Carrefour wil klimaatverandering aanpakken | RetailDetail

Carrefour wil klimaatverandering aanpakken

Carrefour wil klimaatverandering aanpakken

De Franse supermarktketen Carrefour heeft zich aangesloten bij de Stichting Nicolas Hulot, die de klimaatverandering wil helpen tegengaan. De retailer gaat verschillende initiatieven uitvoeren die een positief effect moeten hebben op het probleem.

Nieuwe oplossingen ontwikkelen

Zo zal er geprobeerd worden om de hoeveelheid afval binnen het bedrijf terug te voeren, onder andere door verpakkingen aan te pakken. Daarnaast probeert Carrerfour om de biodiversiteit op peil te houden en werkt de keten ook samen met enkele andere bedrijven om nieuwe technologieën te ontwikkelen.

 

Carrefour hoopt dankzij de samenwerking met de Stichting Nicolas Hulot nieuwe oplossingen te kunnen aanreiken aan zijn leveranciers en klanten, om op die manier samen het probleem van klimaatverandering aan te pakken. In dat kader gaat Carrefour ook aan zijn klanten, werknemers en partners vragen om te stemmen voor de meest efficiënte oplossingen. Ook zullen er evenementen rond klimaatverandering gehouden worden in de winkels.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".