Carrefour wil klimaatverandering aanpakken | RetailDetail

Carrefour wil klimaatverandering aanpakken

Carrefour wil klimaatverandering aanpakken

De Franse supermarktketen Carrefour heeft zich aangesloten bij de Stichting Nicolas Hulot, die de klimaatverandering wil helpen tegengaan. De retailer gaat verschillende initiatieven uitvoeren die een positief effect moeten hebben op het probleem.

Nieuwe oplossingen ontwikkelen

Zo zal er geprobeerd worden om de hoeveelheid afval binnen het bedrijf terug te voeren, onder andere door verpakkingen aan te pakken. Daarnaast probeert Carrerfour om de biodiversiteit op peil te houden en werkt de keten ook samen met enkele andere bedrijven om nieuwe technologieën te ontwikkelen.

 

Carrefour hoopt dankzij de samenwerking met de Stichting Nicolas Hulot nieuwe oplossingen te kunnen aanreiken aan zijn leveranciers en klanten, om op die manier samen het probleem van klimaatverandering aan te pakken. In dat kader gaat Carrefour ook aan zijn klanten, werknemers en partners vragen om te stemmen voor de meest efficiënte oplossingen. Ook zullen er evenementen rond klimaatverandering gehouden worden in de winkels.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Franprix levert de boodschappen tot in de koelkast

25/05/2018

De Franse supermarktketen Franprix test de thuislevering van boodschappen wanneer niemand thuis is: de bezorger komt zelf binnen in huis. In de toekomst wil het de boodschappen zelfs voor klanten in de koelkast opruimen.

Filet Pur: De duurste supermarkt van West-Europa

25/05/2018

Waarom Carrefour het nieuws beheerste, Colruyt failliet gaat, multinationals moeten leren rekenen en de voedingsindustrie 3.0 voor de deur staat? Dat verneemt u in het slechts min of meer GDPR-conforme weekoverzicht van RetailDetail Food!

Waarom grote FMCG-fabrikanten meer geld vrijmaken voor innovatie

25/05/2018

Zowel Nestlé als Kraft Heinz maakten zopas nieuwe investeringen bekend in onderzoek en ontwikkeling. De grote merkfabrikanten voelen de hete adem van innovatieve startups in de nek en willen sneller schakelen.

“Minder verschillende tarieven voor statiegeld nodig”

24/05/2018

De tarieven voor statiegeld op leeggoed moeten eenvoudiger, bepleit het Vlaams Innovatieplatform voor de Logistiek. Het VIL roept op om het aantal statiegeldtarieven voor glazen flessen te herleiden tot drie tarieven voor losse flessen en drie tarieven voor bakken.

Multinationals gezakt voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.