Bio-Planet opent duurzame biowinkel in Bergen | RetailDetail

Bio-Planet opent duurzame biowinkel in Bergen

Bio-Planet opent duurzame biowinkel in Bergen

Winkelketen Bio-Planet opent in de Henegouwse stad Bergen een nieuwe vestiging op 25 november. Daarbij wordt onder andere gebruik gemaakt van een koelinstallatie op propaan, een milieuvriendelijker alternatief.

Duurzaam gebouw

De winkel heeft een oppervlakte van 600 vierkante meter en is te vinden op Chaussée du Roeulx. Het is tevens de eerste vestiging van de keten in Henegouwen. Bij de bouw werd veel aandacht besteed aan de duurzaamheid.


Zo werd het gebouw volledig opgetrokken uit houten prefab elementen. Er werden ook zonnepanelen geïnstalleerd en een groendak met inheemse planten moet bijdragen aan de lokale biodiversiteit. In het dak zijn ook lichtkoepels met spiegels, waardoor er optimaal gebruik kan worden gemaakt van daglicht voor de verlichting van de winkel.


Voor de koeling van de producten werd dan weer gekozen voor een centrale koelinstallatie op propaan. Die heeft minder onderhoud nodig en gaat langer mee dan een klassieke koelinstallatie. Bovendien is propaan een stuk beter voor het milieu dan synthetische producten. Vanaf 2016 zullen alle winkels van de Colruyt Group gebruik maken van dat systeem.


De winkel in Bergen is de tweede van Bio-Planet in Wallonië, na die in Nijvel. In 2016 moeten er nog eens drie filialen openen in het zuidelijke landsdeel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


“Minder verschillende tarieven voor statiegeld nodig”

24/05/2018

De tarieven voor statiegeld op leeggoed moeten eenvoudiger, bepleit het Vlaams Innovatieplatform voor de Logistiek. Het VIL roept op om het aantal statiegeldtarieven voor glazen flessen te herleiden tot drie tarieven voor losse flessen en drie tarieven voor bakken.

Multinationals gebuisd voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten.