Bio-Planet verkoopt nu ook producten met insecten

Bio-Planet verkoopt nu ook producten met insecten

Winkelketen Bio-Planet gaat voortaan ook producten verkopen die werden vervaardigd uit krekels, sprinkhanen en buffalowormen. De biosupermarkt van de Colruyt Group wil zo een duurzaam alternatief aanbieden.

Cricket Croquette

Bio-Planet testte eerst wel uitvoerig bij een groep klanten of die bereid waren om producten met insecten te kopen. Toen dat het geval bleek te zijn, werd bij Bio-Planet besloten om alvast te starten met een assortiment van drie producten.


De Cricket Croquette is daarbij vergelijkbaar met een garnaalkroket, maar heeft krekels als vulling meegekregen. De Red Bug Balls bevatten dan weer sprinkhanen, rode bieten en kruiden. De Green Bug Balls bestaan uit buffalowormen, erwten en kruiden.


Het aanbod werd ontwikkeld in samenwerking met David Creëlle, die samen met Liesbet Minne het eerste instectenrestaurant opende in Gent. "Nu bijna twee jaar later liggen de eerste insectenproducten bij Bio-Planet. Een logische keuze. Bio-Planet is toonaangevend als het over ecologie en duurzaamheid gaat. Op de insecten na, zijn alle ingrediënten puur biologisch. De productie gebeurt door mijzelf, op een ambachtelijke en kleinschalige manier", zegt hij.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Filet Pur: Een kwestie van indigestie

17/11/2017

In sommige hoofdkwartieren stijgt de nervositeit zienderogen, maar voor fijnproevers was het geen al te kwade week. Iets gemist? Met het pittig gekruide overzicht van RetailDetail Food bent u weer helemaal mee!

‘Back to the future’ in food met Jean-Pierre Roelands

17/11/2017

In food gaan we ‘back to the future’, gelooft Jean-Pierre Roelands, die meer dan 20 jaar lang commercieel directeur van de Colruyt Group was en exclusief op de RetailDetail Night zijn visie op de toekomt van foodretail deelt.

 

"Onthaalmoeder wordt winkelier"

17/11/2017

Marieke Vermeire runt met haar man de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt. "Toevallig was Carrefour, net op het moment dat wij de stap overwogen, op zoek naar franchisenemers om het pand uit te baten en zo hebben we elkaar gevonden."

Delhaize schenkt zeven miljoen maaltijden weg

17/11/2017

Tegen 2020 wil Delhaize de helft van haar onverkochte voedingsproducten kunnen schenken aan sociale verenigingen. Daarmee zet de supermarktketen een tandje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

RetailDetail Food #25 staat online

17/11/2017

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Back to top