Bio-Planet opent duurzame biowinkel in Bergen

Bio-Planet opent duurzame biowinkel in Bergen

Winkelketen Bio-Planet opent in de Henegouwse stad Bergen een nieuwe vestiging op 25 november. Daarbij wordt onder andere gebruik gemaakt van een koelinstallatie op propaan, een milieuvriendelijker alternatief.

Duurzaam gebouw

De winkel heeft een oppervlakte van 600 vierkante meter en is te vinden op Chaussée du Roeulx. Het is tevens de eerste vestiging van de keten in Henegouwen. Bij de bouw werd veel aandacht besteed aan de duurzaamheid.


Zo werd het gebouw volledig opgetrokken uit houten prefab elementen. Er werden ook zonnepanelen geïnstalleerd en een groendak met inheemse planten moet bijdragen aan de lokale biodiversiteit. In het dak zijn ook lichtkoepels met spiegels, waardoor er optimaal gebruik kan worden gemaakt van daglicht voor de verlichting van de winkel.


Voor de koeling van de producten werd dan weer gekozen voor een centrale koelinstallatie op propaan. Die heeft minder onderhoud nodig en gaat langer mee dan een klassieke koelinstallatie. Bovendien is propaan een stuk beter voor het milieu dan synthetische producten. Vanaf 2016 zullen alle winkels van de Colruyt Group gebruik maken van dat systeem.


De winkel in Bergen is de tweede van Bio-Planet in Wallonië, na die in Nijvel. In 2016 moeten er nog eens drie filialen openen in het zuidelijke landsdeel.

Tags: