Befaamde investeerders voor Eden Chocolates.

Befaamde investeerders voor Eden Chocolates.

Pralineproducent Eden Chocolates vindt in Rudi Mariën (ex-Innogenetics), Luc Geuten (Mitiska) en Thomas Baert (Chinafloors Timber Ltd.) nieuwe investeerders met naam en faam. Samen pompen ze drie miljoen euro in het bedrijf van Hendrik Bogaert dat Belgische pralines tot bij de Chinese consument wil brengen.


Eden Chocolates blijft zich op de Chinese markt richten, maar verhoogt met de investering zijn sales en marketinginspanningen. Eind 2010 haalde het bedrijf reeds een aanzienlijke som op met investeringen van Gimv, de Boerenbond en het China Fund.


Onder het merk Senz biedt Eden Chocolates luxepralines aan die hoofdzakelijk in Chinese supermarkten worden verkocht. Op dit moment is Senz te vinden in ruim 2.600 winkelpunten doorheen China. Het merk differentieert er zich van wereldspelers als Kraft en Nestlé door op het hoge segment te mikken. De productie gebeurt evenwel lokaal in een productie-eenheid in Suzhou.

Pralineproducent Eden Chocolates vindt in Rudi Mariën (ex-Innogenetics), Luc Geuten (Mitiska) en Thomas Baert (Chinafloors Timber Ltd.) nieuwe investeerders met naam en faam. Samen pompen ze drie miljoen euro in het bedrijf van Hendrik Bogaert dat Belgische pralines tot bij de Chinese consument wil brengen.


Eden Chocolates blijft zich op de Chinese markt richten, maar verhoogt met de investering zijn sales en marketinginspanningen. Eind 2010 haalde het bedrijf reeds een aanzienlijke som op met investeringen van Gimv, de Boerenbond en het China Fund.


Onder het merk Senz biedt Eden Chocolates luxepralines aan die hoofdzakelijk in Chinese supermarkten worden verkocht. Op dit moment is Senz te vinden in ruim 2.600 winkelpunten doorheen China. Het merk differentieert er zich van wereldspelers als Kraft en Nestlé door op het hoge segment te mikken. De productie gebeurt evenwel lokaal in een productie-eenheid in Suzhou.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Filet Pur: Het kan altijd nog erger

20/10/2017

Het is geen feestje hoor, werken in FMCG. Slechts enkelen komen er vrolijk mee weg, de meerderheid lijdt in stilte. Zoals nogmaals blijkt uit het ironische weekoverzicht van RetailDetail Food, dat vandaag vol nuttig advies staat.

RetailDetail Food #24 staat online

20/10/2017

Zijn winkels in drukke stadscentra steeds moeilijker bereikbaar? Voelen ze het aan de omzet, nemen ze maatregelen? Het nieuwe nummer van de gepersonaliseerde RetailDetail Food krant gaat er dieper op in.

Vleesvervangers bezig aan sterke opmars

20/10/2017

De verkoop van vleesvervangers is de voorbij drie jaar met maar liefst 40% gestegen. Ondertussen koopt een kwart van de Belgische huishoudens wel eens een vleesvervanger en is het aanbod sterk gegroeid.

Metro kent kleine groei in 2016/2017

20/10/2017

Uit de voorlopige cijfers van het Duitse Metro blijkt dat het bedrijf in het boekjaar 2016/2017 met 1,6% is gegroeid. Ook op vergelijkbare basis was er nog net sprake van groei. Metro spreekt van een succesvol jaar.

Emté blijft wegen op resultaten Sligro Food Group

19/10/2017

Bij de bekendmaking van de resultaten voor het derde kwartaal heeft Sligro Food Group laten verstaan dat het nog steeds op zoek is naar een oplossing voor Emté. Ondertussen blijft de omzet van die bedrijfstak dalen.

Unilever verkoopt minder ijsjes in magere zomer

19/10/2017

De voorbije zomer was er maar weinig sprake van stralend weer en dat heeft ook zijn effect gehad op de ijsverkoop van Unilever. Dat onderdeel van het Brits-Nederlandse bedrijf zag zijn omzet met 6,7% dalen.

Back to top