Appelen nu ook slachtoffer van Russische boycot

Appelen nu ook slachtoffer van Russische boycot

De Belgische appelen verkopen bijzonder slecht en zouden volgens het Verbond van Belgische Tuinbouwers onrechtstreeks het grootste slachtoffer zijn geworden van de Russische boycot.

Poolse dumpingprijzen

Door de Russische boycot van Europese goederen werd er in eerste instantie gevreesd voor een lage verkoop van de Belgische peren. Daarom werd een campagne opgezet om de Belg aan te zetten om meer peren te eten. Ondertussen zijn de prijzen niettemin terug op het niveau van een jaar geleden en lijkt het ergste voorbij voor de verkoop van peren.

 

Het achterliggende idee was toen dat appelen weinig te vrezen hadden van de Russische maatregel, aangezien slechts tien procent naar Rusland wordt geëxporteerd. Andere landen, vooral Polen, komen nu echter hun overschotten op de Europese markt dumpen, waardoor de prijs sterk is gedaald. Daardoor viel de appelexport in België vrijwel compleet stil.

 

Om niet met overschotten te zitten bij de volgende oogst, wordt de Belgische consument opnieuw ingeschakeld. Dit maal vragen de fruitboeren niet om meer peren te eten, maar wel meer appelen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


70 jobs verdwijnen op hoofdkantoor AB InBev in Leuven

12/12/2017

Op het hoofdkantoor van AB InBev in Leuven verdwijnen 70 banen, nu de brouwer besloten heeft om zijn wereldwijde aankoopdienst te verhuizen naar Zwitserland. Daar bevond zich ook al de aankoopdienst van SABMiller.

Binnenkort een taks op vlees: wordt vlees de nieuwe tabak?

12/12/2017

Binnen de tien jaar komt er een vleestaks die vleesverbruik moet ontmoedigen, menen onderzoekers en parlementairen van over de hele wereld. De snelle groei van de vleesconsumptie heeft immers ernstige gevolgen voor klimaat en gezondheid.

 

AB InBev opent nieuwe brouwerij in China

12/12/2017

Brouwer AB InBev heeft een nieuwe brouwerij geopend in China, die jaarlijks 1,5 miljoen ton bier kan produceren en daarmee de grootste brouwerij van het bedrijf in Azië is. AB InBev hoopt zo te profiteren van de groeiende middenklasse in China.

Dr. Oetker stort zich op Belgische industriële bakkerij

11/12/2017

De Duitse Oetker Gruppe, bij ons vooral bekend van de diepvriespizza’s van Dr. Oekter, heeft de Belgische industriële bakkerij Diversi Foods overgenomen. Dat is een grote leverancier van diepvriesbrood aan Belgische en Nederlandse supermarktketens.

Ahold en Delhaize nu ook in de Verenigde Staten één

08/12/2017

De eenmaking van Ahold en Delhaize gaat verder: in januari worden ook Ahold USA en Delhaize America samengevoegd. Zo wil het Belgisch-Nederlandse fusiebedrijf verder in de kosten snijden.

Machtsstrijd binnen familie Aldi Nord eindelijk ten einde

08/12/2017

De jarenlange machtsstrijd bij Aldi Nord, het deel van Aldi waarvan ook in België en Nederland winkels te vinden zijn, is ten einde gekomen na een uitspraak van de rechtbank. De invloed van de oprichtersfamilie wordt hierdoor beperkt.

Back to top