AB InBev kan verwachtingen niet inlossen

AB InBev kan verwachtingen niet inlossen

In het tweede kwartaal is biergroep AB InBev over heel de lijn onder de verwachtingen van de analisten gebleven. Dat heeft voor een groot stuk te maken met het WK voetbal van vorig jaar, dat de lat erg hoog had gelegd.

Lagere volumes en winsten

De cijfers van vorig jaar zijn dan ook moeilijk te vergelijken met die van dit jaar. Daarnaast stelt de Belgisch-Braziliaanse brouwer dat de economische omstandigheden in bepaalde markten niet optimaal waren, en ook het slechte weer in de Verenigde Staten en China droeg bij aan het teleurstellende resultaat.

 

AB InBev haalde in het tweede kwartaal een verkocht volume van 116,8 miljoen hectoliter, beduidend minder dan de 119 miljoen hectoliter van een jaar geleden. De omzet kwam uit op 11,1 miljard dollar (10 miljard euro), fors minder dan de 12,2 miljard dollar van een jaar eerder. Ook de groepswinst nam een duik, van 2,6 naar 1,98 miljard dollar (1,8 miljard euro).

 

Terugval in VS en Zuid-Amerika

In de Verenigde Staten daalde de omzet met 1,1%, hoewel er eerder toch gunstige signalen van die markt kwamen. Dat toont zich ook in de mindere resultaten van het merk Budweiser, dat het moeilijk heeft om het marktaandeel op te krikken.

 

In Zuid-Amerika daalde het verkochte volume met 8,6%: niet verrassend, aangezien het WK Voetbal vorig jaar voor een enorme topprestatie zorgde. AB InBev zegt echter zelf dat die maar verantwoordelijk is voor 5,5% van de daling, de rest wordt toegeschreven aan zwakke economische omstandigheden.

 

Ondanks de tegenvallende cijfers blijft AB InBev bij zijn prognose voor het volledige jaar en verwacht het betere resultaten voor de rest van 2015: "We zijn het tweede semester gestart met dynamiek achter onze merken en commerciële initiatieven en we verwachten de opbrengstengroei te versnellen in het resterende deel van het jaar, vergeleken met het eerste halfjaar", stelt 's werelds grootste brouwer.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


70 jobs verdwijnen op hoofdkantoor AB InBev in Leuven

12/12/2017

Op het hoofdkantoor van AB InBev in Leuven verdwijnen 70 banen, nu de brouwer besloten heeft om zijn wereldwijde aankoopdienst te verhuizen naar Zwitserland. Daar bevond zich ook al de aankoopdienst van SABMiller.

Binnenkort een taks op vlees: wordt vlees de nieuwe tabak?

12/12/2017

Binnen de tien jaar komt er een vleestaks die vleesverbruik moet ontmoedigen, menen onderzoekers en parlementairen van over de hele wereld. De snelle groei van de vleesconsumptie heeft immers ernstige gevolgen voor klimaat en gezondheid.

 

AB InBev opent nieuwe brouwerij in China

12/12/2017

Brouwer AB InBev heeft een nieuwe brouwerij geopend in China, die jaarlijks 1,5 miljoen ton bier kan produceren en daarmee de grootste brouwerij van het bedrijf in Azië is. AB InBev hoopt zo te profiteren van de groeiende middenklasse in China.

Dr. Oetker stort zich op Belgische industriële bakkerij

11/12/2017

De Duitse Oetker Gruppe, bij ons vooral bekend van de diepvriespizza’s van Dr. Oekter, heeft de Belgische industriële bakkerij Diversi Foods overgenomen. Dat is een grote leverancier van diepvriesbrood aan Belgische en Nederlandse supermarktketens.

Ahold en Delhaize nu ook in de Verenigde Staten één

08/12/2017

De eenmaking van Ahold en Delhaize gaat verder: in januari worden ook Ahold USA en Delhaize America samengevoegd. Zo wil het Belgisch-Nederlandse fusiebedrijf verder in de kosten snijden.

Machtsstrijd binnen familie Aldi Nord eindelijk ten einde

08/12/2017

De jarenlange machtsstrijd bij Aldi Nord, het deel van Aldi waarvan ook in België en Nederland winkels te vinden zijn, is ten einde gekomen na een uitspraak van de rechtbank. De invloed van de oprichtersfamilie wordt hierdoor beperkt.

Back to top