Antwerps restaurant maakt maaltijden van overschotten

Antwerps restaurant maakt maaltijden van overschotten

Het Antwerpse restaurant Rekub, dat zijn deuren opent op 3 juli, gaat enkel maaltijden verkopen die gemaakt zijn van overschotten. Die zullen worden aangeleverd door Albert Heijn, Colruyt en bioboeren.

Elke dag ander menu

Groenten en fruit zullen gratis worden geleverd door Albert Heijn en de boeren, terwijl het vlees voor een kleine bijdrage wordt geleverd door Bioplanet van Colruyt. "Dat is dan vlees dat nog maar een paar dagen houdbaar is en daarom nog moeilijk verkoopbaar is. De groenten en het fruit kunnen tegen de vervaldatum zitten, maar nooit erover uiteraard, of er kan bijvoorbeeld in een pakje peren één vrucht zitten met een rot plekje, dat we dan wegsnijden. Of sla die er wat opgeschoten uitziet en niet meer zo aantrekkelijk oogt", vertellen initiatiefnemers Ellien Stinissen en Marijke De Jongh aan de Standaard.

 

De gerechten zullen verzorgd worden door twee koks van cateringbedrijf Witlov. Zij moeten elke dag een menu in elkaar boksen met de producten die werden aangeleverd. Voor een driegangenmenu zal de prijs ongeveer 25 euro zijn.

 

Het restaurant zal in eerste instantie enkel op donderdag- en vrijdagavond geopend zijn en de deuren op 28 augustus terug sluiten. Stinissen en De Jongh hopen in de toekomst het restaurant echter ook op permanente basis open te houden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op zijn kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

Breaking: François-Melchior de Polignac weg bij Carrefour Belgium

22/09/2017

De redactie verneemt dat de CEO van Carrefour Belgium het bedrijf verlaat. Guillaume de Colonges, zopas benoemd tot directeur exécutif Europe du Nord et de l’Est, zal rechtstreeks de directie van Carrefour Belgium op zich nemen. 

Louis Delhaize lanceert huismerk ‘Louis’

22/09/2017

In het groeiende segment van buurtwinkels en petrolshops zet Delfood meer dan ooit in op differentiatie. Het nieuwe huismerk Louis wil een merk op mensenmaat zijn, met een uitgesproken Belgisch karakter. 

Back to top