Boeren & Buren van start in Antwerpen

Boeren & Buren van start in Antwerpen

Boeren & Buren heeft zopas zijn eerste Antwerpse Buurderij geopend, waar lokale boeren hun eigen geteelde, gekweekte of ambachtelijk bereide producten laten proeven en kopen. Eerder gingen er al van start in Mechelen, Meise, Wommelgem en Wezembeek-Oppem.

Verantwoord voedsel

De nieuwe Buurderij is te vinden bij Bar Paniek aan het Kattendijkdok. Er staan ook Buurderijen op de planning voor Gent, Leuven, Brugge en Deurne. Het platform wil ecologisch verantwoord voedsel promoten, door op verschillende locaties een wekelijkse boerenmarkt te organiseren. Daar kunnen klanten producten van lokale boeren proeven. Via een online platform kunnen ze dan weer bestellingen doen die ze daar kunnen afhalen.

 

Het platform Boeren & Buren werd vijf jaar geleden opgericht in Frankrijk, maar breidde intussen al uit naar een kleine duizend plaatsen in België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

 

Eerlijke prijzen

Voor de communicatie met de producenten en de uitbouw van het lokale netwerk maakt Boeren & Buren gebruik van buurtbewoners: "Met de opening van de eerste Buurderij in Antwerpen willen we dan ook duidelijk laten zien dat alle mensen met een hart voor lokale land- en tuinbouw in aanmerking komen om in zijn of haar buurt zelf een Buurderij-project op te staten", vertelt netwerkcoördinator Hannes Van den Eeckhout.

 

Belangrijk is tevens dat de boeren een eerlijke prijs krijgen. Deelnemende producenten krijgen bij Boeren & Buren 83,3 procent van de verkoopprijs in eigen handen. "Dat is ettelijke malen meer dan in andere verkoopkanalen waar ze het meestal met veel minder dan de helft moeten doen, of soms zelf met verlies verkopen", voegt Van den Eeckhout toe.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op zijn kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

Breaking: François-Melchior de Polignac weg bij Carrefour Belgium

22/09/2017

De redactie verneemt dat de CEO van Carrefour Belgium het bedrijf verlaat. Guillaume de Colonges, zopas benoemd tot directeur exécutif Europe du Nord et de l’Est, zal rechtstreeks de directie van Carrefour Belgium op zich nemen. 

Louis Delhaize lanceert huismerk ‘Louis’

22/09/2017

In het groeiende segment van buurtwinkels en petrolshops zet Delfood meer dan ooit in op differentiatie. Het nieuwe huismerk Louis wil een merk op mensenmaat zijn, met een uitgesproken Belgisch karakter. 

Back to top