Albert Heijn schrapt ramadanschappen

Albert Heijn schrapt ramadanschappen

Als morgen de ramadan begint, zal bij Albert Heijn geen apart schap voor de vastenperiode van de moslims meer staan. Het display oogde vaak wat te rommelig en sloot niet voldoende aan op de behoeften van de klant, luidt de motivering.

Drie jaar ervaring met aparte schappen

Albert Heijn startte in 2012 met de ramadanschappen, waarin producten die op de moslimklanten waren afgestemd werden gebundeld. Het eerste jaar werd de formule onder de hoofding ‘Alles voor de Ramadan. Gewoon bij Albert Heijn’ in veertig winkels gestart. Het jaar nadien waren ze aanwezig in 220 winkels, en vorig jaar al in 253.

 

De ingreep was ook gefundeerd: het aantal moslims in Nederland wordt op iets minder dan een miljoen geschat. Bovendien geven ze tijdens hun vastenmaand meer uit dan gebruikelijk. Het onderzoeksbureau Motivaction sprak voor 2013 over een wekelijkse besteding aan voeding van 135 euro per week, waar dit in de andere weken 90 euro was.

 

Keten levert nu grotere verpakkingen

Toch stopt Albert Heijn nu met de ramadanschappen. "We waren niet zo tevreden over het display omdat het vaak wat rommelig oogde in de winkel en het assortiment niet optimaal aansloot op de behoefte van de klant", zei woordvoerster Dana Hoogkamer aan Nu.nl.

 

Dit betekent niet dat Albert Heijn tijdens de ramadan geen initiatieven meer neemt. Zo gaat de keten vanaf dit jaar in een 150-tal winkels een tiental voedingsproducten in bulkverpakkingen aanbieden en zullen andere voedingswaren in een grotere hoeveelheid beschikbaar zijn om te kunnen inspelen op de lokale vraag.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op zijn kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

Breaking: François-Melchior de Polignac weg bij Carrefour Belgium

22/09/2017

De redactie verneemt dat de CEO van Carrefour Belgium het bedrijf verlaat. Guillaume de Colonges, zopas benoemd tot directeur exécutif Europe du Nord et de l’Est, zal rechtstreeks de directie van Carrefour Belgium op zich nemen. 

Louis Delhaize lanceert huismerk ‘Louis’

22/09/2017

In het groeiende segment van buurtwinkels en petrolshops zet Delfood meer dan ooit in op differentiatie. Het nieuwe huismerk Louis wil een merk op mensenmaat zijn, met een uitgesproken Belgisch karakter. 

Back to top