'Beste bier ter wereld' schenkt Brouwerij Haacht mooie winstgroei | RetailDetail

'Beste bier ter wereld' schenkt Brouwerij Haacht mooie winstgroei

'Beste bier ter wereld' schenkt Brouwerij Haacht mooie winstgroei

Ondanks een lagere bierconsumptie in België kon het moederbedrijf van Brouwerij Haacht, Co.Br.Ha., positieve cijfers voorleggen. De export naar Frankrijk en de verkoop in de retail zorgden voor de groei.

Tongerlo Blond

Het totale volume van Haacht is in de eerste zes maanden van 2015 met 3,6% gestegen, al bleef de omzet stabiel op 48,3 miljoen euro door lagere verkoopprijzen. Toch ging de nettowinst met maar liefst 11,6% omhoog naar 3,76 miljoen euro.

 

Haacht kon profiteren van een hogere export naar Frankrijk, maar ook van betere verkoopcijfers in de retail: daar ging de omzet met een vijfde de hoogte in dankzij een nauwe samenwerking met Colruyt en de verkiezing van Tongerlo Blond tot beste bier ter wereld op de World Beer Awards.

 

In de horeca blijft de situatie echter wel moeilijk: ondanks een warme zomer viel de verkoop er in juli en augustus met 2,7% terug ten opzichte van een jaar eerder, toen er ook al een daling was van 10%.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".