'Beste bier ter wereld' schenkt Brouwerij Haacht mooie winstgroei

'Beste bier ter wereld' schenkt Brouwerij Haacht mooie winstgroei

Ondanks een lagere bierconsumptie in België kon het moederbedrijf van Brouwerij Haacht, Co.Br.Ha., positieve cijfers voorleggen. De export naar Frankrijk en de verkoop in de retail zorgden voor de groei.

Tongerlo Blond

Het totale volume van Haacht is in de eerste zes maanden van 2015 met 3,6% gestegen, al bleef de omzet stabiel op 48,3 miljoen euro door lagere verkoopprijzen. Toch ging de nettowinst met maar liefst 11,6% omhoog naar 3,76 miljoen euro.

 

Haacht kon profiteren van een hogere export naar Frankrijk, maar ook van betere verkoopcijfers in de retail: daar ging de omzet met een vijfde de hoogte in dankzij een nauwe samenwerking met Colruyt en de verkiezing van Tongerlo Blond tot beste bier ter wereld op de World Beer Awards.

 

In de horeca blijft de situatie echter wel moeilijk: ondanks een warme zomer viel de verkoop er in juli en augustus met 2,7% terug ten opzichte van een jaar eerder, toen er ook al een daling was van 10%.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Alpro haalt sojabonen alleen uit Europa en Canada

19/09/2017

Alpro, de fabrikant van sojadranken, koopt zijn sojabonen nog uitsluitend bij producenten in Europa en Canada. Op die manier wil het bedrijf er zeker van zijn dat ze niet genetisch gemodificeerd zijn. Om dat doel te bereiken, heeft het ook al diverse lokale initiatieven opgestart.

Wat zijn de gevolgen van de nieuwe voedingsdriehoek voor de industrie?

19/09/2017

Het Vlaams Instituut Gezond Leven heeft een nieuwe voedingsdriehoek voorgesteld. De aangepaste driehoek sluit beter aan bij de huidige ideeën over gezond eten, maar de voedingsindustrie vreest voor negatieve gevolgen.

Aandeel Heineken onderuit nadat Mexicanen uitstappen

19/09/2017

Het Mexicaanse Femsa, dat 15% percent van de aandelen van Heineken bezat, heeft besloten om voor 2,5 miljard aandelen van de Nederlandse brouwerijgroep te gaan verkopen. Op de beurs kreeg het aandeel meteen een flinke tik.

Zelfstandige supermarkt wil e-commerce boot niet missen

18/09/2017

E-commerce is en blijft hét magische woord in gesprekken over de toekomst van de voedingsdistributie. Zijn de zelfstandige winkeluitbaters ermee begaan? Wat verwachten ze? Weten ze wat hun moederhuizen op dat vlak aan het bekokstoven zijn?

Carrefour opent 15 nieuwe drives

18/09/2017

Supermarktketen Carrefour opent op 29 september drie nieuwe afhaalpunten voor drive.be, wat het totaal voor de maand op vijftien nieuwe 'drives' brengt. In totaal werden er sinds het begin van het jaar al 72 afhaalpunten geopend.

Bierplatform Beerwulf.com komt naar België

18/09/2017

Beerwulf, een online platform voor speciaalbieren, is voortaan ook te vinden in België. De website geeft elk van zijn 150 aangesloten brouwers een eigen pagina, waarop ze hun bieren aan een groter publiek kunnen aanbieden.

Back to top