'Beste bier ter wereld' schenkt Brouwerij Haacht mooie winstgroei | RetailDetail

'Beste bier ter wereld' schenkt Brouwerij Haacht mooie winstgroei

'Beste bier ter wereld' schenkt Brouwerij Haacht mooie winstgroei

Ondanks een lagere bierconsumptie in België kon het moederbedrijf van Brouwerij Haacht, Co.Br.Ha., positieve cijfers voorleggen. De export naar Frankrijk en de verkoop in de retail zorgden voor de groei.

Tongerlo Blond

Het totale volume van Haacht is in de eerste zes maanden van 2015 met 3,6% gestegen, al bleef de omzet stabiel op 48,3 miljoen euro door lagere verkoopprijzen. Toch ging de nettowinst met maar liefst 11,6% omhoog naar 3,76 miljoen euro.

 

Haacht kon profiteren van een hogere export naar Frankrijk, maar ook van betere verkoopcijfers in de retail: daar ging de omzet met een vijfde de hoogte in dankzij een nauwe samenwerking met Colruyt en de verkiezing van Tongerlo Blond tot beste bier ter wereld op de World Beer Awards.

 

In de horeca blijft de situatie echter wel moeilijk: ondanks een warme zomer viel de verkoop er in juli en augustus met 2,7% terug ten opzichte van een jaar eerder, toen er ook al een daling was van 10%.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Jumbo maakt werk van vastgoed in België

23/03/2018

Dat Jumbo zijn oog heeft laten vallen op België is al lang geen geheim meer. Nu heeft de Nederlandse supermarktketen een vacature openstaan voor een persoon die kan helpen met de zoektocht naar gepaste locaties.

Filet Pur: Een défilé van goede bedoelingen

23/03/2018

Een week waarin foodretailers zich van hun àller-àllerbeste kant lieten zien. Stuk voor stuk. Echt waar. Enfin, op enkele uitzonderingen na. Kom alles te weten in het vrolijke overzicht van RetailDetail Food!

Spadel groeit dankzij Bulgaarse overname

23/03/2018

Drankenproducent Spadel is vorig jaar fors gegroeid, maar dat was vrijwel enkel te danken aan de overname van het Bulgaarse Devin. Wordt dat niet in rekening genomen, dan was er nog amper sprake van groei.

Veranderingen op til bij Whole Foods

23/03/2018

De overname van Whole Foods door Amazon begint stilaan een aantal veranderingen op te leveren bij de supermarktketen. Zo wil Amazon het Prime-systeem doortrekken naar de winkels. Ondertussen verdwijnen er ook heel wat leidinggevenden bij het bedrijf.

Carrefour toont allergenen in app

22/03/2018

Carrefour heeft een extra functie toegevoegd aan zijn app: gebruikers kunnen voortaan producten scannen om meer informatie te krijgen over allergenen, zodat ze beter kunnen inschatten of er mogelijk problemen mee zijn.

Geen fusie tussen veilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten

21/03/2018

Er komt voorlopig geen fusie tussen de veilingen van BelOrta en Hoogstraten. Een jaar geleden waren daar gesprekken rond opgestart, maar nu maken de twee bedrijven duidelijk dat het plan alvast voorlopig in de koelkast verdwijnt.

Back to top