Bio-Planet opent duurzame biowinkel in Bergen

Bio-Planet opent duurzame biowinkel in Bergen

Winkelketen Bio-Planet opent in de Henegouwse stad Bergen een nieuwe vestiging op 25 november. Daarbij wordt onder andere gebruik gemaakt van een koelinstallatie op propaan, een milieuvriendelijker alternatief.

Duurzaam gebouw

De winkel heeft een oppervlakte van 600 vierkante meter en is te vinden op Chaussée du Roeulx. Het is tevens de eerste vestiging van de keten in Henegouwen. Bij de bouw werd veel aandacht besteed aan de duurzaamheid.


Zo werd het gebouw volledig opgetrokken uit houten prefab elementen. Er werden ook zonnepanelen geïnstalleerd en een groendak met inheemse planten moet bijdragen aan de lokale biodiversiteit. In het dak zijn ook lichtkoepels met spiegels, waardoor er optimaal gebruik kan worden gemaakt van daglicht voor de verlichting van de winkel.


Voor de koeling van de producten werd dan weer gekozen voor een centrale koelinstallatie op propaan. Die heeft minder onderhoud nodig en gaat langer mee dan een klassieke koelinstallatie. Bovendien is propaan een stuk beter voor het milieu dan synthetische producten. Vanaf 2016 zullen alle winkels van de Colruyt Group gebruik maken van dat systeem.


De winkel in Bergen is de tweede van Bio-Planet in Wallonië, na die in Nijvel. In 2016 moeten er nog eens drie filialen openen in het zuidelijke landsdeel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Private-equitybedrijf KKR dicht bij overname margarines Unilever

15/12/2017

Unilever en het private-equitybedrijf KKR hebben een deal bereikt voor de overname van de margarinedivisie van Unilever. KKR zou ongeveer 6,8 miljard euro neertellen en de transactie moet midden volgend jaar afgerond zijn.

Filet Pur: Hallucinante waanbeelden? Eén adres!

15/12/2017

Jef Colruyt is een onverstoorbaar toonbeeld van sereniteit, en de pata negra ham is de bitcoin van de charcuterie. Slechts twee conclusies uit een alweer leerrijke FMCG-week, voor u op smaak gebracht door RetailDetail Food!

Ellis Gourmet Burger zoekt partner voor internationale expansie

15/12/2017

De Belgische hamburgerketen Ellis Gourmet Burger wil na België, Nederland en Frankrijk ook andere landen veroveren en is daarom op zoek naar een investeerder om die expansie te financieren. Mogelijk komt er een nieuwe meerderheidsaandeelhouder.

Heineken gaat Mort Subite internationaal uitrollen

15/12/2017

Heineken gaat het Belgische biermerk Mort Subite wereldwijd aan de man proberen te brengen. Dat deed het eerder ook al met Affligem en dat werd een groot succes. Mort Subite wordt beschikbaar in alle landen waar Heineken te vinden is.

RetailDetail Food #26 staat online

15/12/2017

Zijn sales reps nog welkom op de winkelvloer? Die vraag stelden we in het 26ste nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers. De antwoorden liepen uiteen.

Amazon brengt zijn huismerken naar Europa

14/12/2017

Nu Amazon Prime in steeds meer Europese landen beschikbaar is, haalt Amazon ook zijn FMCG-huismerken naar boven. De voorbije weken lanceerde het online warenhuis een aantal nieuwe producten onder private label in Europa en meer is op komst. 

Back to top