Alpro mag variatie op melk blijven | RetailDetail

Alpro mag "variatie op melk" blijven

Alpro mag "variatie op melk" blijven
Foto: emka74 / Shutterstock.com

Alpro mag zijn producten variaties op zuivel of melk blijven noemen. Dat besloot de rechtbank van ’s Hertogenbosch na het hoger beroep van Nederlandse Zuivelindustrie (NZO). 

 

"Variatie op zuivel" is niet verwarrend

De rechtbank vindt niet dat consumenten de plantaardige producten van Alpro kunnen verwarren met (dierlijke) melk of zuivelproducten. “Het gebruik van de woordcombinatie ‘(plantaardige) variatie op yoghurt’ is bedoeld om tot uitdrukking te brengen dat Alpro’s sojaproducten een plantaardig alternatief vormen voor het dierlijke melkproduct ‘yoghurt’”, klinkt de uitspraak.

 

Het verdict komt er nadat de brancheorganisatie Nederlandse Zuivelindustrie in 2014 in hoger beroep ging tegen een eerdere uitspraak van 2012. Daarin gaf de rechter Alpro de goedkeuring om afgeleide benamingen te gebruiken, maar wel enkel in combinatie met het woord plantaardig.

 

Alpro mag benamingen en verwijzingen als "variatie op zuivel" of "yoghurtvariatie" dus blijven gebruiken. Wat eerder, in eerste aanleg, wel al verboden werd, is het gebruik van het woord yoghurt en alle varianten daarop in publicaties en reclame-uitingen over de specifieke productlijn Mild & Creamy. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Wim Ballieu (Balls & Glory) voorspelt einde vleesconsumptie

16/03/2018

Wim Ballieu, de oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, verwacht dat we binnen 20 jaar geen vlees meer zullen eten. Hij zegt dat in de nasleep van de voorbije schandalen rond de vleesproductie.

Back to top