Antwerps restaurant maakt maaltijden van overschotten

Antwerps restaurant maakt maaltijden van overschotten

Het Antwerpse restaurant Rekub, dat zijn deuren opent op 3 juli, gaat enkel maaltijden verkopen die gemaakt zijn van overschotten. Die zullen worden aangeleverd door Albert Heijn, Colruyt en bioboeren.

Elke dag ander menu

Groenten en fruit zullen gratis worden geleverd door Albert Heijn en de boeren, terwijl het vlees voor een kleine bijdrage wordt geleverd door Bioplanet van Colruyt. "Dat is dan vlees dat nog maar een paar dagen houdbaar is en daarom nog moeilijk verkoopbaar is. De groenten en het fruit kunnen tegen de vervaldatum zitten, maar nooit erover uiteraard, of er kan bijvoorbeeld in een pakje peren één vrucht zitten met een rot plekje, dat we dan wegsnijden. Of sla die er wat opgeschoten uitziet en niet meer zo aantrekkelijk oogt", vertellen initiatiefnemers Ellien Stinissen en Marijke De Jongh aan de Standaard.

 

De gerechten zullen verzorgd worden door twee koks van cateringbedrijf Witlov. Zij moeten elke dag een menu in elkaar boksen met de producten die werden aangeleverd. Voor een driegangenmenu zal de prijs ongeveer 25 euro zijn.

 

Het restaurant zal in eerste instantie enkel op donderdag- en vrijdagavond geopend zijn en de deuren op 28 augustus terug sluiten. Stinissen en De Jongh hopen in de toekomst het restaurant echter ook op permanente basis open te houden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Filet Pur: Een kwestie van indigestie

17/11/2017

In sommige hoofdkwartieren stijgt de nervositeit zienderogen, maar voor fijnproevers was het geen al te kwade week. Iets gemist? Met het pittig gekruide overzicht van RetailDetail Food bent u weer helemaal mee!

‘Back to the future’ in food met Jean-Pierre Roelands

17/11/2017

In food gaan we ‘back to the future’, gelooft Jean-Pierre Roelands, die meer dan 20 jaar lang commercieel directeur van de Colruyt Group was en exclusief op de RetailDetail Night zijn visie op de toekomt van foodretail deelt.

 

"Onthaalmoeder wordt winkelier"

17/11/2017

Marieke Vermeire runt met haar man de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt. "Toevallig was Carrefour, net op het moment dat wij de stap overwogen, op zoek naar franchisenemers om het pand uit te baten en zo hebben we elkaar gevonden."

Delhaize schenkt zeven miljoen maaltijden weg

17/11/2017

Tegen 2020 wil Delhaize de helft van haar onverkochte voedingsproducten kunnen schenken aan sociale verenigingen. Daarmee zet de supermarktketen een tandje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

RetailDetail Food #25 staat online

17/11/2017

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Back to top