartieren stijgt de nervositeit zienderogen, maar voor fijnproevers was het geen al te kwade week. Iets gemist? Met het pittig gekruide overzicht van RetailDetail Food bent u weer helemaal mee!

‘Back to the future’ in food met Jean-Pierre Roelands

17/11/2017

In food gaan we ‘back to the future’, gelooft Jean-Pierre Roelands, die meer dan 20 jaar lang commercieel directeur van de Colruyt Group was en exclusief op de RetailDetail Night zijn visie op de toekomt van foodretail deelt.

 

"Onthaalmoeder wordt winkelier"

17/11/2017

Marieke Vermeire runt met haar man de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt. "Toevallig was Carrefour, net op het moment dat wij de stap overwogen, op zoek naar franchisenemers om het pand uit te baten en zo hebben we elkaar gevonden."

Delhaize schenkt zeven miljoen maaltijden weg

17/11/2017

Tegen 2020 wil Delhaize de helft van haar onverkochte voedingsproducten kunnen schenken aan sociale verenigingen. Daarmee zet de supermarktketen een tandje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

RetailDetail Food #25 staat online

17/11/2017

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Back to top