Appelen nu ook slachtoffer van Russische boycot

Appelen nu ook slachtoffer van Russische boycot

De Belgische appelen verkopen bijzonder slecht en zouden volgens het Verbond van Belgische Tuinbouwers onrechtstreeks het grootste slachtoffer zijn geworden van de Russische boycot.

Poolse dumpingprijzen

Door de Russische boycot van Europese goederen werd er in eerste instantie gevreesd voor een lage verkoop van de Belgische peren. Daarom werd een campagne opgezet om de Belg aan te zetten om meer peren te eten. Ondertussen zijn de prijzen niettemin terug op het niveau van een jaar geleden en lijkt het ergste voorbij voor de verkoop van peren.

 

Het achterliggende idee was toen dat appelen weinig te vrezen hadden van de Russische maatregel, aangezien slechts tien procent naar Rusland wordt geëxporteerd. Andere landen, vooral Polen, komen nu echter hun overschotten op de Europese markt dumpen, waardoor de prijs sterk is gedaald. Daardoor viel de appelexport in België vrijwel compleet stil.

 

Om niet met overschotten te zitten bij de volgende oogst, wordt de Belgische consument opnieuw ingeschakeld. Dit maal vragen de fruitboeren niet om meer peren te eten, maar wel meer appelen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Emté blijft wegen op resultaten Sligro Food Group

19/10/2017

Bij de bekendmaking van de resultaten voor het derde kwartaal heeft Sligro Food Group laten verstaan dat het nog steeds op zoek is naar een oplossing voor Emté. Ondertussen blijft de omzet van die bedrijfstak dalen.

Unilever verkoopt minder ijsjes in magere zomer

19/10/2017

De voorbije zomer was er maar weinig sprake van stralend weer en dat heeft ook zijn effect gehad op de ijsverkoop van Unilever. Dat onderdeel van het Brits-Nederlandse bedrijf zag zijn omzet met 6,7% dalen.

Danone wijzigt managementstructuur

19/10/2017

Danone heeft besloten om de managementstructuur aan de top van het bedrijf aan te passen. De functie van voorzitter van de raad van bestuur en die van CEO worden voortaan gecombineerd door huidig CEO Emmanuel Faber.

Lastig derde kwartaal voor Carrefour

18/10/2017

De kwartaalresultaten die Carrefour woensdagavond publiceerde, illustreren de grote uitdagingen waar de nieuwe CEO en zijn team voor staan, vooral dan in West-Europa. Ook in België daalde de vergelijkbare omzet.

Delhaize opent stadsmoestuin

18/10/2017

Voortaan kunnen de klanten van Delhaize Boondael in Elsene groenten kopen die net geplukt zijn op het dak van hun supermarkt. Geen marketingstunt, wel een onderdeel van de duurzaamheidsstrategie van de retailer.

Sainsbury’s gaat 2.000 banen schrappen

18/10/2017

De Britse supermarktketen Sainsbury’s gaat in het Verenigd Koninkrijk ongeveer 2.000 banen schrappen. Zo wil het tot 500 miljoen pond (560 miljoen euro) besparen, in een poging om de concurrentie met de discounters aan te gaan.

Back to top