CEO Subway overleden | RetailDetail

CEO Subway overleden

CEO Subway overleden

Fred DeLuca, CEO en oprichter van de broodjesketen Subway, is op 67-jarige leeftijd overleden. Hij leed al sinds 2013 aan leukemie. Het nieuws komt slechts een week na de vijftigste verjaardag van zijn bedrijf.

Pete's Super Submarines

Door zijn ziekte had DeLuca de dagelijkse leiding van Subway al voor een groot deel overgegeven aan zijn zus, Suzanne Greco, die eerder deze zomer werd aangesteld als directeur van het bedrijf.

 

DeLuca opende zijn eerste broodjeszaak in 1965, als een manier om zijn rekeningen van zijn universitaire opleiding te betalen, en kreeg daarvoor 1.000 dollar startgeld van vriend en medeoprichter Petr Buck. De zaak was gevestigd in Bridgeport, Connecticut onder de naam Pete's Super Submarines. Sinds 1968 heet het bedrijf Subway en werkt het met franchisenemers.

 

Tegen 1988 had Subway al 2.000 locaties en in 1990 waren er dat al 5.000. Tegenwoordig heeft de keten meer dan 44.000 locaties wereldwijd, waarvan maar liefst 27.000 in de Verenigde Staten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".