Bio-Planet opent duurzame biowinkel in Bergen

Bio-Planet opent duurzame biowinkel in Bergen

Winkelketen Bio-Planet opent in de Henegouwse stad Bergen een nieuwe vestiging op 25 november. Daarbij wordt onder andere gebruik gemaakt van een koelinstallatie op propaan, een milieuvriendelijker alternatief.

Duurzaam gebouw

De winkel heeft een oppervlakte van 600 vierkante meter en is te vinden op Chaussée du Roeulx. Het is tevens de eerste vestiging van de keten in Henegouwen. Bij de bouw werd veel aandacht besteed aan de duurzaamheid.


Zo werd het gebouw volledig opgetrokken uit houten prefab elementen. Er werden ook zonnepanelen geïnstalleerd en een groendak met inheemse planten moet bijdragen aan de lokale biodiversiteit. In het dak zijn ook lichtkoepels met spiegels, waardoor er optimaal gebruik kan worden gemaakt van daglicht voor de verlichting van de winkel.


Voor de koeling van de producten werd dan weer gekozen voor een centrale koelinstallatie op propaan. Die heeft minder onderhoud nodig en gaat langer mee dan een klassieke koelinstallatie. Bovendien is propaan een stuk beter voor het milieu dan synthetische producten. Vanaf 2016 zullen alle winkels van de Colruyt Group gebruik maken van dat systeem.


De winkel in Bergen is de tweede van Bio-Planet in Wallonië, na die in Nijvel. In 2016 moeten er nog eens drie filialen openen in het zuidelijke landsdeel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ferrero en Unilever gaan Kinder-ijsjes maken

17/10/2017

Het Italiaanse Ferrero heeft een samenwerking afgesloten met Unilever voor de creatie van Kinder-ijsjes. Unilever heeft op die markt al heel wat ervaring en is onder andere de producent van het merk Magnum.

Soms grote prijsverschillen tussen Albert Heijn België en Nederland

17/10/2017

Uit een analyse van marktonderzoeker Daltix blijkt dat er forse verschillen zitten in het assortiment en de prijzen van Albert Heijn in België en Nederland. Sommige producten zijn over de grens tot drie keer duurder.

Carrefour heeft een nieuwe CFO

17/10/2017

De Franse supermarktgroep Carrefour heeft een nieuwe CFO aangesteld. Pierre-Jean Sivignon verlaat om persoonlijke redenen het bedrijf en wordt vervangen door Matthieu Malige, die overkomt van Fnac Darty.

Nieuwe cao bij Belgische brouwerijen AB InBev

17/10/2017

Bij de brouwerijen van AB InBev in Leuven, Jupille en Hoegaarden is een einde gekomen aan de onrusten, nu de vakbonden en de directie een akkoord hebben bereikt over een deel van de nieuwe cao voor de medewerkers.

Danone groeit vooral dankzij prijsstijgingen

17/10/2017

De omzet van Danone is in het derde kwartaal met 16,6% gestegen naar 6,454 miljard euro. Die sterke groei was wel vooral te danken aan de overname van WhiteWave: op vergelijkbare basis was de groei 4,7%.

Walmart bespaart dankzij nieuwe zakjes en kassatickets

17/10/2017

De Amerikaanse warenhuisketen Walmart heeft 27 miljoen dollar (23 miljoen euro) bespaard dankzij enkele kleine wijzigingen aan de plastic zakjes en de kassatickets. Ook de investeringen in e-commerce worden stilaan lager.

Back to top