Belg aan het hoofd van West-Europa bij AB InBev | RetailDetail

Belg aan het hoofd van West-Europa bij AB InBev

Belg aan het hoofd van West-Europa bij AB InBev

Bierbrouwer AB InBev heeft de Belg Jean-Jacques Velkeniers aangesteld als het hoofd van de nieuwe afdeling West-Europa. Daarin brengt het alle activiteiten van de regio's Benelux en Duitsland-Zwitserland-Oostenrijk samen.

Slagkracht verhogen

Door de samenvoeging van regio's zijn er in Europa nog vier verschillende afdelingen binnen AB InBev: naast West-Europa is er ook nog Noord-Europa, Zuid-Europa en Oost-Europa. Door de fusie van de twee businessunits wil AB InBev de commerciële slagkracht verhogen.


Velkeniers werkt al sinds 1999 voor AB InBev en zal in zijn nieuwe functie rechtstreeks aan Stuart MacFarlane, de Zone President van Europa, rapporteren.


Eric Lauwers, die momenteel nog de leiding heeft over de activiteiten in de Benelux, zal in maart dan weer het bedrijf verlaten na 15 jaar. "Als een uitzonderlijke sales- en marketingprofessional heeft hij indrukwekkende resultaten geboekt in de geografische gebieden die hij leidde. Bovendien heeft hij duurzaam bijgedragen tot de Europese resultaten", stelt AB InBev in een persbericht. Hij was onder andere verantwoordelijk voor de campagne van Jupiler, die rond het WK van vorig jaar werd gelanceerd.


Till Hedrich, de tegenhanger van Lauwers in de zone Duitsland-Zwitserland-Oostenrijk, stapt ook op bij AB InBev.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon wil nog zes kassaloze winkels openen

23/02/2018

Er komen na de opening van de eerste Amazon Go-winkel vorige maand nog minstens zes van de hoogtechnologische en kassaloze winkels gemakswinkels bij. Onder meer Los Angeles en Seattle krijgen nieuwe Amazon Go-winkels.

Belgische CEO Le Pain Quotidien verlaat bedrijf

23/02/2018

Vincent Herbert heeft na 17 jaar besloten om zijn functie als CEO van Le Pain Quotidien neer te leggen. Hij wordt opgevolgd door Jerry Gamez, die flink wat ervaring heeft bij fastfoodketen Burger King en Walmart.

Filet Pur: Uw portie speculatieve onzin

23/02/2018

Here we go again: foodretail is in essentie slechts een loopgravenoorlog. Maar wie haalt de consument uit z’n winterdepressie? Hier ligt een ondankbare taak voor het wekelijkse nieuwsoverzicht van RetailDetail Food!

Ontdek de smaak van morgen op Tavola 2018: 11-12-13 maart 2018 in Kortrijk Xpo

23/02/2018

(publireportage) Delicatessen & hoge kwaliteit maken van Tavola een topevent voor de foodretail,  met 450 marktleiders én ambachtelijke fabrikanten, en veel nieuwigheden. We stellen u graag de winnaars van de Gouden Tavola voor.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

Spar test dit voorjaar contactloos en kassaloos betalen

22/02/2018

Retail Partners Colruyt Group – de zelfstandigentak van Colruyt Group – werkt voor Spar aan een app waarmee klanten hun eigen boodschappen kunnen scannen en afrekenen via hun smartphone.

Back to top