CEO Subway overleden | RetailDetail

CEO Subway overleden

CEO Subway overleden

Fred DeLuca, CEO en oprichter van de broodjesketen Subway, is op 67-jarige leeftijd overleden. Hij leed al sinds 2013 aan leukemie. Het nieuws komt slechts een week na de vijftigste verjaardag van zijn bedrijf.

Pete's Super Submarines

Door zijn ziekte had DeLuca de dagelijkse leiding van Subway al voor een groot deel overgegeven aan zijn zus, Suzanne Greco, die eerder deze zomer werd aangesteld als directeur van het bedrijf.

 

DeLuca opende zijn eerste broodjeszaak in 1965, als een manier om zijn rekeningen van zijn universitaire opleiding te betalen, en kreeg daarvoor 1.000 dollar startgeld van vriend en medeoprichter Petr Buck. De zaak was gevestigd in Bridgeport, Connecticut onder de naam Pete's Super Submarines. Sinds 1968 heet het bedrijf Subway en werkt het met franchisenemers.

 

Tegen 1988 had Subway al 2.000 locaties en in 1990 waren er dat al 5.000. Tegenwoordig heeft de keten meer dan 44.000 locaties wereldwijd, waarvan maar liefst 27.000 in de Verenigde Staten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Wim Ballieu (Balls & Glory) voorspelt einde vleesconsumptie

16/03/2018

Wim Ballieu, de oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, verwacht dat we binnen 20 jaar geen vlees meer zullen eten. Hij zegt dat in de nasleep van de voorbije schandalen rond de vleesproductie.

Délifrance vervoegt het portfolio van FFC

15/03/2018

De voorbereidingen voor de overname van Délifrance Benelux door het Nederlandse Franchise Friendly Concepts zijn in volle gang. Vanaf 1 april neemt de franchiseorganisatie de masterfranchise van de Franse broodjesketen in de Benelux in beheer.

IKEA ontwikkelt nu ook een echte 'bug burger'

15/03/2018

SPACE10, het innovatielab van meubelgigant Ikea, komt voor de dag met een gezond alternatief voor de de klassieke hamburger. Het vlees wordt vervangen door rode biet en meelworm. Ook een 'dogless hotdog' zit in de pijplijn.

Back to top