Carrefour wil klimaatverandering aanpakken | RetailDetail

Carrefour wil klimaatverandering aanpakken

Carrefour wil klimaatverandering aanpakken

De Franse supermarktketen Carrefour heeft zich aangesloten bij de Stichting Nicolas Hulot, die de klimaatverandering wil helpen tegengaan. De retailer gaat verschillende initiatieven uitvoeren die een positief effect moeten hebben op het probleem.

Nieuwe oplossingen ontwikkelen

Zo zal er geprobeerd worden om de hoeveelheid afval binnen het bedrijf terug te voeren, onder andere door verpakkingen aan te pakken. Daarnaast probeert Carrerfour om de biodiversiteit op peil te houden en werkt de keten ook samen met enkele andere bedrijven om nieuwe technologieën te ontwikkelen.

 

Carrefour hoopt dankzij de samenwerking met de Stichting Nicolas Hulot nieuwe oplossingen te kunnen aanreiken aan zijn leveranciers en klanten, om op die manier samen het probleem van klimaatverandering aan te pakken. In dat kader gaat Carrefour ook aan zijn klanten, werknemers en partners vragen om te stemmen voor de meest efficiënte oplossingen. Ook zullen er evenementen rond klimaatverandering gehouden worden in de winkels.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


McDonald’s wil 40 nieuwe vestigingen in België

20/03/2018

Fastfoodketen McDonald’s wil de komende vijf jaar maar liefst 40 nieuwe vestigingen openen in België, wat ongeveer de helft is van het huidige aantal. Zo moeten er 2000 banen bijkomen.

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Back to top