Appelen nu ook slachtoffer van Russische boycot | RetailDetail

Appelen nu ook slachtoffer van Russische boycot

Appelen nu ook slachtoffer van Russische boycot

De Belgische appelen verkopen bijzonder slecht en zouden volgens het Verbond van Belgische Tuinbouwers onrechtstreeks het grootste slachtoffer zijn geworden van de Russische boycot.

Poolse dumpingprijzen

Door de Russische boycot van Europese goederen werd er in eerste instantie gevreesd voor een lage verkoop van de Belgische peren. Daarom werd een campagne opgezet om de Belg aan te zetten om meer peren te eten. Ondertussen zijn de prijzen niettemin terug op het niveau van een jaar geleden en lijkt het ergste voorbij voor de verkoop van peren.

 

Het achterliggende idee was toen dat appelen weinig te vrezen hadden van de Russische maatregel, aangezien slechts tien procent naar Rusland wordt geëxporteerd. Andere landen, vooral Polen, komen nu echter hun overschotten op de Europese markt dumpen, waardoor de prijs sterk is gedaald. Daardoor viel de appelexport in België vrijwel compleet stil.

 

Om niet met overschotten te zitten bij de volgende oogst, wordt de Belgische consument opnieuw ingeschakeld. Dit maal vragen de fruitboeren niet om meer peren te eten, maar wel meer appelen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon wil nog zes kassaloze winkels openen

23/02/2018

Er komen na de opening van de eerste Amazon Go-winkel vorige maand nog minstens zes van de hoogtechnologische en kassaloze winkels gemakswinkels bij. Onder meer Los Angeles en Seattle krijgen nieuwe Amazon Go-winkels.

Belgische CEO Le Pain Quotidien verlaat bedrijf

23/02/2018

Vincent Herbert heeft na 17 jaar besloten om zijn functie als CEO van Le Pain Quotidien neer te leggen. Hij wordt opgevolgd door Jerry Gamez, die flink wat ervaring heeft bij fastfoodketen Burger King en Walmart.

Filet Pur: Uw portie speculatieve onzin

23/02/2018

Here we go again: foodretail is in essentie slechts een loopgravenoorlog. Maar wie haalt de consument uit z’n winterdepressie? Hier ligt een ondankbare taak voor het wekelijkse nieuwsoverzicht van RetailDetail Food!

Ontdek de smaak van morgen op Tavola 2018: 11-12-13 maart 2018 in Kortrijk Xpo

23/02/2018

(publireportage) Delicatessen & hoge kwaliteit maken van Tavola een topevent voor de foodretail,  met 450 marktleiders én ambachtelijke fabrikanten, en veel nieuwigheden. We stellen u graag de winnaars van de Gouden Tavola voor.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

Spar test dit voorjaar contactloos en kassaloos betalen

22/02/2018

Retail Partners Colruyt Group – de zelfstandigentak van Colruyt Group – werkt voor Spar aan een app waarmee klanten hun eigen boodschappen kunnen scannen en afrekenen via hun smartphone.

Back to top