Carrefour wil klimaatverandering aanpakken

Carrefour wil klimaatverandering aanpakken

De Franse supermarktketen Carrefour heeft zich aangesloten bij de Stichting Nicolas Hulot, die de klimaatverandering wil helpen tegengaan. De retailer gaat verschillende initiatieven uitvoeren die een positief effect moeten hebben op het probleem.

Nieuwe oplossingen ontwikkelen

Zo zal er geprobeerd worden om de hoeveelheid afval binnen het bedrijf terug te voeren, onder andere door verpakkingen aan te pakken. Daarnaast probeert Carrerfour om de biodiversiteit op peil te houden en werkt de keten ook samen met enkele andere bedrijven om nieuwe technologieën te ontwikkelen.

 

Carrefour hoopt dankzij de samenwerking met de Stichting Nicolas Hulot nieuwe oplossingen te kunnen aanreiken aan zijn leveranciers en klanten, om op die manier samen het probleem van klimaatverandering aan te pakken. In dat kader gaat Carrefour ook aan zijn klanten, werknemers en partners vragen om te stemmen voor de meest efficiënte oplossingen. Ook zullen er evenementen rond klimaatverandering gehouden worden in de winkels.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour schrapt duizenden jobs ten voordele van e-commerce

23/01/2018

De Franse hypermarktgroep Carrefour gaat enkele duizenden werknemers op straat zetten, kondigde CEO Alexandre Bompard vandaag aan. Dankzij een nieuw transformatieplan, met nadruk op e-commerce, wil Carrefour "wereldleider in voedseltransitie" worden.

Unilever schrapt banen bij Belgisch retailsalesteam

22/01/2018

Unilever Belgium reorganiseert haar team van winkelvertegenwoordigers. Er gaan daarbij elf banen verloren, bevestigt het bedrijf aan de RetailDetail-redactie.

Zo hard groeit Amazon in food

22/01/2018

E-commerce vertegenwoordigt nog steeds een beperkt aandeel in de foodverkopen, maar de Amerikaanse én Europese groeicijfers van Amazon voor het jaar 2017 ogen bepaald indrukwekkend. Is het kantelpunt nabij?

Amazon opent eerste winkel zonder kassa’s voor grote publiek

22/01/2018

Amazon opent vandaag in Seattle, nabij zijn hoofdkantoor, de eerste winkel zonder kassa’s voor het grote publiek. Het was al langer bezig met een test bij het eigen personeel, maar nu krijgt dus iedereen toegang.

Neemt Unilever tonicmerk Fever-Tree over?

19/01/2018

Het tonicmerk Fever-Tree heeft een nieuwe bestuurder aangesteld: Kevin Havelock, hoofd van de afdeling frisdranken van Unilever. De benoeming leidt tot speculaties dat Unilever moederbedrijf Fevertree Drinks wil overnemen en stuwt het aandeel de hoogte in.

Filet Pur: Een haar in de plastieksoep

19/01/2018

Zijn retailers ruziemakers en bedriegers? Moeten energiedrankjes verboden worden? Staat Carrefour voor een sanering en wordt Delhaize zo Hollands als kaas? Alweer een bewogen week, zoals blijkt uit het plasticvrije overzicht van RetailDetail Food.

Back to top