Albert Heijn opent vestiging met nieuw concept in Antwerpen

Albert Heijn opent vestiging  met nieuw concept in Antwerpen

Zaterdag opende in Antwerpen in de Karel Oomsstraat een nieuwe vestiging van Albert Heijn. De winkel is de tweede grootste van België en is gevestigd in een voormalige garage van Peugeot. Hij heeft tevens een nieuw concept.

'Beleving' codewoord

De vestiging in Antwerpen heeft een oppervlakte van 1.800 vierkante meter, waar 18.000 artikels verkocht worden. Er worden ook 75 mensen tewerkgesteld.


Het nieuwe concept van de winkel draait volgens Albert Heijn volledig rond beleving. "Om zo dichter bij de klant te kunnen staan en nog persoonlijker te worden. Klanten komen thuis in een ruime winkel waar producten de hoofdrol spelen. Een concept dat ook de architectuur van het gebouw aan het woord laat. Een winkel die continu in beweging is", staat te lezen in het persbericht.


Op de broodafdeling wordt de hele dag brood afgebakt, terwijl het op de vernieuwde kaasafdeling mogelijk is om nieuwe kazen te proeven. Albert Heijn wil zo het gevoel van een supermarkt overstijgen en het gevoel van een lokale bakker of kaaswinkel creëren.

 

Er zal voortaan ook in elke winkel een module komen die gericht is op de specifieke noden van de buurt. In de Karel Oomsstraat betekent dat een koosjer assortiment.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op zijn kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

François-Melchior de Polignac weg bij Carrefour Belgium

22/09/2017

De redactie verneemt dat de CEO van Carrefour Belgium het bedrijf verlaat. Guillaume de Colonges, zopas benoemd tot directeur exécutif Europe du Nord et de l’Est, zal rechtstreeks de directie van Carrefour Belgium op zich nemen. 

Louis Delhaize lanceert huismerk ‘Louis’

22/09/2017

In het groeiende segment van buurtwinkels en petrolshops zet Delfood meer dan ooit in op differentiatie. Het nieuwe huismerk Louis wil een merk op mensenmaat zijn, met een uitgesproken Belgisch karakter. 

Back to top