CEO Subway overleden | RetailDetail

CEO Subway overleden

CEO Subway overleden

Fred DeLuca, CEO en oprichter van de broodjesketen Subway, is op 67-jarige leeftijd overleden. Hij leed al sinds 2013 aan leukemie. Het nieuws komt slechts een week na de vijftigste verjaardag van zijn bedrijf.

Pete's Super Submarines

Door zijn ziekte had DeLuca de dagelijkse leiding van Subway al voor een groot deel overgegeven aan zijn zus, Suzanne Greco, die eerder deze zomer werd aangesteld als directeur van het bedrijf.

 

DeLuca opende zijn eerste broodjeszaak in 1965, als een manier om zijn rekeningen van zijn universitaire opleiding te betalen, en kreeg daarvoor 1.000 dollar startgeld van vriend en medeoprichter Petr Buck. De zaak was gevestigd in Bridgeport, Connecticut onder de naam Pete's Super Submarines. Sinds 1968 heet het bedrijf Subway en werkt het met franchisenemers.

 

Tegen 1988 had Subway al 2.000 locaties en in 1990 waren er dat al 5.000. Tegenwoordig heeft de keten meer dan 44.000 locaties wereldwijd, waarvan maar liefst 27.000 in de Verenigde Staten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


“Minder verschillende tarieven voor statiegeld nodig”

24/05/2018

De tarieven voor statiegeld op leeggoed moeten eenvoudiger, bepleit het Vlaams Innovatieplatform voor de Logistiek. Het VIL roept op om het aantal statiegeldtarieven voor glazen flessen te herleiden tot drie tarieven voor losse flessen en drie tarieven voor bakken.

Multinationals gebuisd voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten.