'Beste bier ter wereld' schenkt Brouwerij Haacht mooie winstgroei

'Beste bier ter wereld' schenkt Brouwerij Haacht mooie winstgroei

Ondanks een lagere bierconsumptie in België kon het moederbedrijf van Brouwerij Haacht, Co.Br.Ha., positieve cijfers voorleggen. De export naar Frankrijk en de verkoop in de retail zorgden voor de groei.

Tongerlo Blond

Het totale volume van Haacht is in de eerste zes maanden van 2015 met 3,6% gestegen, al bleef de omzet stabiel op 48,3 miljoen euro door lagere verkoopprijzen. Toch ging de nettowinst met maar liefst 11,6% omhoog naar 3,76 miljoen euro.

 

Haacht kon profiteren van een hogere export naar Frankrijk, maar ook van betere verkoopcijfers in de retail: daar ging de omzet met een vijfde de hoogte in dankzij een nauwe samenwerking met Colruyt en de verkiezing van Tongerlo Blond tot beste bier ter wereld op de World Beer Awards.

 

In de horeca blijft de situatie echter wel moeilijk: ondanks een warme zomer viel de verkoop er in juli en augustus met 2,7% terug ten opzichte van een jaar eerder, toen er ook al een daling was van 10%.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour accepte les sacs et les boîtes réutilisables aux comptoirs

20/11/2017

Après un projet pilote réussi à l’Hypermarché Carrefour de Bierges, tous les Hypermarchés Carrefour et les Carrefour Market en gestion propre acceptent désormais les sacs à vrac et boîtes réutilisables des clients aux comptoirs en service.

Greenpeace komt met kritische parodie op kerstreclame Coca-Cola

20/11/2017

Voor veel mensen betekent de kerstreclame van Coca-Cola op tv de echte start van de kerstperiode. Dit jaar heeft Greenpeace echter een parodie daarop gemaakt, waarin de organisatie de aandacht legt op de vervuiling waarvoor de frisdrankmaker verantwoordelijk is.

Tweede Leuvense foodhal De Smidse geopend

20/11/2017

Leuven is een foodhal rijker: dit weekend opende De Smidse aan het nieuwe Sluispark. In de voormalige smederij van Stella Artois zijn nu een verpakkingsvrije winkel, aperobags van Jeroen De Pauw, een pasta-atelier en meer te vinden.

Alibaba investeert 2,5 miljard in Auchan-dochter

20/11/2017

De Chinese e-commercereus Alibaba heeft een belang van 36% genomen in supermarktbedrijf Sun Art Retail Group. Met 450 supermarkten is dat de tweede grootste supermarktketen van China, en de Franse retailer Auchan is er de grootste aandeelhouder.

Colruyt controleert vleesleveranciers nu ook zelf

20/11/2017

Colruyt verscherpt de controle op zijn vleesproducten na de reeks schandalen die de vleessector de voorbije maanden alweer in een negatief daglicht stelde. In opdracht van de warenhuisketen licht een externe partner de slachthuizen onaangekondigd door.

Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Back to top