CEO Subway overleden

CEO Subway overleden

Fred DeLuca, CEO en oprichter van de broodjesketen Subway, is op 67-jarige leeftijd overleden. Hij leed al sinds 2013 aan leukemie. Het nieuws komt slechts een week na de vijftigste verjaardag van zijn bedrijf.

Pete's Super Submarines

Door zijn ziekte had DeLuca de dagelijkse leiding van Subway al voor een groot deel overgegeven aan zijn zus, Suzanne Greco, die eerder deze zomer werd aangesteld als directeur van het bedrijf.

 

DeLuca opende zijn eerste broodjeszaak in 1965, als een manier om zijn rekeningen van zijn universitaire opleiding te betalen, en kreeg daarvoor 1.000 dollar startgeld van vriend en medeoprichter Petr Buck. De zaak was gevestigd in Bridgeport, Connecticut onder de naam Pete's Super Submarines. Sinds 1968 heet het bedrijf Subway en werkt het met franchisenemers.

 

Tegen 1988 had Subway al 2.000 locaties en in 1990 waren er dat al 5.000. Tegenwoordig heeft de keten meer dan 44.000 locaties wereldwijd, waarvan maar liefst 27.000 in de Verenigde Staten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour schrapt duizenden jobs ten voordele van e-commerce

23/01/2018

De Franse hypermarktgroep Carrefour gaat enkele duizenden werknemers op straat zetten, kondigde CEO Alexandre Bompard vandaag aan. Dankzij een nieuw transformatieplan, met nadruk op e-commerce, wil Carrefour "wereldleider in voedseltransitie" worden.

Unilever schrapt banen bij Belgisch retailsalesteam

22/01/2018

Unilever Belgium reorganiseert haar team van winkelvertegenwoordigers. Er gaan daarbij elf banen verloren, bevestigt het bedrijf aan de RetailDetail-redactie.

Zo hard groeit Amazon in food

22/01/2018

E-commerce vertegenwoordigt nog steeds een beperkt aandeel in de foodverkopen, maar de Amerikaanse én Europese groeicijfers van Amazon voor het jaar 2017 ogen bepaald indrukwekkend. Is het kantelpunt nabij?

Amazon opent eerste winkel zonder kassa’s voor grote publiek

22/01/2018

Amazon opent vandaag in Seattle, nabij zijn hoofdkantoor, de eerste winkel zonder kassa’s voor het grote publiek. Het was al langer bezig met een test bij het eigen personeel, maar nu krijgt dus iedereen toegang.

Neemt Unilever tonicmerk Fever-Tree over?

19/01/2018

Het tonicmerk Fever-Tree heeft een nieuwe bestuurder aangesteld: Kevin Havelock, hoofd van de afdeling frisdranken van Unilever. De benoeming leidt tot speculaties dat Unilever moederbedrijf Fevertree Drinks wil overnemen en stuwt het aandeel de hoogte in.

Filet Pur: Een haar in de plastieksoep

19/01/2018

Zijn retailers ruziemakers en bedriegers? Moeten energiedrankjes verboden worden? Staat Carrefour voor een sanering en wordt Delhaize zo Hollands als kaas? Alweer een bewogen week, zoals blijkt uit het plasticvrije overzicht van RetailDetail Food.

Back to top