AB InBev kan verwachtingen niet inlossen

AB InBev kan verwachtingen niet inlossen

In het tweede kwartaal is biergroep AB InBev over heel de lijn onder de verwachtingen van de analisten gebleven. Dat heeft voor een groot stuk te maken met het WK voetbal van vorig jaar, dat de lat erg hoog had gelegd.

Lagere volumes en winsten

De cijfers van vorig jaar zijn dan ook moeilijk te vergelijken met die van dit jaar. Daarnaast stelt de Belgisch-Braziliaanse brouwer dat de economische omstandigheden in bepaalde markten niet optimaal waren, en ook het slechte weer in de Verenigde Staten en China droeg bij aan het teleurstellende resultaat.

 

AB InBev haalde in het tweede kwartaal een verkocht volume van 116,8 miljoen hectoliter, beduidend minder dan de 119 miljoen hectoliter van een jaar geleden. De omzet kwam uit op 11,1 miljard dollar (10 miljard euro), fors minder dan de 12,2 miljard dollar van een jaar eerder. Ook de groepswinst nam een duik, van 2,6 naar 1,98 miljard dollar (1,8 miljard euro).

 

Terugval in VS en Zuid-Amerika

In de Verenigde Staten daalde de omzet met 1,1%, hoewel er eerder toch gunstige signalen van die markt kwamen. Dat toont zich ook in de mindere resultaten van het merk Budweiser, dat het moeilijk heeft om het marktaandeel op te krikken.

 

In Zuid-Amerika daalde het verkochte volume met 8,6%: niet verrassend, aangezien het WK Voetbal vorig jaar voor een enorme topprestatie zorgde. AB InBev zegt echter zelf dat die maar verantwoordelijk is voor 5,5% van de daling, de rest wordt toegeschreven aan zwakke economische omstandigheden.

 

Ondanks de tegenvallende cijfers blijft AB InBev bij zijn prognose voor het volledige jaar en verwacht het betere resultaten voor de rest van 2015: "We zijn het tweede semester gestart met dynamiek achter onze merken en commerciële initiatieven en we verwachten de opbrengstengroei te versnellen in het resterende deel van het jaar, vergeleken met het eerste halfjaar", stelt 's werelds grootste brouwer.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Emté blijft wegen op resultaten Sligro Food Group

19/10/2017

Bij de bekendmaking van de resultaten voor het derde kwartaal heeft Sligro Food Group laten verstaan dat het nog steeds op zoek is naar een oplossing voor Emté. Ondertussen blijft de omzet van die bedrijfstak dalen.

Unilever verkoopt minder ijsjes in magere zomer

19/10/2017

De voorbije zomer was er maar weinig sprake van stralend weer en dat heeft ook zijn effect gehad op de ijsverkoop van Unilever. Dat onderdeel van het Brits-Nederlandse bedrijf zag zijn omzet met 6,7% dalen.

Danone wijzigt managementstructuur

19/10/2017

Danone heeft besloten om de managementstructuur aan de top van het bedrijf aan te passen. De functie van voorzitter van de raad van bestuur en die van CEO worden voortaan gecombineerd door huidig CEO Emmanuel Faber.

Lastig derde kwartaal voor Carrefour

18/10/2017

De kwartaalresultaten die Carrefour woensdagavond publiceerde, illustreren de grote uitdagingen waar de nieuwe CEO en zijn team voor staan, vooral dan in West-Europa. Ook in België daalde de vergelijkbare omzet.

Delhaize opent stadsmoestuin

18/10/2017

Voortaan kunnen de klanten van Delhaize Boondael in Elsene groenten kopen die net geplukt zijn op het dak van hun supermarkt. Geen marketingstunt, wel een onderdeel van de duurzaamheidsstrategie van de retailer.

Sainsbury’s gaat 2.000 banen schrappen

18/10/2017

De Britse supermarktketen Sainsbury’s gaat in het Verenigd Koninkrijk ongeveer 2.000 banen schrappen. Zo wil het tot 500 miljoen pond (560 miljoen euro) besparen, in een poging om de concurrentie met de discounters aan te gaan.

Back to top