Belg lust steeds minder vlees.

Belg lust steeds minder vlees.

De biefstukboom vangt meer en meer wind. Volgens statistieken van de federale overheidsdienst Economie eten Belgen elk jaar minder vlees.  In de periode 2004-2009 is duidelijk een neerwaartse trend in de vleesconsumptie te zien. Gemiddeld at men in 2009 al 6 kilo minder vlees dan in 2004. 


In 2009 at men nog ongeveer 90 kilo vlees per persoon. Anno 2004 lag die hoeveelheid evenwel 6 kilo hoger. Vooral varkensvlees moest inboeten. De gemiddelde Belg at vorig jaar zowat een vijfde minder varkensvlees.


Varken blijft de meest populaire vleessoort, al geeft men tegenwoordig volgens de overheidsdienst wel steeds meer de voorkeur aan kip, konijn en wild. Van de jaarlijks 90 kilogram vlees die de Belg verorbert, is meer dan 40 kg van een varken afkomstig. Op de tweede plaats komt kip, met ruim 20kg. De koe hoeft zich evenwel niet uitgesloten te voelen. Zij verdient een derde plaats op onze borden, met 18kg per persoon.

De biefstukboom vangt meer en meer wind. Volgens statistieken van de federale overheidsdienst Economie eten Belgen elk jaar minder vlees.  In de periode 2004-2009 is duidelijk een neerwaartse trend in de vleesconsumptie te zien. Gemiddeld at men in 2009 al 6 kilo minder vlees dan in 2004. 


In 2009 at men nog ongeveer 90 kilo vlees per persoon. Anno 2004 lag die hoeveelheid evenwel 6 kilo hoger. Vooral varkensvlees moest inboeten. De gemiddelde Belg at vorig jaar zowat een vijfde minder varkensvlees.


Varken blijft de meest populaire vleessoort, al geeft men tegenwoordig volgens de overheidsdienst wel steeds meer de voorkeur aan kip, konijn en wild. Van de jaarlijks 90 kilogram vlees die de Belg verorbert, is meer dan 40 kg van een varken afkomstig. Op de tweede plaats komt kip, met ruim 20kg. De koe hoeft zich evenwel niet uitgesloten te voelen. Zij verdient een derde plaats op onze borden, met 18kg per persoon.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


 Sligro zoekt samenwerking voor Emté

20/07/2017

Sligro Food Group zoekt een samenwerking voor haar noodlijdende supermarktketen Emté. De groothandel in Veghel wil voor eind dit jaar een partij vinden waarmee de divisie foodretail de toekomst in kan.

Ook Amazon heeft eigen maaltijdbox

20/07/2017

Amazon blijft vernieuwen en uitbreiden en heeft nu zijn oog laten vallen op de markt van de maaltijdboxen. In een aantal steden waar Amazon Fresh beschikbaar is, kunnen klanten nu ook maaltijdboxen bestellen.

Mooie winstgroei voor Unilever

20/07/2017

In het eerste halfjaar van 2017 heeft Unilever zowel de omzet als de winst substantieel zien groeien. Die prestatie is vooral te danken aan prijsverhogingen en aan een positieve dynamiek in de categorieën verzorging en ijs. 

Carrefour rolt discountformule Supeco uit in Italië

19/07/2017

Zopas opende de groep Carrefour een eerste volwaardige vestiging van haar softdiscountformule Supeco in Italië. Het winkelconcept mikt zowel op gezinnen als op professionele klanten.

Amazon Fresh nu ook van start in Hamburg

19/07/2017

Amazon blijft zijn Amazon Fresh-service verder uitbreiden in Duitsland. Na Berlijn en Potsdam is de online supermarkt nu ook te vinden in een groot deel van Hamburg. Amazon startte enkele maanden geleden met Fresh in Duitsland.

Subway werkt aan nieuw concept

19/07/2017

Fastfoodketen Subway is in een beperkt aantal vestigingen begonnen met de test van een nieuw concept. Daarbij werd de visuele invulling aangepakt, maar zijn er ook enkele technologische vernieuwingen doorgevoerd.

Back to top